Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει;

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει το... τρενάκι της κορυφής και ξεχωρίζει τα βαγόνια του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για να διακρίνει το πρώτο μετά από 11 στροφές...

Δεν είναι δα και συχνό φαινόμενο αυτό το... τρενάκι του τίτλου. ΠΑΟΚ 43, Ολυμπιακός 42, ΑΕΚ 41, ο ένας πίσω από τον άλλο σε ένα τρενάκι διεκδίκησης του τίτλου και ενώ βγήκε και ο Γενάρης και έχουμε συμπληρώσει σχεδόν τα 2/3 της διαδρομής.

Βρέθηκαν στην κορυφή και οι τρεις. Και η ΑΕΚ για μεγάλο διάστημα και ο Ολυμπιακός, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Λεμονής πριν το τέλος του πρώτου γύρου και τώρα ο ΠΑΟΚ, με το δικό του σερί.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό το τρενάκι θα φτάσει μαζί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της διαδρομής, μέχρι όχι 11 όπως είναι τώρα, αλλά 2 ή 3 στροφές πριν το φινάλε;

Αν θα τολμούσα να απαντήσω θα έλεγα όχι. Νομίζω ότι ο ένας από τους τρεις θα μείνει πίσω κάποια στιγμή και θα απογοητευτεί. Είναι πιθανό για παράδειγμα αυτός να είναι ο ηττημένος της ερχόμενης Κυριακής στο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αν φυσικά υπάρξει ηττημένος. Ακόμη όμως κι' αν δεν συμβεί τώρα, νομίζω θα συμβεί αργότερα σε 2,3 ή σε 4 αγωνιστικές από τώρα, κάποιος θα ξεμείνει στην κούρσα και θα τον πάρει από κάτω.

Από την άλλη βρίσκω πιθανό δύο από τους τρεις να την πάνε την διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τέλος. Να κριθεί το πρωτάθλημα την προτελευταία ή γιατί όχι και στην τελευταία αγωνιστική.

Ποιός θα το κόψει πρώτος το νήμα, μην με ρωτάτε να απαντήσω ασφαλώς. Ισχύουν τα κλισέ, ισχύουν όμως και ορισμένα δεδομένα. Ναι είναι αλήθεια ότι ο κάτοχος είναι σχεδόν πάντα το φαβορί σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο κάτοχος έχει ένα σοβαρό θέμα. Δεν έχει καμία σχέση με τον κάτοχο... Ο Ολυμπιακός είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα από αυτήν που κατέκτησε πριν μερικούς μήνες το πρωτάθλημα και έχει διαφορετικό προπονητή.

Ας δούμε που υπερέχει και που υστερεί ο Ολυμπιακός. Καταρχήν υστερεί στην βαθμολογία έστω και ελάχιστα. Είναι στο -1 από τον ΠΑΟΚ. Επίσης υστερεί στην σχέση και την χημεία προπονητή ομάδας. Δεν ξέρω αν ο Γκαρθία είναι καλύτερος προπονητής από τον Χιμένεθ ή τον Λουτσέσκου, σίγουρα όμως ξέρει λιγότερο καλά τους παίκτες και την ομάδα του, από όσο αντίστοιχα την γνωρίζουν οι προπονητές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ο Γκαρθία είναι... αναγκασμένος να δοκιμάζει πράγματα μέσα σε κρίσιμα και καθοριστικά ματς. Δοκίμασε στην Τρίπολη το 4-4-2. Το έκανε δεύτερη φορά το είχε κάνει και στο ντεμπούτο του σε αγώνα Κυπέλλου. Προφανώς είδε ότι δεν λειτουργεί και δεν θα το ξαναδοκιμάσει, αλλά μέχρι να το διαπιστώσει ο Ολυμπιακός πέταξε δύο βαθμούς στην Τρίπολη και γκρεμίστηκε από την κορυφή.

Αύριο μεθαύριο είναι πιθανό να χρειαστεί να δοκιμάσει κάτι άλλο. Αν όχι σε διάταξη ίσως σε πρόσωπα. Και πάλι αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα κόστος. Οπως κόστος μπορεί να προκαλέσει μέχρι να μάθουν οι παίκτες του να παίζουν, όπως εκείνος θέλει, το πρέσινγκ ψηλά. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει τις περισσότερες προσωπικότητες από όλους και φυσικά το know how για να κατακτήσει έναν τίτλο. Ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του ξέρουν να διαχειρίζονται την πίεση, τα άσχημα αποτελέσματα, την κορυφή, την απόσταση από αυτήν. Το έχουν ζήσει οι περισσότεροι από αυτούς και το έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Την ίδια ώρα, αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ. Η απειρία από το να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Απειρία και ως club και ως ομάδα. Χωρίς παραστάσεις πρωταθλητισμού και εντός και εκτός Ελλάδας η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών, δημιουργούν αυτόματα την ανησυχία για το πως θα διαχειριστούν την όποια κρίσιμη κατάσταση προκύψει. Μέχρι τώρα τα κατάφεραν περίφημα, χάρη στον Λουτσέσκου που κόντρα σε φωνές και απαιτήσεις για απομάκρυνση έφτιαξε έναν ΠΑΟΚ στα μέτρα του. Εναν ΠΑΟΚ που δεν γοητεύει με το παιχνίδι του, αλλά είναι συνεπής, συγκεντρωμένος και δεν τρώει γκολ ούτε με αίτηση. Μπορεί να το δούμε και αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την άμυνα να δίνει τίτλο. Βεβαίως ο ΠΑΟΚ έχει και πλεονεκτήματα. Την δίψα να γράψει ιστορία και να κατακτήσει επιτέλους το πρωτάθλημα, την ηρεμία που προσφέρει μία σίγουρη διοίκηση και το πάθος του κόσμου που όσο πάμε προς το φινάλε θα τον στηρίξει περισσότερο από όλους.

Οσο για την ΑΕΚ η αλήθεια είναι ότι μοιάζει σε δυσχερέστερη θέση από όλους. Οχι μόνο γιατί είναι στο -2 από τον ΠΑΟΚ και στο -1 από τον Ολυμπιακό, αλλά και για μία σειρά από λόγους ακόμη. Πρώτον είναι αυτή που έχει υποστεί δύο μεγάλα πλήγματα με τον τραυματισμό των Μάνταλου και Γιόχανσον. Σκεφτείτε ο ΠΑΟΚ αύριο να μείνει για το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τον Πρίγιοβιτς και τον Μαουρίσιο; Επιπλέον η ΑΕΚ έχει και την Ευρώπη. Και έχει μπροστά της τώρα που ο τόπος καίγεται στο πρωτάθλημα δύο πολύ δύσκολα και επίπονα ματς με την Ντινάμο και ένα μακρινό ταξίδι στο Κίεβο. Από την άλλη όμως η ΑΕΚ την φετινή σεζόν ζει την μία υπέρβαση πίσω από την άλλη. Με πολύ μικρότερο μπάτζετ από τους άλλους δύο και με μεγάλη ατυχία σε ότι έχει να κάνει με τους τραυματισμούς, είναι εκεί. Και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέσα, και στην διεκδίκηση του Κυπέλλου μέσα και η μόνη που συνεχίζει στην Ευρώπη. Αν θα μπορέσει να αντέξει μέχρι το τέλος είναι ένα ζητούμενο και πιθανότατα το ντέρμπι στο “Γ. Καραϊσκάκης” την ερχόμενη Κυριακή να μας δώσει την απάντηση. Σε περίπτωση ήττας εκεί, θα είναι πολύ δύσκολο για αυτήν να επιστρέψει και να προλάβει όχι έναν, αλλά και τους δύο αντιπάλους της που θα έχουν ξεφύγει. Αν όμως φύγει όρθια και από το Καραϊσκάκη, θα ανακάμψει και ψυχολογικά.

Γενικά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη θα είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία του πρωταθλήματος. Μπορεί να φτιάξει τη χρονιά του νικητή και να τελειώσει τις ελπίδες τίτλου του ηττημένου. Μπορεί όμως να χαλάσει τη σεζόν και των δύο και να μετατρέψει τον ΠΑΟΚ σε φαβορί που ακόμη δεν είναι. Αυτό θα συμβεί αν την επόμενη Κυριακή περάσει από τα Γιάννενα και το ντέρμπι μείνει στην ισοπαλία. Τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι στο +3 από τον Ολυμπιακό και στο +4 από την ΑΕΚ και όντως θα έχει γίνει το φαβορί για τον τίτλο..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.