Μόνο η διάρκεια καθιερώνει τον Πέλκα και τον… κάθε Πέλκα

Μόνο η διάρκεια καθιερώνει τον Πέλκα και τον… κάθε Πέλκα

Μόνο η διάρκεια καθιερώνει τον Πέλκα και τον… κάθε Πέλκα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του με αφορμή τις πολλές αναφορές στον Πέλκα που είναι μεγαλύτερος και πιο ψημένος, αλλά και στον Λημνιό, στον Κουλούρη και όλους όσους έχουν υποχρεώσεις και οφείλουν να παίρνουν πράγματα από παίκτες-πρότυπα όπως ο Βιεϊρίνια.

Από την Κυριακή και μετά το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ έγινε… «Τα νέα του Πέλκα». Χαλάλι του, γιατί είναι καλός ποδοσφαιριστής και καλός χαρακτήρας.

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά και ιδιαίτερα πράγματα για τον ποδοσφαιριστή, που έστω και έτσι δοκιμάζεται, μια και πρέπει να τσεκαριστεί αν θα ανταπεξέλθει σωστά στη διαδικασία της… θετικής δημοσιότητας και της υπερπροβολής, όπως άλλωστε είχε αντέξει και όταν απαξιώθηκε, καθυβρίστηκε, μειώθηκε και εκδιώχθηκε από τον ΠΑΟΚ. Τότε που οι μισοί από όσους τώρα τον αποθεώνουν, έγραφαν και έλεγαν… «ποιος Πέλκας;». Πέρασε εκείνες τις δοκιμασίες ο Πέλκας, πρέπει να «αντέξει» και τώρα που αποθεώνεται και από την Κυριακή να είναι… ακόμη καλύτερος. Πώς (δηλαδή) πωρώθηκε μετά το νέο συμβόλαιο και έπαιξε ακόμη καλύτερα χωρίς να «κάτσει» πάνω σε αυτό; Έτσι πρέπει να κάνει και τώρα…

Αυτό βασικά που πρέπει να κάνει ο Πέλκας και ο κάθε Πέλκας, είναι να σταθεροποιηθεί σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Είναι υποχρεωμένος ο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που έχει στόχο το πρωτάθλημα, να παίζει κάθε Κυριακή στο 7 στο 8 και στο 9.

Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο ένα στόχο. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα τα άλλα έπονται και οποιοσδήποτε άλλος στόχος μπορεί να δημιουργήσει εμπόδιο στον πρώτο και μεγάλο, πρέπει να μένει στην άκρη.

Για παράδειγμα είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη χρονιά, να… περιμένει ο ΠΑΟΚ έναν παίκτη και να του δίνει ευκαιρίες για να «ψηθεί», επειδή… «πρέπει να αναδείξει ένα ταλέντο». Αυτά δεν υπάρχουν φέτος…

Ο Λημνιός πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια για να ξεπεράσει τα σκαμπανεβάσματα που συνήθως έχουν οι συνομηλικοί του. Είναι πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ που κάθε Κυριακή «καίγεται» να κερδίσει, να περιμένει τον... όποιο νεαρό να σταθεροποιηθεί σε καλές εμφανίσεις. Εδώ επάνω να σημειώσουμε και πάλι ότι ΦΥΣΙΚΑ ο προπονητής ξέρει καλύτερα όλα αυτές τις μικρές-μικρές λεπτομέρειες και είναι αυτός που παίρνει τις σωστές αποφάσεις για το πότε και πώς θα μπει ο κάθε παίκτης.

(Προφανώς το παραπάνω παράδειγμα δεν αφορά τον Πέλκα, που είναι πιο ψημένος και πιο σταθερός. Αλλά μια και το αναφέραμε, ακόμη και αυτός ο Πέλκας, με τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ και τόσες παραστάσεις, πρέπει να δει το… πώς και το γιατί στην Τούμπα μπορεί να γίνεται ήρωας και να παίρνει μόνος του μικρά και μεγάλα ματς, αλλά εκτός έδρας εδώ και δύο χρόνια έχει μόλις… ένα γκολ και δύο μόνο ασίστ με τον Αιγινιακό στο Καυταντζόγλειο. Τα γκολ με την Ελευσίνα πέρυσι δεν τα μετράω…).

Όλοι στον ΠΑΟΚ, ας θυμηθούν (ή αν είναι μικροί να ρωτήσουν για να μάθουν) πώς και γιατί ο Βιεϊρίνια στα 23 και στα 24 του, το 2009, το 2010, αλλά και το 2011, ξεχώριζε σε εκείνη την πολύ καλή ομάδα. Ο Πορτογάλος δεν ήταν την μία εβδομάδα στην Τούμπα του 8, την άλλη στην Κρήτη στο 4, την άλλη στο 9 και την μεθεπόμενη στην Αθήνα στο 3… Ο Βιεϊρίνια έκανε ότι έκανε και αγαπήθηκε όσο αγαπήθηκε και πληρώθηκε όσο… πληρώθηκε και πληρώνεται, γιατί ΚΑΘΕ εβδομάδα ή σχεδόν κάθε εβδομάδα, έκανε τη διαφορά. Είτε εντός, είτε εκτός. Και με ζέστη και με κρύο. Είτε με τον Πανθρακικό, είτε με τον Παναθηναϊκό. Και στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Με τον Σάντος, αλλά και με τον Χάβο…

Το ξέρουν οι περισσότεροι σαν τον Πέλκα και τον Κουλούρη που ζούσαν και τότε τον ΠΑΟΚ (ακόμη και από την κερκίδα ή σαν ball boy) γι’ αυτό και τον κοιτάνε στα μάτια τον αρχηγό τους και βγάζουν απεριόριστο σεβασμό σε κάθε στιγμή του αγώνα… Δείτε πώς έκανε ο Πέλκας μετά από μία ασίστ που του έδωσε ο Πορτογάλος με τη Λαμία, δείτε και πώς πανηγύριζε ο Κουλούρης στη Νέα Σμύρνη, όταν ο Πορτογάλος που είχε την εντολή, του εμπιστεύθηκε την εκτέλεσε του πέναλτι.

Φυσικά είναι και πρέπει να είναι το πρότυπό τους… Για όσα κάνει, ακόμη και με το πόσο σκληρά προσπάθησε για να ξεπεράσει μία θλάση σε διάστημα οκτώ ημερών, για να παίξει στο ντέρμπι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.