Μία διαφορετική ανάλυση για το φινάλε στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μία διαφορετική ανάλυση για το φινάλε στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta με τη δική του ματιά τις μοιραίες για τον Ολυμπιακό φάσεις των γκολ της ΑΕΚ.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Παραμονές του ντέρμπι πρωταθλήματος Ολυμπιακός-ΑΕΚ είχα καταθέσει την άποψη μου, «με τον κίνδυνο να εκτεθώ», ότι το δίδυμο που «κούμπωνε» καλύτερα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν αυτό με τον Σισέ και τον Μποτία. Τελικά ο Γκαρθία αυτούς τους δύο έβαλε την Κυριακή…

Αν δεν υπήρχε το τελευταίο οκτάλεπτο του παιχνιδιού, με τα γκολ της ΑΕΚ στο 87’ και το 94’, ο Σισέ θα ήταν ο ένας από τους δύο ήρωες του Ολυμπιακού-ο άλλος ο σκόρερ Ανσαριφάρντ-με εκείνη την εκπληκτική του επέμβαση, με την οποία έδιωξε την μπάλα με κεφαλιά στην προσπάθεια του Μασούντ στο 69’ και κράτησε το 0-0.

Να υπενθυμίσω ότι ήταν η τρίτη φορά στην οποία ο Προτό θα πρέπει να άναψε λαμπάδα ως το μπόϊ του Σισέ!

Η πρώτη ήταν στη Νέα Σμύρνη. Δείτε στο 1.46 τι είχε κάνει ο Σισέ στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός με το σκορ 1-1 στην κεφαλιά του Οικονόμου, με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ του, εδώ http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/46837/panionios-olubiakos-3-4-hl/.

Η δεύτερη ήταν στο Καραϊσκάκη. Δείτε στο 3.00 τι είχε κάνει ο Σισέ στο Ολυμπιακός-Ξάνθη με το σκορ 1-0 στο πλασέ του Τριάδη, με επίσης εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ του, εδώ

http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/50025/olubiakos-xanthi-3-0-hl/.

Κι η τρίτη ήταν προχθές, πάλι στο Καραϊσκάκη. Δείτε στο 2.18 τι έκανε ο Σισέ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο 0-0, στην κεφαλιά του Μασούντ, με επίσης εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ του, εδώ http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/50522/olubiakos-aek-1-2-hl/.

Όχι, δεν θέλω να υμνήσω τον Σισέ μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ από την καρδιά της άμυνας του. Θέλω να «δείξω» ότι ο Σισέ είναι ένας αμυντικός με πολύ μεγάλες προδιαγραφές, αλλά και πολύ άπειρος ακόμη για επίπεδο απαιτήσεων Ολυμπιακού και πρωταθλητισμού.

Στο ίδιο βιντεάκι, το τελευταίο, δείτε τι έκανε ο Σισέ στα γκολ της ΑΕΚ.

Στο 03.39, στο κόρνερ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, ο Σισέ είναι ο «ελεύθερος» της άμυνας, δηλαδή δεν μαρκάρει κανένα παίκτη-προφανώς από εντολή, εκτός κι αν το έφερε έτσι η φάση. Αλλά σημασία δεν έχει αυτό, όσο η κίνηση που κάνει, να τραβηχτεί προς τα πίσω, χωρίς απολύτως κανένα λόγο, και να πάει μπροστά από τον Προτό, την στιγμή που έπρεπε να μείνει στη θέση του-κι έτσι ο Τσιγκρίνσκι δεν θα έκανε παντελώς ελεύθερος το σουτ…Ναι, ο Ρομαό ενήργησε σαν παιδάκι, αφού τον «πέταξε» εκτός φάσης με χαρακτηριστική ευκολία ο Γικουμάκης. Ναι, είχε τύχη η ΑΕΚ, γιατί το γυριστό του Γακουμάκη αντί να πάει προς την εστία βρήκε τον Μποτία και στρώθηκε στον σκόρερ. Ναι, κι ο Ταχτσίδης ολιγώρησε. Θέλετε να το πάμε και πιο πίσω; Ναι, κακώς δεν συνεννοήθηκαν πριν το κόρνερ ο Ταχτσίδης με τον Ανσαριφάρντ. Αλλά με τον Σισέ «απλά» εκεί που έπρεπε, γκολ δεν θα έμπαινε με τίποτα σε αυτή τη φάση.

Πάμε και στο 4.24, στο 2-1 της ΑΕΚ. Ο Σισέ κι ο Μποτία επιστρέφουν και δη γρήγορα, μετά από επέμβαση της αντίπαλης άμυνας σε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Μποτία πάει σωστά στη θέση του στο κέντρο της άμυνας κι ο Σισέ σαν αριστερό στόπερ σπεύδει να καλύψει τον Ρομαό, που σε θέση αριστερού μπακ κάλυπτε τον Κούτρη. Κι εκεί ακριβώς κάνει το λάθος ο Σισέ και κάποια στιγμή σταματάει, αρχίζει να κοιτάζει γύρω του και μένει δύο μέτρα πίσω από τη φάση. Κάνει τη σέντρα ο Γκάλο και μπαίνει το γκολ. Ναι, ο Κούτρης στο ξεκίνημα της φάσης (δεν φαίνεται στο βιντεάκι) δεν ενήργησε έξυπνα. Ναι, κανείς (βλέπε Φορτούνη, Μάριν) δεν ακολούθησε τον Γκάλο. Ναι, ο Ρομαό εβγαλε μεγάλη κόπωση στο μαρκάρισμα του. Αλλά αν ο Σισέ έπαιρνε απλά μία «τυπική» θέση στόπερ, δεν θα έμπαινε με τίποτα γκολ.

Που θέλω να καταλήξω: Τα έχουν αυτά οι νεαροί παίκτες. Τους εμπιστεύεσαι; Θέλεις να τους βγάλεις; Πρέπει να είσαι έτοιμος να το πληρώσεις κιόλας. Και να τα συγχωρέσεις. Γιατί τα λάθη απειρίας (τοποθετήσεις κλπ, κλπ) θα σου τα κάνουν. Όπως τα κάνει κι ο Κούτρης.

Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα επιλογής του συλλόγου. Το ιδανικό θα ήταν ο Σισέ κι ο Κούτρης να έμπαιναν σε μία ομάδα καλοδουλεμένη έτσι ώστε τα λάθη τους να απορροφούνταν πιο εύκολα. Μόνο που πολλές φορές και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν είναι όλα ιδανικά…

Άσχετο: «Δεν υπάρχει» αυτό το κομμάτι. «Θεϊκό»-από το…Θέμης (https://www.youtube.com/watch?v=p2GUbgccgcw&index=2&list=RDE4yGoQIw0Jk).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.