Η ΑΕΚ που υπερέχει σε όλα...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Η ΑΕΚ που υπερέχει σε όλα...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την νέα επικράτηση της Ενωσης η οποία επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ υπερτερεί του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς...

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πεινασμένος και η ΑΕΚ η χορτασμένη. Δεν φάνηκε. Η Ενωση, οι παίκτες της, ο προπονητής της βρήκαν τον τρόπο να αποδείξουν ότι είχαν ξανά μεγαλύτερο κίνητρο.

Η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο σε ένα ακόμη ματς να αποδείξει ότι υπερέχει σε φυσική κατάσταση και ψυχολογία, και συνεπώς για ένα ακόμη ντέρμπι προετοιμάστηκε καλύτερα.

Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, δεινοπάθησε στο τέλος, αλλά δεν λύγισε, δεν κατέρρευσε και πήρε και αυτή την πρόκριση, όπως την είχε πάρει και πέρυσι, αφήνοντας και τότε τον Ολυμπιακό εκτός θεσμού.

Η ΑΕΚ αντέχει με το... μισό μπάτζετ (ίσως και μικρότερο) από αυτό του Ολυμπιακού να κρατάει τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και ενώ είμαστε στα μέσα του Φλεβάρη, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός τα δύο τα έχει δει να σπάνε με θόρυβο και το τρίτο έχει ήδη πέσει κάτω και έχει ανοίξει.

Η ΑΕΚ έχει προπονητή από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας που κάνει λάθη, αλλά ξέρει την ομάδα του και μπορεί να αλλάζει τα συστήματα και τα πρόσωπα με τέτοια άνεση και ευκολία που δεν καταλαβαίνεις πότε και γιατί.

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που βαδίζουν στα χαμένα, παίκτες που λόγω της έλλειψης σχεδίου και προσανατολισμού κινδυνεύουν να... καούν. Ο Μιραλάς σε αυτό τον Ολυμπιακό μοιάζει με παίκτη που δεν χωράει στην 23άδα της Εθνικής Μάλτας και όχι στην 23άδα της Εθνικής Βελγίου. Ο Οτζίτζα ξεκίνησε την καριέρα του στον Ολυμπιακό και σε έκανε να αναρωτιέσαι ποιός είναι ο τελευταίος τόσο μεγάλος χαφ που έπαιξε στα ελληνικά γήπεδα. Σήμερα τον βλέπεις στον Ολυμπιακό και αναρωτιέσαι αν έχει προπονηθεί ποτέ στη ζωή του κι' αν μπορεί να τρέξει 100 μέτρα. Πάνω από τα κορμιά και το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού έχουν περάσει διαφορετικοί προπονητές, γυμναστές, φιλοσοφίες, τρόποι παιχνιδιού, συστήματα, ποδοσφαιρικές λογικές και τα έχουν αφήσει διαλυμένα, να περιφέρονται στο χόρτο μη γνωρίζοντας τι ακριβώς κάνουν.

Την ίδια ώρα ο Βράνιες, όχι κάποιος που είναι δεμένος ψυχολογικά με την ΑΕΚ, και που πριν 15 ημέρες πλακώνονταν για να φύγει, μοιάζει ο καλύτερος Βράνιες από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Δεν έχασε ούτε μία μονομαχία. Ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά, ούτε από βαριά κορμιά, ούτε από γρήγορους. Ο Βράνιες πρόλαβε σε σπριντ τον Μιραλάς κι' ας είχε ξεκινήσει πέντε μέτρα πίσω του. Γιατί ο Βράνιες εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και παίκτης μιας ομάδας που ξέρει τι κάνει. Ενώ ακόμη και ο Ρομαό, το... τελευταίο κάστρο που είχε απομείνει στον Ολυμπιακό μπλέκει τα πόδια του και πέφτει μόνος τους στο χόρτο. Ο ένας είναι καλός παίκτης και παίζει σε ομάδα, ο άλλος είναι καλός παίκτης και παίζει σε τσίρκο.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Βράνιες. Ο Κονέ θυμίζει πλέον τον καλύτερο Ελληνα κεντρικό χαφ που θαυμάζαμε στο Καμπιονάτο και την Εθνική ομάδα μέχρι πριν δύο χρόνια, ο Λάζαρος σκοράρει με το κεφάλι χωρίς καν να πηδήξει και ο Μπακάκης με το ανάποδο πόδι μονίμως βγάζει σέντρες πάρε βάλε. Ο Τσιγκρίνσκι είναι πιο ήρεμος και σίγουρος και από τον Ιησού και ο Αραούχο έχει τέτοια ψυχολογία που νομίζει ότι μπορεί να σκοράρει ακόμη και από την σέντρα αν χρειαστεί.

Για να μην το κουράζω... Από την μία παίκτες μιας ομάδας που δεν έχει σχέδιο, δεν έχει ψυχολογία και περιφέρει προπονητές και ποδοσφαιρικές λογικές στο Ρέντη ανά δύο μήνες, και από την άλλη ομάδα που δουλεύεται από την πρώτη ημέρα με σχέδιο και λογική.

Μοιραία το ποδόσφαιρο δικαιώνει την ΑΕΚ, η οποία σήμερα υπερέχει του Ολυμπιακού σε όλους μα όλους τους τομείς. Και μοιραία τον κερδίζει εύκολα, δύσκολα, με ανατροπές, χωρίς ανατροπές, εντός έδρας, εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα, για το Κύπελλο...

Μόνο που εδώ τελειώνουν τα μεγάλα λόγια για την ΑΕΚ. Η ίδια θα πρέπει να τα τελειώσει δηλαδή. Γιατί ούτε η Ντινάμο Κιέβου που θα συναντήσει την άλλη εβδομάδα, ούτε ο ΠΑΟΚ με τον οποίο διεκδικεί τον τίτλο, είναι στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα ο Ολυμπιακός...

Οσο για τον Ολυμπιακό κι' άλλη αλλαγή προπονητή δεν έχει νόημα. Ασφαλώς δεν πρέπει να παρατήσει το πρωτάθλημα και θυμίζω ότι ακόμη και η δεύτερη θέση οδηγεί σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, αφού φέτος δεν υπάρχουν πλέι οφ. Ο Γκαρθία πρέπει να βρει χρόνο να δουλέψει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και εκεί να γίνει ταμείο. Μοιραία όμως νομίζω ότι η πρώτη στροφή που πρέπει να γίνει στον Ολυμπιακό είναι σε παίκτες από την Ελλάδα και σε παίκτες που θέλουν να παίζουν για αυτόν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.