Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 1-1

Δημήτρης Ρούσσος
Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 1-1

bet365

Το γκολ του Ελμπάζ στο 88' έδειξε να «κλειδώνει» την πολύτιμη νίκη για τον Απόλλωνα, όμως στο 92' ο Πίτι από την άσπρη βούλα χάρισε στη Λαμία τον βαθμό (1-1)!

Σε όλο το παιχνίδι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν καλύτερη από τους Φθιωτούς, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Η δυστοκία των γηπεδούχων τους στερούσε το γκολ που δικαιούταν και όταν το βρήκαν με τον Ελμπάζ στο 88' πίστεψαν πως «λυτρώθηκαν»! Ο Κύργιας όμως έκανε το λάθος στο 91', ανέτρεψε τον Όμο μέσα στην περιοχή και ο Πίτι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-1 και χαρίζοντας έναν ανέλπιστο βαθμό στους φιλοξενούμενους και δραματικό τόνο στο παιχνίδι!

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Η σύνθεση του Απόλλωνα ήταν η αναμενόμενη, αφού έτσι κι αλλιώς ο Ζόραν Βούλιτς δεν στερήθηκε πολλούς παίκτες του. Ο Τσόβιτς υπερασπίστηκε την εστία, στην άμυνα έπαιξαν σε τριάδα οι Παπάζογλου, Κύργιας και Μπιτζιμίν, στα πλάγια ο Κοντοές (δεξιά) και ο Κούρος (αριστερά), στο κέντρο ο Κονέ με τον Ανιέτε λίγο μπροστά του και στην επίθεση με εναλλαγές θέσεων οι Μάατσι, Αλμπάνης και Καστιγέχος.

Ο Μπάμπης Τεννές άφησε εκτός σχήματος τους βασικότατους μέχρι στιγμής Πίτι και Ακόστα, ενώ η απουσία του τραυματία Αναστασιάδη άλλαξε αρκετά την εικόνα των Λαμιωτών. Ο Παπαδόπουλος έπαιξε στο τέρμα, ο Κουτρομάνος δεξιά στην άμυνα, με τον Παντελιάδη αριστερά και τον Κουκόλη και τον Ασίγκμπα στο κέντρο της. Μπλάζιτς και Όμο ήταν μπροστά τους, ο Λινάρδος ήταν αριστερά τους, με τον Βασιλαντωνόπουλο να παίζει δεξιά και τον Βάντερσον λίγο πίσω από τον Βουό, που ξεκίνησε βασικός μετά από δυο μήνες.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΗΝΙΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Οι δυο ομάδες βρήκαν γρήγορα τα «πατήματά» τους στο παιχνίδι, πιάνοντας ρυθμό και προσπαθώντας να δημιουργήσουν. Η Λαμία είχε την πρώτη μεγάλη φάση (9’), με τον Μπλάζιτς να κλέβει στο κέντρο, να μπάινει στην περιοχή, να βγάζει τετ α τετ τον Βουό, που χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει! Ένα λεπτό αργότερα (10’), ο Απόλλων «απάντησε», με τον Κούρο να σεντράρει όμορφα από αριστερά, τον Καστιγέχος να πιάνει την κεφαλιά, αλλά με λάθος θέση στο σώμα του να στέλνει τη μπάλα αρκετά άουτ.

Στο 15’ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια εξαιρετική ευκαιρία, όταν ο Κοντοές σέντραρε από δεξιά, τον Αλμπάνη σούταρε στην κίνηση στη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα στο δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Σχεδόν αμέσως μετά, (18’) ο Αλμπάνης ελίχθηκε όμορφα έξω από την περιοχή και ανάμεσα σε Βασιλαντωνόπουλο και Μπλάζιτς, βρήκε το χώρο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε κι εν συνεχεία μπλόκαρε.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι, ενώ οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Πάντως κι από τους δυο έλειψαν οι μεγάλες φάσεις ως το τέλος του ημιχρόνου, με εξαίρεση το πλασέ του Μάατσι στο 34’, όταν ο Ασίγκμπα έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά και για μεγάλο μέρος του δεύτερου.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ «ΔΡΑΜΑ» ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Στο 50’ ο Τεννές πέρασε στο παιχνίδι τον Πίτι, αλλά η Λαμία δεν ανέβηκε επιθετικά. Ο Βουό παρέμενε ξεκομμένος στο παιχνίδι και ο Απόλλων πίεζε όλο και περισσότερο προς το τέλος. Στο 67’ ο εξαιρετικός Αλμπάνης σούταρε ωραία στη γωνία του Παπαδόπουλου, που απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 84’ ο Έλληνας κίπερ της Λαμίας απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κύργια, μετά από κόρνερ του Κονέ!

Εντούτοις, λίγο πριν «παραδοθούν» στη μοίρα τους, οι παίκτες του Βούλιτς βρήκαν αυτό που έψαχναν με πείσμα, αλλά και άξιζαν! Στο 88’ ο Ανιέτε εκτέλεσε στην περιοχή και η μπάλα έφτασε στον Ελμπάζ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 52’, δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο φορ του Απόλλωνα απέφυγε τον Ασίγκμπα, στη συνέχεια τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε προ του Κουτρομάνου, κάνοντας το 1-0 για τον Απόλλωνα και δίνοντας -προσωρινά- λόγο για πανηγυρισμούς στις κερκίδες του «Γ. Καμάρας»!

Οι συγκινήσεις όμως είχαν απλώς ξεκινήσει, σε ένα φινάλε ανέλπιστο, με βάση την εικόνα του αγώνα μέχρι τότε. Παρότι πια το παιχνίδι είχε μπει στην τελική ευθεία, λίγο πριν την έναρξη των καθυστερήσεων, η Λαμία ευτύχησε να δει τον Κύργια να κάνει μέγα λάθος στην άμυνα, να ανατρέπει άτσαλα τον Όμο, που προσπαθούσε να κατεβάσει τη μπάλα και να παραχωρεί πέναλτι! Ο Πίτι δεν αστόχησε στο 92’, «σώζοντας» έναν βαθμό που οι παίκτες του Τεννέ κρατούσαν, φάνηκε να χάνουν λίγο πριν το φινάλε και τελικά τον ξαναβρήκαν… μπροστά τους!

MVP: Ελμπάζ. Υπάρχει ένας αστερίσκος στην επιλογή, αφού τελικά το γκολ του δεν χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Απόλλωνα, όμως η αλλαγή του Βούλιτς έκανε όσα έπρεπε και δικαίωσε τον προπονητή του. Από το 52’ που μπήκε κι έπειτα ήταν ιδιαίτερα κινητικός, απειλητικός και στο 88’ δεν αστόχησε και παραλίγο να κρίνει το παιχνίδι!

Στο ύψος του: Ασίγκμπα. Ιδιαίτερα δυναμικός και με πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι, ο Νιγηριανός της Λαμίας ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να κόψει σε πολλές περιπτώσεις τους παίκτες των γηπεδούχων.

Αδύναμος κρίκος: Βουό. Ο φορ της Λαμίας επανήλθε μετά από δυο μήνες στη βασική 11αδα, αλλά η απραξία του φάνηκε. Δεν έκανε σωστές επιλογές στο παιχνίδι, ήταν βαρύς και δεν βοήθησε τους συμπαίκτες του στην έτσι κι αλλιώς άτονη επίθεση.

Η γκάφα: Το πέναλτι του Κύργια στο 90’. Ο αμυντικός του Απόλλωνα δεν ήταν ψύχραιμος την κρίσιμη στιγμή και μαρκάροντας έναν παίκτη που δεν φημίζεται για τα επιθετικά του προσόντα, τον Όμο, παραχώρησε ένα πέναλτι καταδικαστικό για την ομάδα του, λίγο αφότου σταμάτησαν οι πανηγυρισμοί για το 1-0.

Το «στραγάλι»: Δεν είχε προβλήματα ο Στυλιάρας, βγάζοντας σωστά τις κάρτες του και υποδεικνύοντας σωστά το πέναλτι στην ανατροπή του Όμο από τον Κύργια. Καλό παιχνίδι από τον διαιτητή.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Απόλλωνας φάνηκε να παίρνει ό,τι άξιζε, με το γκολ του Ελμπάζ. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερο πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως μια φάση αδράνειας τους άφησε με το παράπονο. Η Λαμία προσπάθησε αρχικά με αντεπιθέσεις και στη συνέχεια με μεγάλη δυσκολία να απειλήσει, αλλά έπρεπε να της χαριστεί η «Θεά Τύχη» για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας!

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζ. Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Παπάζογλου, Κούρος, Μπιτζιμίν, Καστιγέχος (52’ Ελμπάζ), Ανιέτε, Μάατσι (66’ Σιατραβάνης), Αλμπάνης

ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος, Παντελιάδης (63’ Αναστασόπουλος), Κουκόλης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Λινάρδος (50’ Πίτι), Βάντερσον (79’ Ακόστα), Βουό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα