Μεγάλη δουλειά τέτοια γκολ όπως του Οτζίτζα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μεγάλη δουλειά τέτοια γκολ όπως του Οτζίτζα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο gazzetta σε ένα κομμάτι παιχνιδιού που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό.

Μπάγερν Μονάχου-Μπεσίκτας Με αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

Ας σταθούμε στο γκολ που έκρινε την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού μετά από μία σειρά πέντε αγώνων με τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ας σταθούμε στο ότι το γκολ ήρθε από παίκτη της πιο πίσω γραμμής, τον επιθετικό μέσο Οτζίτζα.

Κι έχει σημασία, γιατί πολύ απλά για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη υπόθεση να παίρνει γκολ από τους παίκτες που έρχονται από πίσω, από την στιγμή που δεν παίρνει τα γκολ που θα έπρεπε να παίρνει από τους κυνηγούς του και δη τους ακραίους. Τα αποτελέσματα τα λένε όλα. Και ποια είναι αυτά με τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος; 0-1 από Ατρόμητο, 0-1 στη Λεωφόρο, 1-0 τον ΠΑΟΚ, 1-2 και 2-3 από την ΑΕΚ, 1-1 με Αστέρα, 1-1 και στην Τρίπολη, 1-0 τον Πανιώνιο, 1-0 τον ΠΑΣ, 1-1 στην Ξάνθη, 1-0 τη Λαμία στο Περιστέρι, 2-2 στο Περιστέρι. Για να μην πάμε στο 0-0 και το 1-2 με την ΑΕΚ στο Κύπελλο…

Μνημόνευσα 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στα οποία ο Ολυμπιακός έβαλε συνολικά μόλις 12 γκολ!!! Και δεν είναι μόνο αυτό. Από τα 12 γκολ, τα οκτώ είναι από στημένες φάσεις!!! Πώς θα πάρεις το πρωτάθλημα, με μέσο ;oρο ένα γκολ στα 12 πιο δύσκολα παιχνίδια σου; Και πώς θα πάρεις το πρωτάθλημα, σκοράροντας σε αυτά τα ματς το 67% των τερμάτων σου από στατικές φάσεις; Ιδιαίτερα όταν από αυτά τα 12 ματς, κρατάς το μηδέν μόνο στα τρία και δη στα πιο εύκολα από αυτά;…

Ας προσέξουμε ποιοι έβαλαν τα τέσσερα άλλα γκολ, τα «εκτός στημένων φάσεων». Τα δύο ο Μάριν (δύο με μακρινά σουτ, με ΠΑΣ και Ατρόμητο) και τα δύο ο Οτζίτζα (στο ΟΑΚΑ και τώρα με τον Πανιώνιο)…Ακριβώς από τέτοιους σκόρερ έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, από την στιγμή που οι Μιραλάς, Πάρντο, Σεμπά δεν σκοράρουν, ενώ κι ο Ανσαριφάρντ δεν..σκίζει από γκολ στα πιο δυσκολα παιχνίδια.

Δυστυχώς, οι παίκτες που έρχονται από πίσω, δεν του δίνουν τα γκολ που χρειάζεται. Ο Ζιλέ έχει βάλει ένα (στον Λεβαδειακό), ο Ρομάο άλλο ένα (στη Ριέκα, μέσα από στημένη φάση), ο Ταχτσίδης κανένα κι οι ακραίοι μπακ (Ομάρ, Κούτρης και Χατζισαφί) από ένα… Ακόμη πιο…δυστυχώς, ο Ολυμπιακός φέτος δεν παίρνει γκολ ούτε από τον Φορτούνη, ιδίως στα δύσκολα παιχνίδια του…

Ο Οτζίτζα λοιπόν, όταν παίζει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, μοιάζει να μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο δημιουργικά, αλλά κι εκτελεστικά, γιατί έχει καλά τελειώματα, αν θυμηθούμε εκτός από τα δύο γκολ του, με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, κι εκείνα με τη Ριέκα (στο 2-1) και την Σπόρτινγκ (στο 1-3). Πλασάρει με δύναμη κι ευστοχία ο Βέλγος και δείχνει να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κι έχει σημασία ότι σκοράρει σε open play κι όχι μέσα από στατικές φάσεις. Και σκοράρει από τα 15 και τα 20 μέτρα.

Δείτε τα γκολ του Βέλγου…

Στο 2.12 εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=bXLJPUfiH50)

Στο 0.35 εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=fG--RJIaCeg)

Στο 3.03 εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=SWcaofB0DzM)

Και εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=bFaCHhFN-NM)

Το ζητούμενο βέβαια είναι ο Οτζίτζα να μην βάζει ένα γκολ το καλοκαίρι (16 Αυγούστου), ένα το φθινόπωρο (24 Σεπτεμβρίου), ένα το χειμώνα (22 Νοεμβρίου) κι ένα την άνοιξη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.