Κανονικά πρέπει ΟΛΟΙ να πάμε Λιβαδειά!

Κανονικά πρέπει ΟΛΟΙ να πάμε Λιβαδειά!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Κανονικά πρέπει ΟΛΟΙ να πάμε Λιβαδειά!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Ελλάδα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και στο ποδόσφαιρο από την «αριστερή» κυβέρνηση και όσα γίνονται σε βάρος του ΑΕΚτσή

Να θες να ηρεμήσεις και να ασχοληθείς με το βασικό αντικείμενο, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, όμως όσοι δεν έχουν καμία σχέση μ' αυτό να μην στο επιτρέπουν! Ζούμε στη χώρα της δημοκρατίας αλλά στην πραγματικότητα σε όλα μας βιώνουμε μια νέα εποχή του κράτους που λειτουργεί με το μότο: «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»... Και αυτά συμβαίνουν και στα πράγματα που έχουν δευτερεύουσα αξία και σημασία στη ζωή, τα βιώνουμε (όχι μόνο φέτος βέβαια, αλλά επί σειρά ετών) και στο ποδόσφαιρο...

Με απόλυτα φασιστικό τρόπο και εννοείται με τη λογική του «έτσι θέλω, έτσι γουστάρω, έτσι θα γίνει», αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση, από τον εκπρόσωπο της δήθεν αριστερής, να απαγορευτεί σε κάθε ΑΕΚτσή να ταξιδέψει μέχρι την Λιβαδειά για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Όχι δεν θα το δείτε να το διαφημίζουν παντού και σε όλα τα μέσα διότι ευτυχώς στην Ένωση δεν έχουν μπει στη διαδικασία να τα ελέγχουν όπως έχει συμβεί και εξακολουθεί να συμβαίνει από τους αφεντάδες των υπόλοιπων ομάδων.

Η απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης παρουσίας ΑΕΚτσήδων (ούτε στην χούντα αυτά, και εδώ πρόκειται για χούντα μόνο για τους ΑΕΚτσήδες, δεν ξανάγινε, ή πιο σωστά έγινε ξανά σε βάρος των ΑΕΚτσήδων πάλι για την Λιβαδειά) είναι απόφαση που επηρεάζει σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό το πρωτάθλημα και τη τελική έκβασή του. Δεν μπορεί να ισχύουν άλλοι όροι και άλλα δεδομένα ΜΟΝΟ για τον κόσμο της Ένωσης. Τι είναι δηλαδή ο ΑΕΚτσής; Δεν καταλαβαίνω... Πρόκειται για μια απόφαση που βγάζει σκοπιμότητα αφού οι μόνοι που ευνοούνται από κάτι τέτοιο είναι οι βασικοί αντίπαλοι και συνδιεκδικητές του τίτλου!

Μια εβδομάδα μετά την παρουσία (και μακάρι να πηγαίνουν παντού) των οπαδών του ΠΑΟΚ απόλυτα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ στην Νέα Σμύρνη, έρχεται μια χουντική απόφαση από δήθεν δημοκράτη εκπρόσωπο της Κυβέρνησης (της επίσης δήθεν αριστερής) να απαγορέψει την -προσοχή- οργανωμένη και τη ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ μετακίνηση φίλων της ΑΕΚ στην Λιβαδειά... Αυτό συνιστά σκόπιμη εύνοια ομάδας που έχει τους ίδιους στόχους με την Ένωση είτε είναι ο Ολυμπιακός είτε ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να επιτρέπεται από δημοκρατική κυβέρνη να συντάσσεται τέτοιο κείμενο απαγόρευσης παρουσίας ανθρώπων σε άλλη πόλη της χώρας... Θα έπρεπε να απομακρυνθεί χθες αυτός που αποφάσισε κάτι τέτοιο. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα.

Σε μια έδρα που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν ήδη (και επαναλαμβάνω μακάρι να πηγαίνουν παντού όλοι οι οπαδοί) στο πρωτάθλημα για να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, στο γήπεδο της Λιβαδειάς με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, απαγορεύεται στον ΑΕΚτσή να πάει και εκείνος. Έτσι δεν παίζετε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν να στερείται η ΑΕΚ και μόνο αυτή στη συγκεκριμένη έδρα τον κόσμο της.

Πάλι λοιπόν στο δρόμο θα σταματάνε αυτοκίνητα, θα τα γυρνάνε πίσω επειδή ο κόσμος θα 'χει ίσως κάτι το κιτρινόμαυρο πάνω του, ή επειδή έχουν αθηναϊκές πινακίδες. Με το έτσι θέλω, με εντολή του κράτους και της κυβέρνησης θα επιβάλλουν τη χουντική απόφαση... Κι όσοι έχουν αντίρρηση; Όσοι όπως και πέρυσι έλεγαν ότι δεν θα κάνουν αυτό που τους διατάζουν και πως δεν μπορούν να τους απαγορεύουν να πάνε από τη μια πόλη στην άλλη της χώρας που ζουν, θα οδηγούνται στο κοντινό αστυνομικό τμήμα για (ΔΗΘΕΝ) εξακρίβωση στοιχείων!

Μήπως όμως φταίει ο κόσμος της ΑΕΚ; Στις εκδρομές εκτός Αττικής μήπως τα έκαναν μαντάρα; Όχι... Στην Ξάνθη σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας φέτος έγινε ρεκόρ εισιτηρίων που διέθεσε φιλοξενούμενη ομάδα. Το σκορ 1-1 και δεν έγινε το παραμικρό. Μήπως στην Τρίπολη; Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-0 και χάλι μαύρο η εικόνα της και πάλι δεν έγινε το παραμικρό, απολύτως τίποτα! Ίσως στα Γιάννενα; Ούτε εκεί κάτι και πάλι δεν κέρδισε η ΑΕΚ (0-0)... Όμως δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα και οι ΠΑΕ που φιλοξένησαν τον κόσμο της Ένωσης αναγνώρισαν την άψογη συμπεριφορά του.

Κανονικά, λοιπόν, πρέπει ΟΛΟΙ οι δημοκράτες (πρώτα) και μετά οι ΑΕΚτσήδες εννοείται, να βγούμε στην εθνική οδό και να πάμε μαζικά κατά χιλιάδες στην Λιβαδειά. Αυτό πρέπει να γίνει και ότι ήθελε προκύψει! Αλλά να είναι πάνω από 5.000 κόσμου και να τους σταματήσουν στην εθνική οδό. Να βγάλουν και τον στρατό και τα τανκς για να τους σταματήσουν... Αυτό τους πρέπει και τους αξίζει που επιβάλλουν στην ΑΕΚ και τον κόσμο της όσα δεν κάνουν σε καμία άλλη ομάδα στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Όμως και πάλι ο κόσμος θα σκεφτεί το καλό της ομάδας. Θέλουν ΟΛΟΙ να πάνε και δεν θα το κάνουν παρά λίγοι – εκατοντάδες μόνο – για να μη γίνει κάτι και τιμωρηθεί η αγαπημένη τους ΑΕΚ τώρα που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Όμως μην προσπερνάτε την απόφαση αυτή έτσι απλά και επιδερμικά. Ειδικά ο χώρος μας που πρέπει να αναδεικνύει τις ενέργειες εκείνες που συνιστούν αποφάσεις κατά της ίδιας της δημοκρα;τίας αλλά και εκείνος (σ.σ.: ο χώρος) των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων και όχι μόνο.

Το συγκεκριμένο θέμα, αυτό το άρθρο, δεν σηκώνει υστερόγραφα αν κι έχω πολλά για μεταγραφικά και όχι μόνο... Στο επόμενο φίλοι μου όπως και τα υπόλοιπα που αφορούν το πρωτάθλημα και τις ενέργειες εκείνες που προκαλούν την αλλοίωση της πορείας του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...