«Ο Όσκαρ Γκαρσία έχει το στιλ του Γκουαρδιόλα, προπονητής με μεγάλες δυνατότητες»

«Ο Όσκαρ Γκαρσία έχει το στιλ του Γκουαρδιόλα, προπονητής με μεγάλες δυνατότητες»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Ο Όσκαρ Γκαρσία έχει το στιλ του Γκουαρδιόλα, προπονητής με μεγάλες δυνατότητες»

bet365

O Ισραηλινός δημοσιογράφος, Όρι Κούπερ ακτινογραφεί στο gazzetta.gr τον Όσκαρ Γκαρσία, ενώ αναφέρεται στη σχέση του με τον Κρόιφ, το σύστημα που θυμίζει Μπαρτσελόνα και τις επιτυχίες του στην Μακάμπι.

O πολύχρωμος τροχός της τύχης σε περιμένει με πολλές εκπλήξεις*! *Ισχύουν όροι και Προϋποθέσεις

Οι Ισπανοί λίγο πριν την εκπνοή του 2017 «άναψαν φωτιές» αναφέροντας πως ο Όσκαρ Γκαρσία βρίσκεται προ των πυλών του Ολυμπιακού, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» τηρούν «σιγή ιχθύος» αναφορικά με το θέμα προπονητή.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια περίπτωση που δεν περνά απαρατήρητη. Το επιθετικό στιλ που προτιμά o 44χρονος Καταλανός τεχνικός, η αφοσίωση στο πλάνο του και οι ομοιότητες με τον Πεπ Γκουαρδιόλα είναι στοιχεία που καθιστούν άκρως ενδιαφέρον το προφίλ του.

Ο Όσκαρ Γκαρσία, πέρασε από τις ακαδημίες της «Λα Μασία», τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, ενώ έφτασε στο απόγειο της ποδοσφαιρικής καριέρας του παίζοντας για πέντε σεζόν στην Μπαρτσελόνα.

Αφού εργάστηκε για δύο σεζόν (2010- 2012) στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα στη συνέχεια ανέλαβε τον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ κατακτώντας το πρωτάθλημα Ισραήλ. Την αμέσως επόμενη χρονιά προσελήφθη από την Μπράιτον (2013-2014) για να επιστρέψει εν συνεχεία δίχως να μακροημερεύσει (λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Ισραήλ) στη Μακάμπι.

Άδοξο τέλος είχε και η καριέρα του στη Γουότφορντ, καθώς για λόγους υγείας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πόστο του.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2015, μετακόμισε στην Αυστρία κατακτώντας με την Red Bull Σάλτσμπουργκ δύο σερί νταμπλ!

Το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να εργαστεί στη Σεντ Ετιέν, ωστόσο το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό με τον Όσκαρ Γκαρσία να αποχωρεί τον περασμένο Νοέμβριο έχοντας προηγουμένως έρθει σε ρήξη με την διοίκηση των «Στεφανουά».

Ο football expert της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth, Όρι Κούπερ εκθείασε στο gazzetta.gr τον Καταλανό τεχνικό κάνοντας λόγο για έναν προπονητή με ξεκάθαρο πλάνο, ο οποίος θεωρείται μαθητής του Γιόχαν Κρόιφ και της προπονητικής σχολής της Μπαρσελόνα.

«Ο Όσκαρ ήταν ο πρώτος προπονητής στην 'Επανάσταση Κρόιφ' στη Μακάμπι. Έφερε το πρωτάθλημα στην ομάδα έπειτα από μια δεκαετία.

Έκανε πολύ καλή δουλειά στην πρώτη του χρονιά. Είναι καλός φίλος με τον Τζόρντι Κρόιφ και μαζί πήγαν την ομάδα σε άλλο επίπεδο.

Ο Όσκαρ προτιμά να αγωνίζεται με 4-3-3 έχοντας υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας. Ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα και προσπαθεί και ως τεχνικός να παίξει το ίδιο ποδόσφαιρο, δηλαδή οι ομάδες του να έχουν τον έλεγχο της μπάλας και του παιχνιδιού. Γι' αυτό δίνει πάντα σημασία στην παρουσία ενός καλού κεντρικού μέσου με ωραία πάσα και σωστή αντίληψη.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος εδώ όλοι ήθελαν να μείνει όμως τελικά αποχώρησε για 'προσωπικούς λόγους'. Του αρέσει το Τελ Αβίβ, αλλά απ' όσο καταλάβαμε η σύζυγος του ανησυχούσε για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα αναφορικά με την ασφάλεια.

Η παρουσία του Όσκαρ στη Μακάμπι στέφθηκε από επιτυχία και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Μπράιτον. Έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στη Μακάμπι, όμως τον τρόμαζε η κατάσταση στη χώρα. Ήταν σαν να γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα προτού το πρωτάθλημα αρχίσει.

Πρόκειται για έναν πολύ μεθοδικό προπονητή. Ακολουθεί συγκεκριμένο σύστημα και έχει την δική του αντίληψη και φιλοσοφία για το πως θα πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα του.

Όταν ο Λουίς Ενρίκε αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, ο Όσκαρ ήταν ένας από τους υποψήφιους για να τον αντικαταστήσουν. Άλλωστε αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, στο στιλ του Γκουαρδιόλα.

Πιστεύω διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ως προπονητής και μπορεί να εξελιχθεί σε μια ενδιαφέρουσα λύση για τον Ολυμπιακό εφόσον υπογράψει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα