Τι λείπει από αυτόν τον ΠΑΟΚ;

Τι λείπει από αυτόν τον ΠΑΟΚ;

Τι λείπει από αυτόν τον ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ, για όλα τα μεγάλα πλεονεκτήματά του, για τις αρετές που βγάζει το σύνολο του Λουτσέσκου, αλλά και αυτό που θα τον καθιερώσει στη συνείδηση όλων και προφανώς θα του δώσει και τον τίτλο.

Βασιλεία – Μάντσεστερ Σίτι και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Ντε Μπρόινε σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΛ κρίθηκε από τα πρώτα λεπτά. Όποιος ήταν στην Τούμπα το ένιωθε και το έβλεπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ. «Σπουδαία επιτυχία…» θα «πει» κάποιος με μία σχετική ειρωνεία, αλλά…

Όταν αναφερόμαστε σε πρωταθλητισμό και σε μία κομβική περίοδο όπου έχουν αυξηθεί –έστω και λίγο- τα ματς και η πίεση, τότε δεν είναι καθόλου εύκολο να δεις ένα παιχνίδι με πολύ καλό θέαμα. Χθες ο ΠΑΟΚ τα είχε όλα. Αλήθεια είναι, ότι το τελευταίο διάστημα δεν του λείπουν και πολλά. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες, απέναντι σε έναν αδύναμο –είναι η αλήθεια- αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ είχε ΚΑΙ χθες, όπως έχει σχεδόν σε κάθε αγώνα:

1) Πολύ ποιοτικό σύνολο. Αυτό που χθες –για παράδειγμα- έβγαζαν Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ από την αριστερή πλευρά, ήταν… τρομερό. Μόνο ο Φυντάνης το είπε τρεις-τέσσερις φορές στις δηλώσεις του.

2) Άριστη ανασταλτική λειτουργία. Η ΑΕΛ δεν πέρασε το κέντρο με οργανωμένη προσπάθεια, παρά μόνο όταν δύο-τρεις φορές ο Μαουρίσιο έκανε μερικά «δώρα».

3) Μεγάλη ποικιλία στην ανάπτυξη. Από τον άξονα, από τα άκρα, από συνδυασμούς, από στημένα, από κλεψίματα μέσα από το «ριπρες», από μακρινά σουτ, από άλλες ατομικές ενέργειες.

4) Μεγάλη διάθεση. Δίψα για νίκη. Ορμή και ενθουσιασμό που η κερκίδα μεταδίδει στην ομάδα.

5) Είχε την περίφημη ισορροπία που αναζητά ο Λουτσέσκου. Είχε και τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού.

Από εκεί και πέρα με 18 τελικές και κατοχή 68% το 3-0 είναι μικρό για να αποτυπώσει το τι ακριβώς έγινε και πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά των δύο ομάδων.

Και να ήταν μόνο αυτά. Πάμε στα πιο γενικά…

- Ο ΠΑΟΚ με 14 σερί νίκες, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

- Ο ΠΑΟΚ με τις εννιά σερί νίκες στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στα χρονικά.

- Ο ΠΑΟΚ με την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων (+34) στο πρωτάθλημα.

- Ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη άμυνα και σε λίγο και με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

- Ο Δικέφαλος του Βορρά με το 10-0-0 στην έδρα του.

- Ο ΠΑΟΚ του Βιεϊρίνια, του Μάτος, του Πρίγιοβιτς, του Πέλκα, του Βαρέλα, του Μαουρίσιο, του κορυφαίου φέτος Έλληνα τερματοφύλακα (Πασχαλάκη) , του Μπίσεσβαρ, του Μακ, του σκόρερ Σάκχοφ, όλων των άλλων, αλλά και των Αζεβέδο-Μουλέν που… θα δούμε που και πώς θα χωρέσουν σε αυτό το σύνολο.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου δηλαδή…

Όλα τα έχει αυτός ο ΠΑΟΚ, γι’ αυτό είναι πρώτος και καλύτερος στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό όσοι παίζουν τα λεφτά τους τον θεωρούν (μακράν) πρώτο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και του κυπελλούχου. (Αν είχε και κανέναν μπακ παραπάνω, κανέναν ακόμη αριστεροπόδαρο και κανένα εξάρι να «βαράει», όπως και έναν πιο περιφερειακό επιθετικό, τότε θα ήταν ακόμη καλύτερα… Αλλά να μην είμαστε και πλεονέκτες…).

Όλα τα έχει ο ΠΑΟΚ… Ο ΠΑΟΚ έπαιζε εδώ και καιρό το πιο σωστό ποδόσφαιρο, παίζει πλέον και πιο θεαματικά από κάθε άλλη ομάδα…

Όλα τα έχει και μένει να δούμε, αν διαθέτει και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό…

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει πολλά μέχρι τώρα, είναι ο καλύτερος, αλλά… πρέπει να κερδίσει και τα μεγάλα ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει φέτος πολύ μεγάλο παιχνίδι. Δεν έχει κερδίσει μεγάλο ντέρμπι. Όλοι καταλαβαίνουν ότι… αν το πετύχει και αυτό δύο φορές στα ματς που έρχονται, τότε… θα κλείσει όλα τα στόματα που ακόμη κάτι ψελλίζουν για τις δυνατότητές του και την ανωτερότητά του.

* Δεν πίστευα ότι θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση βαθμών για όσα έγιναν με την ΑΕΚ. Προφανώς και ήμουν επηρεασμένος από το ότι πέρυσι (για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά ειδικά για το ματς με τον Πλατανιά) είχαν καταγγελθεί πολύ χειρότερα πράγματα, για τα οποία ο Ολυμπιακός κρίθηκε ένοχος, αλλά η ποινή ήταν πολύ μικρή. Ισονομία θέλαμε, ισονομία έχουμε και μετά από μία τέτοια απόφαση, όλοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στα γήπεδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.