Οι ΜVP και οι αριθμοί της 16ης αγωνιστικής (pics)

Gazzetta team
Οι ΜVP και οι αριθμοί της 16ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Ένα πρωτάθλημα, τέσσερις διεκδικητές! Οι πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες, διατηρώντας τον δραματικό τόνο στην κούρσα για τον τίτλο και ο Mr Goal «ανίχνευσε» τα στοιχεία, βγάζοντας τους καλύτερους σε κάθε αγώνα!

Αν για κάτι αναμένεται να μας μείνει αξέχαστο το πρώτο μισό του 2018, λογικά θα είναι ο πρωτοφανής, για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, ανταγωνισμός για τον τίτλο του πρωταθλητή!

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και φυσικά ο Ατρόμητος συνέχισαν με νίκες την πορεία τους, ενώ η Ξάνθη έκανε ένα ακόμα διπλό, ο Πανιώνιος μπήκε στη νέα εποχή χωρίς τους Ιρανούς (Μασούντ, Χατζισαφί) με ανατροπή και νίκη, ενώ η Λαμία και ο Παναιτωλικός κλείνουν τη 16η αγωνιστική εμφανώς ανήσυχοι, μετά τις ήττες τους.

Η πρώτη «πράξη» της αγωνιστικής παίχτηκε στη Νέα Σμύρνη, όταν ο Επστάιν έβαλε πρώτος «ζόρια» στον Ιστορικό, δίνοντας το προβάδισμα στην Κέρκυρα με 0-1. Στη συνέχεια πάντως οι «κυανέρυθροι» ήταν… καταιγιστικοί κι αφού ανέκτησαν τον έλεγχο γρήγορα στο β’ ημίχρονο, το έκλεισαν με ευρύ σκορ και τελικά εύκολη νίκη.

Πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Μασούρας, που με το γκολ της ισοφάρισης και μια ασίστ, έδωσε το «σύνθημα» της ανατροπής για τον Πανιώνιο.

Συνέχεια στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ «μίλησε» πιο δυνατά από ποτέ επιθετικά και το τελικό 5-0 φανερώνει τόσο την ευστοχία των «ασπρόμαυρων», όσο και την ψυχολογία που διαμορφώνεται στις τάξεις της ομάδας του Λουτσέσκου, τώρα πια που παίζει με τον κόσμο στο πλευρό της.

Ο Τζάλμα Κάμπος σκόραρε δις, μέτρησε και τρία κλεψίματα και ήταν καθοριστικός στην εξασφάλιση της ευρείας νίκης του «Δικέφαλου του Βορρά».

Το Σάββατο κατάφερε και ο άλλος «Δικέφαλος» να ξεχωρίσει. Η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά στο νέο έτος και ο Παναιτωλικός αποδείχθηκε εύκολη λεία, υποκύπτοντας από το πρώτο ημίχρονο στις ορέξεις των παικτών του Χιμένεθ.

Ο Τάσος Μπακασέτας έπαιξε σαν… MVP και με ένα γκολ, μια ασίστ, ένα δοκάρι και ένα κερδισμένο πέναλτι, στα πρώτα 45’ ήταν χάρμα ιδέσθαι, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι για την Ένωση.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε «τρίποντο» μετά από 2,5 μήνες στη Superleague Σουρωτή, παίρνοντας θάρρος ενόψει της συνέχειας που μοιάζει «καταδικασμένη» από τα διοικητικά προβλήματα.

Ο Λούκας Βιγιαφάνες ήταν ο MVP του «τριφυλλιού», σκοράροντας στα δυο κερδισμένα πέναλτι της ομάδας του και συνολικά δίνοντας πνοή στο επιθετικό της παιχνίδι.

Στο ΔΑΚ Λαμίας, οι νεοφώτιστοι αντιμετώπισαν μια από τις καλύτερες ομάδες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Με υπέροχο φάουλ του Μεχία, οι Ακρίτες πανηγύρισαν ένα ακόμα διπλό, ενώ η Λαμία γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο «σπίτι» της.

Καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν ο σκόρερ της, που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις κι αποτέλεσε βασικό «μοχλό» της προσπάθειας των παικτών του Ράσταβατς.

Στον απόηχο του «mega-deal» της πώλησης του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στους Ζωσιμάδες απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες για άλλη μια φορά αμύνθηκαν αποτελεσματικά και η άνοδός τους στη βαθμολογία συνεχίστηκε.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης, αληθινός «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Στην AEL FC Arena ο Ολυμπιακός βρήκε τις… γνωστές επιθετικές λύσεις και κράτησε το «μηδέν» πίσω. Μάριν, Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς έφτιαξαν το κλίμα μετά την απομάκρυνση Λεμονή και «ζέσταναν» τον κόσμο πριν την υποδοχή του Κέβιν Μιραλάς!

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και παίζοντας για άλλο ένα παιχνίδι καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των Πειραιωτών.

Η αγωνιστική έκλεισε με το εν δυνάμει «θαύμα» της φετινής λίγκας, τον Ατρόμητο του Κάναντι, που παραμένει σε «πτήσεις» κορυφής και δεν σταματάει πουθενά! Ήδη από το πρώτο 10λεπτο εξασφάλισε τη νίκη, επικρατώντας εύκολα του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Ο… θεότρελος Ουάρντα, που απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στο Περιστέρι, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του, καταγράφοντας γκολ και ασίστ και κρίνοντας άλλη μια νίκη της ομάδας του φέτος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα