Το ζην επικινδύνως κύρια του Ολυμπιακού, αλλά και των άλλων «3»!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το ζην επικινδύνως κύρια του Ολυμπιακού, αλλά και των άλλων «3»!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta τα κοινά σημεία και τις διαφορές των τεσσάρων πρώτων της βαθμολογίας.

Εβδομαδιαία τουρνουά* καζίνο για τα μέλη *Ισχύουν όροι και Προϋποθέσεις

Με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία να βρίσκονται σε απόσταση μόλις δύο πόντων, έχει νομίζω μία σημασία να διακρίνουμε κοινά σημεία και διαφορές τους, που λογικά θα μετρήσουν στην έκβαση της μάχης του β΄ γύρου για τον πρωταθλητή 2018.

Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ έχουν ένα κοινό στοιχείο από τα παιχνίδια τους στον α΄ γύρο, που δεν το βλέπουμε σε ΠΑΟΚ κι Ατρόμητο: έχουν δείξει μια ικανότητα να καθαρίζουν πολλούς αγώνες στα τελευταία λεπτά τους! Επιμένουν και συχνά δικαιώνονται.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 94’ τον Αστέρα (1-1 ) στο Καραϊσκάκη. Κέρδισε στο 87’ τον Πανιώνιο (4-3) στη Ν. Σμύρνη. Κέρδισε στο 84’ τον Λεβαδειακό (1-0) στο Καραϊσκάκη. Όπου, επίσης, κέρδισε τον Απόλλωνα (3-1) με τα δύο γκολ μετά το 80’! Μιλάμε για εφτά κερδισμένους πόντους!

Η δε ΑΕΚ ακόμη περισσότερο! Ισοφάρισε στο 95’ τον Παναθηναϊκό (1-1) στη Λεωφόρο. Ισοφάρισε στο 88’ την Ξάνθη (1-1). Κέρδισε στο 81’ τον Πανιώνιο (1-0) στη Ν. Σμύρνη και τη Λαμία (1-0) στο Περιστέρι. Και πάνω απ΄ όλα κέρδισε στο 89’ τον Ολυμπιακό (3-2) στο ΟΑΚΑ. Μιλάμε για εννιά κερδισμένους πόντους!

Ειδικά δε αυτό το μεταξύ τους παιχνίδι, που ήταν και το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, είναι που έχει καθορίσει εν πολλοίς τη βαθμολογία! Διότι, αν ο Ολυμπιακός κρατούσε το υπέρ του σκορ (να θυμίσω ότι ως το 80’ κέρδιζε με 2-1), τώρα η βαθμολογία δεν θα ήταν Ολυμπιακός 32, ΑΕΚ 31-θα ήταν Ολυμπιακός 35, ΑΕΚ 28! Δεν θα ήταν δηλαδή +1, αλλά +7…

Αντίθετα, με αυτές τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ κι ο Ατρόμητος τους βαθμούς που παίρνουν, τους παίρνουν πολύ πριν το φινάλε των αγώνων τους! Το δεδομένο αυτό ισχύει σε απόλυτο βαθμό για τον Ατρόμητο, που η πιο…αργοπορημένη νίκη του ήταν με γκολ στο 71’ (όταν και προηγήθηκε 2-1 στον Πλατανιά). Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει με γκολ στο 75’ τον Παναιτωλικό (1-0) στην Τούμπα, ενώ μία φορά έγινε κι αυτός…Ολυμπιακός κι ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας τον Πανιώνιο (2-2) στο 93’ στη Ν. Σμύρνη.

Άραγε, στον κρίσιμο β΄ γύρο, θα συνεχίσουν οι τέσσερις πρώτοι στο ίδιο μήκος κύματος; Κι αν ναι, θα υπερισχύσει η επιμονή κι ο χαρακτήρας που δείχνουν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ, παίρνοντας πολλούς πόντους στα τελευταία λεπτά η, η μεγαλύτερη σταθερότητα που βγάζουν μέσα στα παιχνίδια τους ο ΠΑΟΚ κι ο Ατρόμητος;

Γενικά, πάντως, κι οι τέσσερις μοιάζει να παίζουν συνεχώς με τη φωτιά. Το βλέπουμε απλά και μόνο από τα αποτελέσματα τους. Κι εδώ υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο, που δείχνει «κάτι» για τον Ολυμπιακό.

Από τη μία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι Ατρόμητος έχουν από τέσσερις νίκες στο γκολ! Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας 1-0 με ΠΑΣ και Παναιτωλικό και 2-1 με Ατρόμητο κι εκτός έδρας 1-0 με Πλατανιά. Η ΑΕΚ εντός έδρας 3-2 τον Ολυμπιακό κι 1-0 τον ΠΑΟΚ κι εκτός έδρας 1-0 τον Πανιώνιο κι 1-0 τη Λαμία, στο Περιστέρι. Κι ο Ατρόμητος εντός έδρας 1-0 τον Αστέρα και το Λεβαδειακό κι εκτός έδρας τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Κι από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα με πέντε νίκες στο γκολ! Εντός έδρας 1-0 τον ΠΑΟΚ, 2-1 το Λεβαδειακό κι 1-0 τον ΠΑΣ κι εκτός έδρας 4-3 τον Πανιώνιο 1-0 τη Λαμία, στο Περιστέρι.

Κοινώς, ο Ολυμπιακός…ζει επικινδύνως λίγο περισσότερο από κάθε άλλον. Μήπως ο βασικός λόγος είναι γιατί αυτός είχε την αλλαγή προπονητή τέλη Σεπτέμβρη, ενώ ο Ατρόμητος είχε προπονητή από το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ από τέλη Ιουλίου κι η ΑΕΚ από τον προηγούμενο Δεκέμβρη;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.