Πώς φτάσαμε στα κλειστά εκδοτήρια της Λαμίας

Δημήτρης Ρούσσος
Πώς φτάσαμε στα κλειστά εκδοτήρια της Λαμίας

bet365

Το gazzetta.gr ανατρέχει στα «βήματα» που οδήγησαν στην απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία να μην εκδόσει εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Οι φόβοι των Φθιωτών, οι ανησυχίες της Αστυνομίας και η «έκκληση» Σαββίδη προς τους οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά».

Για κάποιον διορατικό, μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως έφτασε μια ομάδα να παίζει περίπου ως… τιμωρημένη στο γήπεδό της, παρότι δεν της έχει επιβληθεί καμία ποινή! Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σταματάει πάντως να «καινοτομεί» και να διαμορφώνεται μέσα από καταστάσεις που μόνο το πόσο μακρύς είναι ο δρόμος για την αληθινή εξυγίανση του «αγωνίζεσθαι» είναι.

Μετά από ζυμώσεις, συζητήσεις, ανησυχίες, ερωτήσεις και συνεννοήσεις, η Λαμία θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ της πόλης, για την 22η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή (17/2, 19.30), δίχως να διαθέσει εισιτήρια στους οπαδούς που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Μόνο κάτοχοι διαρκείας (περίπου 1200) και όσοι διαθέτουν πρόσκληση (200) θα μπουν στο γήπεδο. Ο λόγος; Η κάθοδος των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης και οι ανησυχίες για τη «δημόσια τάξη και ασφάλεια», όπως τονίστηκε από κάθε πλευρά.

Το gazzetta.gr γυρίζει πίσω στις εξελίξεις των τελευταίων δυο ημερών και στα βήματα που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, που έχει ως χαμένους τους φιλάθλους που δεν θα μπορέσουν να δουν από κοντά έναν αγώνα ποδοσφαίρου, λόγω του φόβου που δημιουργούν οι «γνωστοί-άγνωστοι», με πολλαπλή προέλευση, σε ένα πρωτάθλήμα που διοργανώνεται διαρκώς σε «πολεμικό» σκηνικό.

Το σκηνικό ξεκίνησε να διαμορφώνεται από το πρωί της Τρίτης, όταν ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, έκανε δηλώσεις στο Metropolis 95.5, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη φθιωτική πόλη με την επίσκεψη των οπαδών του ΠΑΟΚ. «Κόσμο θέλουμε, όμως, δεν κρύβω ότι υπάρχουν φόβοι. Αν γίνει κάποια φασαρία, δεν θα αντέξω το -3. Γιατί με αφαίρεση τριών βαθμών θα βρεθούμε στη Β’ Εθνική. Και δεν ξέρω ποιοι θα έρθουν σε αυτό το παιχνίδι», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Το βράδυ της Τρίτης η ΠΑΕ συναντήθηκε ξανά με τους αξιωματούχους της Αστυνομίας, δίχως να καταλήγουν κάπου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφταναν στις αρχές, αυτή είχε πολλούς λόγους για να ανησυχεί για τη διατάραξη της ειρήνης στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Αρχικά, το βεβαρυμένο ιστορικό επεισοδίων, από το Final Four του χάντμπολ το 2010 μεταξύ χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, οι «γεμάτες» καφετέριες περίπου την ίδια ώρα για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ της Ενωσης και του Ολυμπιακού, οι φήμες για έντονη παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ και οι ανησυχίες των καταστηματαρχών και των ιδιοκτητών σπιτιών πέριξ του γηπέδου ενέτειναν το δύσπιστο κλίμα.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε το μεσημέρι της Τετάρτης με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, η οποία παρέπεμψε ευθέως στον νόμο Βασιλειάδη περί μετακίνησης οπαδών, αναφέροντας πως «δεν επιτρέπεται να προσεγγίσουν το γήπεδο κι αν το κάνουν, θα υπάρξουν συνέπειες».

Λίγο αργότερα, ήρθε και η τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, που με απόφασή του απαγόρευσε τη μετακίνηση στη Λαμία, για «εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας». Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ίσχυσε και γι’ αυτούς του Παναθηναϊκού και την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στη Λάρισα (19/2, 19.30).

Κάπως έτσι, τα δεδομένα οδήγησαν προοδευτικά στα κλειστά εκδοτήρια, κάτι που επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση της Λαμίας το μεσημέρι της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί από το πρωί της ίδιας ημέρας το «μήνυμα» του Γιώργου Σαββίδη μέσω instagram, να μη βρεθεί κανείς στην πόλη το Σάββατο, λόγω «κινδύνου πρόκλησης και προβοκάτσιας».

Το ίδιο ανέφερε σε ανακοίνωση της και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ζητώντας να γίνουν απολύτως σεβαστές οι αποφάσεις για τη Λαμία.

Ετσι, το παιχνίδι μεταξύ των νεοφώτιστων και της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς… κεκλεισμένων των θυρών. Φυσικά, η ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά, αφού έγιναν όσα έπρεπε, ώστε να αποφευχθούν τα έκτροπα, κυριαρχεί. Οχι όμως και η βεβαιότητα και σίγουρα όχι η αισιοδοξία για το που βαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικα, όσο κι αν το εύχεται ο αρχηγός των «κυανόλευκων», Ανέστης Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα