«Να λυθεί το θέμα Βράνιες»!

«Να λυθεί το θέμα Βράνιες»!

Gazzetta team
«Να λυθεί το θέμα Βράνιες»!

bet365

Αυτό δήλωσε ο Χιμένεθ σχετικά με την υπόθεση Βράνιες που αφορά τη διοίκηση, όλα όσα είπε, η αναφορά στα πέναλτι σε Λάρισα και με Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα.

Μιλώντας στη Nova με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Λαμία αύριο στο ΟΑΚΑ (27/01 - 19:30) για το πρωτάθλημα, εννοείται πως ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε έπειτα από ερώτηση που του έγινε στο θέμα που... καίει, στον Βράνιες. Απόλυτος, ειλικρινής και χωρίς να μασάει τα λόγια του ο Σεβιγιάνος τεχνικός εξήγησε τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο βήμα.

«Στο αγωνιστικό κομμάτι έχω πει πάντα ότι αυτό που έχει σημασία και είναι πάνω απ' όλα, είναι η ομάδα. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής που να βρίσκεται πάνω από κάποιον άλλον μέσα στο ίδιο γκρουπ. Κι εγώ είμαι εδώ για να κρίνω και να παίζω με τους καλύτερους κρίνοντας από την αγωνιστική τους κατάσταση και συμπεριφοράς. Έτσι επιλέγω ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Μια εξαίρεση έκανα στη ζωή μου και αυτή αφορούσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα που είχα τη τύχη να συνυπάρξω μαζί του. Απλά όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί. Σε κάποια ομάδα μπορεί να υπάρχει ένας που κάνει τη διαφορά και ίσως εμείς οι προπονητές το υπολογίζουμε αυτό, αλλά πάνω απ' την ομάδα δεν υπάρχει κανείς», είπε και συνέχισε:

«Αγωνιστικά ο Βράνιες είναι ένας αμυντικός με απίθανα χαρακτηριστικά. Αν ο ίδιος είναι έτοιμος και συγκεντρωμένος εδώ στο 100%, εγώ τότε θα τον υπολογίζω. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν μπαίνει κανείς πάνω από κάποιον άλλον και την ομάδα. Αυτό είναι κανόνας για μένα. Ο Βράνιες είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος, ζήτησε συγνώμνη κι εγώ τον συγχώρησα, όμως μας άφησε στο «Καραϊσκάκη» χωρίς να έχουμε μια λύση στον πάγκο μας για την άμυνά μας και την ίδια ώρα ο Λαμπρόπουλος τελείωσε το ματς με ενόχληση στο χέρι, έτσι έπαιζε στο μεγαλύτερο διάστημα, δεν είναι σωστό αυτό για την ομάδα. Αν λοιπόν ένας παίκτης είναι έτοιμος από κάθε άποψη τότε το θέμα είναι της διοίκησης σχετικά με την απουσία πειθαρχίας του ποδοσφαιριστή».

Ο Μανόλο ζήτησε επί της ουσίας μια λύση στο πρόβλημα το οποίο από την πλευρά του το έχει ήδη διαχειριστεί και σε μεγάλο βαθμό έχει λύσει για τον ίδιο και την ομάδα με ξεκάθαρη θέση κανόνων και όποιος βρίσκεται στο δικό του γκρουπ πρέπει να συμβαδίσει:

«Να λυθεί το θέμα με τον Βράνιες, μακάρι να είναι όπως πέρυσι, να μη σκέφτεται άλλες ομάδες αλλά μόνο την ΑΕΚ και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ και όχι για να εστιάσω στις ιδιαιτερότητες ενός μέλος του γκρουπ», τα λόγια που χρησιμοποίησε ο τεχνικός της ΑΕΚ...

Στα υπόλοιπα και μιλώντας για παίκτες ξεχωριστά αναφερόμενος σε ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ και πάλι δεν... φοβήθηκε να τοποθετηθεί για κάθε έναν που αφορούσε σε προσωπικό επίπεδο. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε Γκάλο, Μπακάκη, Λόπες και Γιακουμάκη:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει στη θέση τους, όμως με τις αδύναμες ομάδες θεωρητικά, ήταν λίγες οι φορές που τους είχα όλους διαθέσιμους. Ο Γκάλο αποδίδει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και επίσης ο Μπακάκης ως αριστερό στόπερ, και όχι ως αριστερό μπακ, παίζει πολύ καλά. Γνωρίζω τι μπορεί να μας δώσει ο Λόπες, δεν είναι εξτρέμ, αλλά μπορεί να παίζει ως φουλ μπακ και να καλύψει την πλευρά. Νομίζω ότι, με βάση την στατιστική, αυτή η εικόνα μας έφερε να είμαστε η καλύτερη ομάδα για την Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με το IFFHS.

Ο Γιακουμάκης έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από τον Αραούχο και τον Λιβάια, για να ανοίξει μια κλειστή άμυνα; Δεν το νομίζω. Είναι σίγουρα ένα πραγματικό μέλλον για την ομάδα της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για την ώρα δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Αραούχο και τον Λιβάια. Πιστεύω ότι έχει απίστευτα προσόντα και φυσικά ως προπονητής έχω την υποχρέωση να δουλέψω μαζί του, ώστε να βελτιωθεί. Με κουράζει να απαντάω σε τόσους… προπονητές, αλλά είναι υποχρέωσή μου. Όλοι μακριά από τον πάγκο είναι καλύτεροι από τους κανονικούς προπονητές, ειδικά μετά τα παιχνίδια κάτι που ισχύει και για εσάς, τους δημοσιογράφους».

Στη συνέχεια ο Χιμένεθ τοποθετήθηκε στο κομμάτι που αφορούσε το... από δω και πέρα για την ΑΕΚ η οποία παραμένει 18 ματς αήττητη στη σεζόν που διανύουμε και με δεδομένο πως είναι μέσα στο κόλπο σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει:

«Δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση με το αήττητο σερί, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλά τα πράγματα. Ίσως όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα ή μια ήττα, μερικά άτομα να νομίζουν ότι έχουμε φτάσει στο ταβάνι μας. Μετά από έναν χρόνο που τα πάμε καλά στις υποχρεώσεις μας, μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε αλλά με τις λύσεις που έχουμε και αυτό που είμαστε κάνουμε καταπληκτική δουλειά. Είναι ωραίο να επιθυμείς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και τη δουλειά. Μακάρι να έχουμε υγεία για να φτάσουμε δυνατοί έως το τέλος. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα από όλα, την εύχομαι σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο προπονητής της Ένωσης που είχε τα γενέθλιά του (και μάλιστα έσβησε τούρτα που το έφερε live ο Λυμπερόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης του Χιμένεθ) και έγινε 54 ετών αναφέρθηκε στην ρεβάνς του Κυπέλλου τονίζοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πλεονέκτημα για να περάσουμε τον Ολυμπιακό, πρέπει να νικήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι. Είμαστε ομάδες και οι δυο ου μπορούν να φτάσουν στον τελικό και να τον κερδίσουν. Όποια διαμάχη και να υπάρχει, οι επαγγελματίες μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός είναι δύο καλές ομάδες», ενώ ολοκλήρωσε αναφερόμενος στο αυριανό ματς με αντίπαλο την Λαμία για το πρωτάθλημα:

«Μου αρέσει που ακούστηκε και ερώτηση για την Λαμία, γιατί σέβομαι όλους τους αντιπάλους μας. Είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για εμάς, πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας για να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις. Οι ομάδες που θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε καλό επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις, πρέπει να μπαίνουν για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Το θέμα δεν είναι να το επιθυμείς, το θέμα είναι να δουλέψεις για να καταφέρεις ό,τι θέλεις. Εγώ θέλω η ομάδα μου να προσπαθεί για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και αυτό κάνει, κόντρα στην Λάρισα έγιναν πολλά για να μην τα καταφέρουμε, αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό. Απέναντι στον Ολυμπιακό, εκτός από τα πρώτα 10-15 λεπτά δεν είμαστε κατώτεροι από τον Ολυμπιακό, ενώ δεν δόθηκε πάλι ένα πέναλτι. Ήταν ένα πεντακάθαρο πέναλτι του Φιγκέιρας στον Λόπες και αποβολή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα