Ο Αλμπάνης του Απόλλωνα μιλά για όλα στο gazzetta.gr

Ο Αλμπάνης του Απόλλωνα μιλά για όλα στο gazzetta.gr

bet365

Πριν κλείσει τα 15 τον παίρνει η Βέρντερ στις ακαδημίες της. Μένει στη Γερμανία μέχρι το 2015 όταν ο Μονεμβασιώτης βρίσκει στο πρόσωπό του τον αυριανό ηγέτη του Απόλλωνα. Σήμερα είναι από ένα από τα πιο «hot» ονόματα του πρωταθλήματος έχοντας μπει στο... μάτι των «μεγάλων». Ο Χρήστος Αλμπάνης αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr!

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ Δες τον αγώνα ζωντανά και παίξε νόμιμα live στοίχημα (21+)

Στα 15 τους, τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ιδέα τί θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Εκείνος ήθελε απλά να παίζει μπάλα. Τότε ήταν που, με την παρότρυνση της οικογένειάς του, φεύγει για τη Γερμανία και στα 20 του επιστρέφει στην Ελλάδα για να γίνει επαγγελματίας.

Είναι ένας από τους λόγους που ο Απόλλων Σμύρνης πέρυσι έγινε πρωταθλητής στη Football League με 9 γκολ και 7 ασίστ. Ο Μονεμβασιώτης τον κάλεσε πρώτο απ' όλους για ανανέωση, φέτος έχει πετύχει τα 4 από τα 12 γκολ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και έχει ήδη μπει στο στόχαστρο των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας του, ονειρεύεται να έχει υγεία τη στιγμή που άλλοι θέλουν Ferrari και βίλες και γουστάρει να διαβάζει βιβλία (ειδικά Ντοστογιέφσκι) και να περνάει καλά με τα φιλαράκια του.

Ο Χρήστος Αλμπάνης περνάει καλά με τα λίγα και μιλώντας στο gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας τους. Σ' αυτήν που ήδη έχει πετύχει αρκετά.

Το ταξίδι στο εξωτερικό και στη Γερμανία πώς ξεκίνησε;

«Σ' έναν ποδοσφαιριστή δεν του δίνεται καθημερινά η σπουδαία ευκαιρία να δοκιμάσει στο εξωτερικό, γι αυτό και 'γω την άρπαξα. Πήρα την απόφαση αυτή στα 14,5 μου με την συναίνεση της οικογένειάς μου να κυνηγήσω το όνειρό μου, έτσι έκανα και το μεγάλο βήμα».

Πώς προέκυψε η προοπτική της Βέρντερ;

«Η Βέρντερ προέκυψε μέσω ενός μάνατζερ που με είχε δει, τηλεφώνησε στον πατέρα μου, του μετέφερε το ενδιαφέρον της εν λόγω ομάδα, μας εξήγησε την κατάσταση που υπήρχε στο εξωτερικό, δοκιμάστηκα δύο φορές, τους άρεσα και με κράτησαν».

Πως είναι για ένα παιδί 14 ετών να φεύγει από την χώρα του και να παίζει στο εξωτερικό - έστω και για τα κλιμάκια ομάδας όπως η Βέρντερ;

«Θα πω μια φράση που δεν ξέρω πως θα ακουστεί: "Δεν το επέλεξα το ποδόσφαιρο αλλά με επέλεξε". 14 ετών προς τα 15 δεν είχα συνειδητοποίησα τι θέλω να κάνω, απλά έκανα το χόμπι μου που ήταν να παίζω ποδόσφαιρο το οποίο εξελίχτηκε στην πορεία και φτάσαμε στο σήμερα».

Είχες συμπαίκτες κάποιους που θαυμάζουμε σήμερα είτε στο γερμανικό πρωτάθλημα είτε κάπου αλλού;

«Αυτόν που πρόλαβα να δω και ήταν στην πρώτη ομάδα της Βέρντερ τότε είναι ο Μάρκο Μάριν του Ολυμπιακού. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι ευτυχισμένο που τον έχει. Δεν ήμασταν συμπαίκτες, εγώ ήμουν 15 ετών ενώ εκείνος έκανε τη μεταγραφή του στην Τσέλσι».

Όταν βρεθήκατε αντίπαλοι τί είπατε;

«Δεν με θυμόταν όπως εγώ. Απολύτως λογικό...».

Πάντως, θα σε θυμάται από δω και πέρα... Δυσκολέψατε πολύ τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», όπως και όλους τους «μεγάλους».

«Η αλήθεια είναι ότι παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτό που είχαμε προγραμματίσει, ευτυχίσαμε να σκοράρουμε αλλά μετά φάνηκε η ποιότητα του Ολυμπιακού. Παίζοντας κόντρα σε "μεγάλες" ομάδες, αυτομάτως ο καθένας έχει για το δικό του λόγο ένα παραπάνω κίνητρο, είναι ματς που έχεις μόνο να κερδίσεις κι ο κάθε παίκτης βγάζει τον πραγματικό του εαυτό».

Το 2018 μήπως θα έπρεπε να βρει τον Απόλλωνα σε καλύτερη θέση; Αισθάνεστε αδικημένοι από τη βαθμολογία;

«Ναι, θεωρώ ότι ο Απόλλων βαθμολογικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σ' αυτήν τη θέση. Τα... βάζουμε με την τύχη μας, μιας κι ο παράγοντας "τύχη" μας έχει γυρίσει την πλάτη. Ευελπιστούμε με το νέο έτος να αλλάξει αυτό».

Πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να αλλάζει σε λιγότερο από 6 μήνες τρεις προπονητές;

«Ο ποδοσφαιριστής είναι υποχρεωμένος να είναι προσαρμοστικός άνθρωπος και αθλητής. Πρέπει να... μπαίνει στα "θέλω" του εκάστοτε προπονητή και δη στο ελληνικό ποδόσφαιρο που οι αλλαγές γίνονται η μία μετά την άλλη. Ετσι, πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα που προκύπτουν».

Το πρώτο γκολ σου γκολ στη Super League ήρθε με την Ξάνθη. Παρόλο που άργησε να έρθει, μετά ακολούθησαν κι άλλα.

«Όταν σκόραρα το πρώτο γκολ ήμουν πολύ χαρούμενος. Αυτό το γεγονός συνοδεύτηκε με την πρώτη νίκη της ομάδας, άρα η χαρά ήταν διπλή. Ποιος επιθετικός ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε να βάζει γκολ συνεχώς; Αυτό θέλω να κάνω και εγώ».

Πώς είναι η πρώτη σου χρονιά στη Super League;

«Είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο από τη Football League, που ήμουν δύο χρόνια, υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία αλλά μέσα απ' αυτά τα ματς βελτιώνεσαι».

Το 2015 σε έφερε στην Ελλάδα η οικογένεια Μονεμβασιώτη και έγινες επαγγελματίας, ενώ ήσουν ο πρώτος από τους λίγους που ανανέωσαν από το περσινό ρόστερ. Πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις ότι σε εμπιστεύονται τόσο;

«Για κάθε ποδοσφαιριστή η εμπιστοσύνη παίζει βασικός κεφάλαιο, έτσι και εγώ είδα την εκτίμηση των ανθρώπων του Απόλλωνα προς το πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να μπω στον χάρτη. Από εκεί και πέρα μένω συγκεντρωμένος και προσηλωμένος καθημερινά στη δουλειά μου και πιστεύω ότι μέσω αυτής θα έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Εχεις σημειώσει τα 4 από τα 12 γκολ της ομάδας και είσαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Αισθάνεσαι ηγέτης αυτής;

«Δεν θα το έλεγα, νιώθω ένα κομμάτι της ομάδας. Φυσικά με χαροποιεί να προσφέρω το κάτι παραπάνω στην ομάδα είτε με γκολ είτε με ασίστ. Θέλω η ομάδα να πετύχει το στόχο της και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες γίνεται».

Διαβάζεις και ακούς σίγουρα ότι είσαι στο στόχαστρο της ΑΕΚ (στο gazzetta.gr έχουμε γράψει για επαφή της Ένωσης με τον Απόλλωνα) και του ΠΑΟΚ. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μην συνεπαίρνει αυτό;

«Κατ' αρχάς είναι πολύ κολακευτικό για έναν ποδοσφαιριστή να ακούγεται το όνομά του και να είναι στο προσκήνιο. Ωστόσο, δεν δίνω και πολλή σημασία, προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στην καθημερινή μου βελτίωση και στο πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας με την ομάδα».

Ποιο είναι το δεξί μπακ που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

«Όλοι είναι αξιόλογοι και όσα μπακ έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα με έχουν δυσκολέψει αρκετά. Θα έλεγα πως ο καθένας έχει τα στοιχεία του, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον».

Τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα δεδομένης και της έλευσης του Γιώργου Παράσχου;

«Ο κύριος Παράσχος είναι ένας τεχνικός με πολλές διακρίσεις, γνωστός στον χώρο που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Είναι μια πολύ καλή προσθήκη, θα μας μαζέψει, θα μας ενώσει περισσότερο και πιστεύω ότι θα παίξουμε και ωραιότερο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι ο Απόλλων έχει τους παίκτες και τη δυναμική να πρωταγωνιστήσει, το μόνο που θέλω είναι να μας βοηθήσει η τύχη και να φτιάξουμε την ψυχολογία μας».

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν το πρωτάθλημα. Έχοντας παίξει κόντρα και στους τρεις ποιος πιστεύεις ότι θα το πάρει τελικά;

«Δεν μπορώ να διακρίνω κάποιον και να πω με σιγουριά ότι ένας εξ αυτών θα το πάρει. Κι οι τρεις είναι ισάξιοι, με πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές. Εύχομαι να το πάρει ο πιο άξιος».

Η ευχή σου για το 2018;

«Θα ήθελα να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν και ελπίζω να καλυτερεύσουν τα πράγματα στην ομάδα, να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε και να πετύχουμε την παραμονή, η οποία πιστεύω τελικά θα έρθει. Είμαστε όλοι πολύ "διψασμένοι" και θα τα καταφέρουμε. Στον κόσμο γενικότερα θα ήθελα να ευχηθώ υγειά και ευτυχία σε όλα τα επίπεδα».

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Χρήστο Αλμπάνη

Ενας περιστατικό που τον σημάδεψε: Ο τραυματισμός του πρόπερσι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. «Αυτό το συμβάν με δίδαξε πολλά. Έμαθα να αγωνίζομαι πιο σκληρά και αποτέλεσε οδηγό μου για τη συνέχεια», μας λέει χαρακτηριστικά.

Ο άνθρωπος που τον έχει βοηθήσει πολύ: Στάζοντας μέλι δηλώνει: «Αυτός που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ από τη μέρα που τον γνώρισα μέχρι σήμερα, μου έμαθα πάρα πολλά και στην ουσία είναι ο μέντοράς μου είναι ο Ξενοφών Πάνος. Πραγματικά τον ευχαριστώ πολύ για όλα».

-Τι κάνει μετά την προπόνηση; Του αρέσει να ξεφεύγει από τον ποδοσφαιρικό κόσμο, διαβάζει βιβλία, θεατρικές παραστάσεις. σινεμά, περνάει καλά με την παρέα του.

-Αγαπημένοι ηθοποιοί: Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο.

-Αγαπημένη ταινία: «Ο σημαδεμένος».

-Έχει διαβάσει πολύ Ντοστογιέφσκι, αγαπημένο βιβλίο «Έγκλημα και Τιμωρία».

-Δεν τον απασχολεί να οδηγεί πολυτελή αυτοκίνητα.

-Αγαπημένο φαγητό: Δηλώνει παμφάγος.

-Αγαπημένο χρώμα; Δεν έχει.

-Ινδαλμα: Ο Ροναλντίνιο, μετά απ' αυτόν όλοι στο... ίδιο καζάνι.

-Αγαπημένη ομάδα στο εξωτερικό: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

-Όνειρό του: Να είναι υγιής και να πραγματοποιήσει τους στόχους του (να παίξει σε όσο το δυνατόν ψηλότερο επίπεδο γίνεται). Είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα λίγα.

-Αγαπημένο γκολ: Αυτό κόντρα στην Ξάνθη, που ήταν και το πρώτο του στη Super League.

-Ομορφότερο τέρμα του: Αυτό πέρυσι στον Αχαρναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα