Τα μεγάλα ποδοσφαιρικά... τρολαρίσματα του Αλαφούζου!

Τα μεγάλα ποδοσφαιρικά... τρολαρίσματα του Αλαφούζου!

Νίκος Αθανασίου
Τα μεγάλα ποδοσφαιρικά... τρολαρίσματα του Αλαφούζου!

bet365

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα η ενασχόληση του Γιάννη Αλαφούζου με το ποδόσφαιρο «γέννησε» μερικές σπαρταριστές ιστορίες. Το gazzetta.gr... ακροβατεί μεταξύ μύθου και πραγματικότητας και καταγράφει τις καλύτερες!

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας επιχειρηματίας που δεν έχει καμία επαφή με το ποδόσφαιρο από την μία μέρα στην άλλη αναλαμβάνει τις τύχες ενός τεράστιου συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει ανθρώπους του δίπλα που να γνωρίζουν έστω τα βασικά; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας επιχειρηματίας πιστέψει ότι έχει απόλυτη γνώση ενός σύνθετου είναι η αλήθεια αντικειμένου αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική;

Το gazzetta.gr έχει την απάντηση. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μπορούν να προκύψουν μερικά σπάνια ποδοσφαιρικά... τρολαρίσματα, στα οποία πρωταγωνιστής είναι ο «παρκαρισμένος» μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ.

Μεταξύ μύθου, δηλώσεων και πραγματικότητας πάμε να δούμε ένα top-10 ποδοσφαιρικών trolls από την ενασχόληση του Γιάννη Αλαφούζου στο «τριφύλλι» που φανερώνουν πως παρά την καθημερινή τριβή και τα συνεχόμενα λάθη, ο «mr.ΣΚΑΪ» έπαθε αλλά δεν έμαθε!

1. Ο... θηριοδαμαστής Φάμπρι!

Στην πρώτη του χρονιά στην ηγεσία του συλλόγου, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε... ρεκόρ προπονητών! Ξεκίνησε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, πήγε στην λύση Ρότσα και η τρίτη επιλογή ήταν και η φαρμακερή! Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έκρινε πως η καλύτερη λύση για τα τότε δεδομένα ήταν η πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού, Φάμπρι! «Είναι λάτρης της πειθαρχίας, θα έρθει και θα βάλει σε τάξη την ομάδα και τα αποδυτήρια» ήταν τα όσα έλεγε στους στενούς του συνεργατές για την συγκεκριμένη απόφαση.

Στο σύντομο διάστημα που παρέμεινε στον Παναθηναϊκό ο Ίβηρας τεχνικός επιβεβαίωσε... πλήρως τον Αλαφούζο!

Έκανε ηλιοθεραπεία με τα σώβρακα στην Παιανία, είχε φέρει μέσα στο προπονητικό την σύντροφό του, οι παίκτες έπαιζαν ξύλο κατά την διάρκεια της ανάλυσης(Βιτόλο-Τοτσέ), τους εξηγούσε το ποδόσφαιρο με παράδειγμα τα λιοντάρια που κατουρούν στην ζούγκλα για να ορίσουν την... περιοχή τους και αλλά εξίσου απολαυστικά και ενδεικτικά της σκληρής πειθαρχίας που θα εφάρμοζε ο Φάμπρι στον Παναθηναϊκό!

2. Η Μάντσεστερ Σίτι για... Μαμούτε!

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε σε... Ιωνικό και έφερε ποδοσφαιριστές με «καραβιές»! Ένας από αυτούς ήταν και ο θρυλικός Μαμούτε! Ο ορισμός που λέμε του «βαρύ σέντερ φορ». Μόνο που το βαρύ πήγαινε σε κιλά του και όχι στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. «Είναι καλύτερος του Καρέλη» ήταν η ατάκα του Στραματσόνι στον Αλαφούζο που «ψήθηκε» από τα λεγόμενα του Ιταλού προπονητή.

Τόσο πολύ που παρά την τραγική εικόνα του Βραζιλιάνου, ο πρόεδρος τότε της ΠΑΕ είχε εκφράσει την ανησυχία του σε μια σύσκεψη για το πόσο θα ήταν εφικτή η παραμονή του ποδοσφαιριστή, καθώς «ίσως θα χρειαστεί να τον αγοράσουμε από τώρα γιατί μαθαίνω ότι τον θέλει η Μάνστεστερ Σίτι»...

3. Η θέση του «τυπάρα»

Το μεγάλο σίριαλ του καλοκαιριού του 2012 αφορούσε την παραμονή ή όχι του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Ο Αλαφούζος έπρεπε τότε να πάρει την πρώτη δύσκολη ποδοσφαιρική του απόφαση αλλά σύμφωνα με τον... μύθο, δεν γνώριζε καν σε ποια θέση αγωνίζεται η πιο εμβληματική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που έφυγε εκείνη την χρονιά και συνέχισε την καριέρα του στην Premier League, αποδεικνύοντας το πόσο τεράστιος ποδοσφαιριστής ήταν με την φανέλα της Φούλαμ.

4. «Τόσο καλός είναι αυτός ο Ιμπάρμπο»;

Το καλοκαίρι του 2016 είναι αποφασισμένος να κάνει όλα τα ποδοσφαιρικά... χατίρια του Αντρέα Στραματσόνι, χωρίς να υπολογίζει το τραγικό εξάμηνο του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο του Παναθηναϊκού την σεζόν 15-16. Ο «Στράμα» ζητά σαν τρελός την απόκτηση του Βίκτορ Ιμπάρμπο σε σημείο ο Αλαφούζος να ρωτά αν «είναι τόσο καλός αυτός ο παίκτης που θέλουν να δώσουμε κοντά 2 εκατομμύρια για να τον πάρουμε δανεικό»; Τελικά άναψε το... πράσινο φως σε μία κίνηση που όμοια της δεν συναντάς σε ομάδα που υποτίθεται πως έχει ως πρωταρχικό στόχο την οικονομική εξυγίανση.

«Ενοίκιο» περίπου ενός εκατομμύριου στην Κάλιαρι, 800.000 συμβόλαιο στον παίκτη ενώ σύμφωνα με τον... μύθο της εποχής, ο Αλαφούζος είχε συμφωνήσει με τον Στραματσόνι πως αν η σεζόν «στραβώσει» ο Ιμπάρμπο θα επιστρέψει είτε με το καλό είτε με το... άγριο στην Ιταλία.

Όπως ακριβώς, δηλαδή, έγινε...

5. «Έχω δει έναν παιχταρά πρόεδρε, τσέκαρέ τον»!

Μετά την απόλυση των Φύσσα και Βόκολου, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει πάνω του και το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, τσεκάροντας ακόμη και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών! Ο μύθος εντός του ΣΚΑΪ αναφέρει πως είχε σοβαρές ποδοσφαιρικές συζητήσεις ακόμη και με τον θυρωρό του καναλιού και με όποιον τελοσπάντων είχε να του προτείνει κάποιον «παιχταρά»!

6. Διαρκείας στον... αέρα!

Κατά την παρουσίαση της ανακαινισμένης Λεωφόρου, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες για να προχωρήσει το έργο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε ανακοινώσει την έκδοση εισιτηρίων διαρκείας σε θύρα που δεν υπήρχε! Στο δεύτερο διάζωμα της Θύρας 10 όπου θα «κούμπωνε» η νέα κερκίδα!

7. «Ο Εσιέν είναι πάνθηρας»

Το φιάσκο της εξαετίας είχε το όνομα του Μίκαελ Εσιέν με μεγάλα γράμματα και ο Γκανέζος που ήρθε τραυματίας και υπέρβαρος δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι. Ο Στραματσόνι μετά από πιέσεις τον ετοίμαζε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ μετά την φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον, γεγονός που ήταν γνωστό μέρες πριν την σέντρα του ματς.

Σε όσους εξέφραζαν τον... τρόμο τους για την συγκεκριμένη επιλογή, ο Αλαφούζος ήταν κάθετος. «Δεν τον βλέπετε στις προπονήσεις και δεν ξέρετε. Ο Εσιέν είναι πάνθηρας».

Όταν ο Γκανέζος πάτησε τελικά χορτάρι ακόμη και ο πιο αδαής με το ποδόσφαιρο κατάλαβε αν ο Εσιέν ήταν πάνθηρας...

8. Το... κρυφτό με τον Μπεργκ στο Φάληρο!

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2017 βρισκόταν στον... αέρα και ο Μάρκους Μπεργκ που έβλεπε την κατάσταση και δεν ήξερε τι ξημερώνει στο «τριφύλλι» επεδίωξε να συναντήσει απευθείας τον μεγαλομέτοχο της ομάδας που εκείνο το διάστημα ήταν πραγματικά εξαφανισμένος!

Σύμφωνα με τον... μύθο, ο Σουηδός τρελάθηκε τόσο που μια μέρα κατέβηκε μέχρι το Φάληρο και τα γραφεία του ΣΚΑΪ, όπου έψαχνε και τελικά δεν βρήκε πουθενά τον Αλαφούζο, φεύγοντας έξαλλος!

9. «Τα παιδιά προσπαθούν. Φαίνεται στο gps»!

Στις 2 Μαρτίου του 2016 και ενώ ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη, ο Αλαφούζος δίνει συνέντευξη Τύπου και ενώ η εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο ήταν τραγική, έθεσε ως επιχείρημα τα δεδομένα που καταγράφουν τα gps για να βάλει «ασπίδα» στην ομάδα!

«Στεναχωριέμαι όταν το λένε οι οπαδοί μας και εσείς οι δημοσιογράφοι. Οι ποδοσφαιριστές μας σκοτώνονται στην προσπάθεια, προπονούνται πολύ καλά, παρακολουθούνται ηλεκτρονικά με GPS και όλα τα μέσα για την απόδοσή τους. Φαίνεται όταν η απόδοση τους φτάνει στο κόκκινο, στο μέγιστο. Αυτά καταγράφονται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους παίκτες και από τον προπονητή μας».

10. «Προχώρα θα είμαι συνεπής»!

Το πιο... πικρό για τον Παναθηναϊκό τρολάρισμα του Γιάννη Αλαφούζου ήταν απέναντι στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Μετά την παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού για να μην τα βροντήξει και ο Έλληνας προπονητής, υποσχέθηκε πως αν πέσει το μπάτζετ θα είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του προς το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το μπάτζετ έπεσε, Μπεργκ και Ζέκα πουλήθηκαν για να φέρουν χρήματα στα ταμεία αλλά από τις 21 Σεπτεμβρίου ο Αλαφούζος έριξε... κανόνι στην φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η ομάδα που προσπάθησε να «χτιστεί» το καλοκαίρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ #Mavra_genethlia

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα