Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλύτερα

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλύτερα

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλύτερα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου περιγράφει τη νέα επικράτηση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, καταγράφει το μεγάλο σερί που συνεχίζεται, αλλά απαριθμεί και μερικά στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν. Στο τέλος αναφέρεται και στον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Ολυμπιακός Πειραιώς – Λαμία αν σημειωθεί γκολ από το σημείο του πέναλτι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και μετά το 0-3 του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίζει να μεγαλώνει ένα μεγάλο σερί νικών σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αν μείνουμε στο πρωτάθλημα έχει πέντε νίκες σε πέντε ματς, με απολογισμό τερμάτων 16-0! Αν βάλουμε και το κύπελλο το σερί πάει στις οκτώ νίκες με γκολ 28-2. Δεν τα «λες» και άσχημα όλα αυτά! Ίσα-ίσα είναι άκρως εντυπωσιακά!


Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο το πρωτάθλημα, σαφώς θέλει να βρεθεί και στον τελικό κυπέλλου και τα αποτελέσματα σε αυτή τη φάση είναι τα πιο σημαντικά. Άρα είναι πολύ θετικό ότι… από εκεί, μετά από το κομβικό ματς της Ξάνθης, η ομάδα του Λουτσέσκου κερδίζει και μάλιστα τις περισσότερες φορές με εντυπωσιακά σκορ.

Αυτό έγινε και στην Κέρκυρα, απέναντι σε μία αδύναμη ομάδα που είχε και αρκετές απουσίες. Σε ένα παιχνίδι όπου το 0-3 μπορούσε στο τέλος να γίνει και 0-5, λόγω των τριών-τεσσάρων κλασσικών ευκαιριών που έχασε ο Δικέφαλος.

Παρολ’ αυτά σε μεγάλο διάστημα του αγώνα (όπως και με τον Πλατανιά, ίσως και με τον Λεβαδειακό, ακόμη και με τον Παναθηναϊκό) ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλό ρυθμό, δεν «πατούσε» καλά στο γήπεδο, δεν έβγαζε τόσο μεγάλη ενέργεια.

Ειδικά σε αυτά τα ματς με Πλατανιά, Λεβαδειακό, Κέρκυρα, ίσως και στο επόμενο με τον Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει ρυθμό και να κερδίσει αυτοπεποίθηση από τα αποτελέσματα, αλλά και από τις εμφανίσεις του.

Και χθες περιμέναμε μεγαλύτερη διάρκεια στα καλά διαστήματα. Χρειάζονταν ο ΠΑΟΚ να βγάλει περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Έπρεπε να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό. Να έχει πολύ καλύτερες μεταβάσεις στην επίθεση και να βγάλει σιγουριά στην ανάπτυξη, αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία. Χθες μάλιστα, οι κορυφαίοι και πιο σταθεροί ήταν (και πάλι) οι αμυντικοί του, αλλά η ανασταλτική λειτουργία όλης της ομάδας δεν ήταν καλή. Ο Πασχαλάκης χρειάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Όλα αυτά μπορεί να μην φαίνονται στατιστικά (ειδικά με τις 19 τελικές του ΠΑΟΚ) αλλά το παιχνίδι άλλαξε πολύ από το 75΄ και μετά όταν πλέον η Κέρκυρα λύγισε ολοκληρωτικά και «παράτησε» την προσπάθεια.

Είχε άλλους διακριθέντες ο ΠΑΟΚ χθες πέρα από τους σταθερούς Βαρέλα-Μάτος-Βιεϊρίνια-Μαλεζά και Πασχαλάκη; Δε νομίζω να είχε διάρκεια κανείς άλλος στην απόδοσή του…

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα, ο ΠΑΟΚ είναι ψηλά και λογικά τις επόμενες εβδομάδες θα φορτσάρει ώστε πέρα από… σωστά να παίζει και καλύτερα. Γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλύτερα.

* Τι θα γίνονταν αν ο ΠΑΟΚ είχε υπέρ του τέτοια απόφαση όπως η χθεσινή με το πέναλτι του ΠΑΣ; Θα διαβάζαμε και θα ακούγαμε από την οργανωμένη προπαγάνδα, πάνω από 1000 φορές τη λέξη χαλίφης!

* Έβγαλε όμως ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός! Η οποία απειλεί να πάει στη FIFA για την απόφαση του Στυλιαρά! Αν γι’ αυτή τη μία απόφαση πάμε στη FIFA, για τον Ευαγγέλου και όλα όσα έκανε στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός θα έπρεπε να πάμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Από την άλλη για τα 31 λάθη του Σπάθα στο Τρίπολη-Ολυμπιακός και για μερικές ακόμη διαιτησίες των Παππά-Δημητρόπουλου-Ιωαννίδη-Βοσκάκη, έπρεπε να πάμε τουλάχιστον στο ΝΑΤΟ!

Σοβαρά όμως… Ο Ολυμπιακός έχει αναγάγει ως κεντρική πολιτική το συστηματικό «μπούλινγκ» σε κάθε αρμόδια αρχή που ευθύνεται για το γκρέμισμα της εγκληματικής οργάνωσης. Καθημερινό «μπούλινγκ» και απειλές σε όλους και σε όλα, φυσικά και στην Κυβέρνηση.

Και ενώ ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει σημασία και συνεχίζει να κάνει τίμια τη δουλειά του (όπως έκανε νωρίτερα από τη θέση αυτή και ο Κοντονής) για να αλλάξει το βρωμερό καθεστώς του μόνου και μόνιμα ευνοούμενου, ο μόνος που δείχνει πλέον φανερά να επηρεάζεται, είναι ο υφυπουργός Βασιλειάδης!

Τον κατάλαβαν όλοι πλέον, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που θα γίνει και δυσκολότερη σε λίγες εβδομάδες. Ο Βασιλειάδης αποτραβιέται. Ο Βασιλειάδης δεν είναι πλέον σταθερός. Ο υφυπουργός κάνει ξεκάθαρα «ανοίγματα» συμπάθειας στον Πειραιά. (Γιατί άραγε;)

Με αυτά που κάνει, αλλά και με όσα δεν κάνει, μένοντας αμέτοχος στην προσπάθεια που μόνο η ΕΠΟ πραγματοποιεί για ολοκληρωτική κάθαρση, ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν έχει πλέον δικαίωμα να βάζει και τον εαυτό του σε όλους όσους συμμετέχουν στην αλλαγή και την βελτίωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.