Αστυνομία Φθιώτιδας: «Δεν πρέπει να έρθουν οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Λαμία»

Δημήτρης Ρούσσος
Αστυνομία Φθιώτιδας: «Δεν πρέπει να έρθουν οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Λαμία»

bet365

Σε επικοινωνία με το gazzetta.gr, η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, παραπέμπει στο νόμο Βασιλειάδη για την απαγόρευση στις μετακινήσεις οπαδών στους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων, προειδοποιώντας πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να βρεθούν στη Λαμία το Σάββατο.

Σε ζήτημα που «καίει» αναδεικνύεται η παρουσία ή όχι των οπαδών του ΠΑΟΚ στην πόλη της Λαμίας, στο πλαίσιο της αναμέτρησης των δυο ομάδων για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Αστυνομία να καλείται να πάρει θέση και να στέλνει το δικό της «μήνυμα» για το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου.

Ως γνωστόν, οι μετακινήσεις των οργανωμένων απαγορεύονται, αυτό όμως δεν έχει αποτρέψει τόσο φιλάθλους του «Δικέφαλου του Βορρά», όσο και άλλων ομάδων, να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους σε αγώνες μακριά από τις έδρες τους.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση πάντως μεταξύ Λαμίας και ΠΑΟΚ φαίνεται να διαφέρει και να θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας, τόσο στις τάξεις της Superleague, όσο και των δυο ΠΑΕ.

Τις τελευταίες ημέρες οι διοικήσεις των δυο συλλόγων έχουν έρθει σε επικοινωνία, ώστε να ξεκαθαρίσει πόσοι οπαδοί θα ακολουθήσουν τους Θεσσαλονικείς στη Φθιώτιδα. Στη λαμιώτικη ΠΑΕ «τρέμουν» το ενδεχόμενο επεισοδίων και των ποινών που αυτά θα επιφέρουν, ενώ το τελευταίο που επιθυμούν είναι να δουν το ΔΑΚ να μετατρέπεται σε... Ζωσιμάδες.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει πληροφόρηση για «ραντεβού» οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, με αναφορές στο παρελθόν και στα θλιβερά επεισόδια του 2010 στο Final-Four του χάνμπολ, ακόμα και για παρουσία Ενωσιτών στο γήπεδο για περιφρούρηση.

Παράλληλα, το γεγονός πως στις 17.15 την ίδια μέρα θα διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Μπάσκετ στην Κρήτη μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ σημαίνει πως τα καφέ και τα μαγαζιά θα είναι γεμάτα οπαδούς. Ετσι, η παρουσία και φιλοξενούμενων οπαδών του ΠΑΟΚ κάνει άπαντες να... ιδρώνουν στη σκέψη συνύπαρξής τους μέσα στην πόλη.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας και το υπασπιστήριο, όμως οι Αρχές δεν έριξαν παραπάνω «φως», αναφορικά με τα μέτρα που πρόκειται ή σχεδιάζουν να λάβουν.

Τονίζοντας πως ο νόμος του Υφυπουργείου Αθλητισμού απαγορεύει τις μετακινήσεις οπαδών, υπογράμμισαν πως εκείνοι δεν μπορούν να δώσουν κάποιο «ΟΚ», αφού δεν υπάρχει κάτι το οποίο τους επηρεάζει, δεδομένου ότι απλά δεν υπάρχει λόγος να βρεθούν στην πόλη οπαδοί του ΠΑΟΚ και πως μάλλον το παιχνίδι θα διεξαχθεί δίχως να εκδοθούν εισιτήρια, με μόνους τους κατόχους διαρκείας της Λαμίας να δίνουν το «παρών» στο ΔΑΚ.

Σε ερώτηση για τις φήμες που υπάρχουν, δεν επιβεβαίωσαν τίποτα, ενώ στην παρατήρηση πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε μια εξίσου μαζική εκδρομή στον α' γύρο του πρωταθλήματος, φιλοξενήθηκαν κανονικά, δεν σχολίασαν κάτι.

«Οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να βρεθούν στην πόλη, αυτό λέει ο νόμος. Αν βρεθούν, εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να προσεγγίσουν το γήπεδο. Αν το επιχειρήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σύντομα θα ληφθεί η απόφαση για την (μη) έκδοση εισιτηρίων για τον αγώνα από πλευράς Λαμίας, κάτι που είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του την Τρίτη. Στη Λαμία περιμένουν περί τους 1.000-1.500 οπαδούς του ΠΑΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν να φιλοξενηθούν τόσοι στο ΔΑΚ της πόλης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα