«Δεν ξεχνώ τον ΠΑΟΚ, ήθελα να μείνω περισσότερο»

«Δεν ξεχνώ τον ΠΑΟΚ, ήθελα να μείνω περισσότερο»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Δεν ξεχνώ τον ΠΑΟΚ, ήθελα να μείνω περισσότερο»

bet365

Μια από τις πιο cult μορφές στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Άντριου Ραμπούτλα θυμάται στο gazzetta.gr, την σύντομη παρουσία του στον «Δικέφαλο», αλλά και την ιστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ.

Και στο καζίνο... πρώτο τραπέζι Vista (21+)

Το καλοκαίρι του 1997, ο Άντριου Ραμπούτλα ερχόταν μετά «βαϊων και κλάδων» στον ΠΑΟΚ. Οι συστάσεις που συνόδευαν τον Νοτιαφρικανό διεθνή στόπερ ήταν εξαιρετικές. Αποτελούσε «βράχο» στην άμυνα της Γιόμο Κόσμος, αλλά και στους «Μπαφάνα-Μπαφάνα».

Τον αποκαλούσαν «τα σαγόνια της ζωής» λόγω του σκληρού παιχνιδιού του. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ραμπούτλα προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν του, αλλά ο Νοτιοαφρικανός στάθηκε άτυχος με συνέπεια να φορέσει για μόλις 59 λεπτά τη φανέλα του συλλόγου.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε βασικό τον Ραμπούτλα στο αλήστου μνήμης ματς με την Σπάρτακ Τρνάβα στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-3, μολονότι βρέθηκε να χάνει 3-0.

Ο Ραμπούτλα σε εκείνο το ματς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 59΄ από τον Κομίνγχες. Στη συνέχεια ταξίδεψε για τη Νότιο Αφρική προκειμένου να πάρει ματς με την εθνική ομάδα της χώρας του όπου υπέστη υποτροπή.

Η ιατρική γνωμάτευση έδειξε ρήξη χιαστών και κάπου εκεί η καριέρα του Αφρικανού στόπερ τερματίστηκε άδοξα.

Το gazzetta.gr 20 χρόνια μετά την αποχώρηση του Ραμπούτλα από τον ΠΑΟΚ εντόπισε τον πρώην παίκτη της Γιόμο Κόσμος στη Νότιο Αφρική.

Ο Ραμπούτλα αν και αγωνίστηκε ελάχιστα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εντούτοις δηλώνει περήφανος για την θητεία του στον ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα μου και είμαι περήφανος που βρέθηκα εκεί. Ήθελα να μείνω περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα, αφού τραυματίστηκα σοβαρά. Αυτός ο τραυματισμός με σκοτώνει όταν τον σκέφτομαι ακόμη και σήμερα τους τρελούς οπαδούς του, όμως αυτά τα πράγματα είναι μέρους του ποδοσφαίρου».

Την σεζόν που ο Ραμπούτλα ανήκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ (1997/98), ο «Δικέφαλος» σημείωσε μια από τις σπουδαιότερες διακρίσεις της ευρωπαϊκής ιστορίας του, αποκλείοντας την Άρσεναλ.

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια από αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να μην αγωνίστηκα, αλλά το παρακολούθησα. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά ματς

του ΠΑΟΚ και η απόδειξη του τι μπορείς να πετύχεις εάν είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου. Μεγάλες στιγμές για τον σύλλογο».

Ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ από την ομάδα εκείνης της εποχής θυμάται τον Ζήση Βρύζη.

«Θυμάμαι τον Βρύζα και το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άρσεναλ, σπουδαίος παίκτης. Φαινόταν πως θα κάνει καριέρα».

Ο Ραμπούτλα έχει χάσει την επαφή του με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν κρύβει την επιθυμία του να δει την πρώην ομάδα του να κατακτά το πρωτάθλημα.

«Δεν γνωρίζω πολλά για την τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά ξέρω πως παλεύει για το πρωτάθλημα. Ελπίζω να το κατακτήσει. Το αξίζουν οι εκπληκτικοί οπαδοί του συλλόγου. Δεν ξέρω αν μετά από τόσα χρόνια με θυμούνται, αλλά είναι τιμή μου που έπαιξα στον ΠΑΟΚ».

Ο Αφρικανός ακόμη και σήμερα τα βάζει με την ατυχία του, αφού λόγω τραυματισμού δεν έδειξε ποτέ τις δυνατότητες του στην Τούμπα.

«Μπορούσα να προσφέρω πολλά στον ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς ο σοβαρός τραυματισμός μου στο ξεκίνησα της σεζόν με άφησε πίσω. Ήμουν αρκετούς μήνες εκτός με αποτέλεσμα να χάσω έδαφος. Ήμουν άτυχος και δεν κατάφερα να μείνω στον ΠΑΟΚ μετά από αυτό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα