Ποιος «πουλάει» περισσότερη τρέλα με τον ΠΑΟΚ;

Ποιος «πουλάει» περισσότερη τρέλα με τον ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, τη νέα εντός έδρας νίκη του Δικεφάλου που δεν είχε τόσο καλή απόδοση και όλα τα τρελά και απίθανα που γίνονται και «πρέπει» να αφορούν τον ΠΑΟΚ.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Τελείωσε η 11η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ που έπαιξε έξι εντός έδρας ματς χωρίς κόσμο και δύο εκτός έδρας ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ που (κακώς) δημιουργήθηκε μήνα Σεπτέμβριο είναι πρώτος, αλλά φυσικά κανείς δεν μπορεί και δεν «πρέπει» να χαίρεται γι’ αυτό. (Το πώς και το γιατί είναι μία μεγάλη ιστορία και κρατήστε το για κάτι που θα αναφέρουμε και παρακάτω για το πώς «πρέπει» να νιώθουν οι ΠΑΟΚτσήδες…).

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την μόνη αήττητη ομάδα μέχρι αυτή την αγωνιστική, την ομάδα με την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, η οποία κατάφερε με μία φάση να προηγηθεί μέσα στην άδεια Τούμπα. (Έτσι έκανε και στο ΟΑΚΑ και στο Καραϊσκάκη, αλλά εκεί κέρδισε).
Δεν έπαιξε τόσο καλά ο ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι. Δεν είχε πολλά καλά διαστήματα. Δεν είχε γρήγορη ανάπτυξη, δεν έβγαλε πολλές τελικές, ήταν απίστευτα αναποτελεσματικός σε στημένες φάσεις άμυνας και επίθεσης, δεν είχε διάρκεια και φυσικά στο τέλος αγχώθηκε για το 2-1 και δεν διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα που πήρε στο σκορ.
Παρολ’ αυτά κόντρα στον φετινό Ατρόμητο, το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα. Μία ομάδα του Ατρομήτου που ξέρει πολύ καλά να «κλέβει» αποτελέσματα και χθες όταν προηγήθηκε σε μια εκ των δύο φάσεων που κατάφερε να κάνει, λίγοι ίσως να πίστεψαν ότι θα χάσει το ματς. Ένας Ατρόμητος όμως που όταν πρέπει να επιτεθεί δυσκολεύεται να αλλάξει πέντε συνεχόμενες πάσες, κάτι που έγινε και χθες όταν μόνο με γεμίσματα 40-50 μέτρων και στημένες φάσεις, μπορούσε… κάτι να δημιουργήσει.
Τέλος πάντων πάμε σε όσους πούλησαν «χοντρή» τρέλα και με αφορμή αυτόν τον αγώνα. .
- Ο Λουτσέσκου είναι ο πρώτος από αυτούς! Όντας σε μεγάλη πίεση και αμφισβήτηση, ο Ρουμάνος τι έκανε χθες, αδιαφορώντας για όσα του καταλογίζονται;
1) Σε παιχνίδι που λείπουν Πέλκας-Μπίσεσβαρ και ενώ ο Βιεϊρίνια έχει δηλώσει ότι δεν του αρέσει να παίζει πίσω, τον χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ!
2) Σε εντός έδρας αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ παίρνει γκολ μόνο από τον Πρίγιοβιτς, αφήνει έξω τον Σέρβο και χρησιμοποιεί τον Κουλούρη, που ως… Έλληνας παίκτης στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι και από τους δημοφιλέστερους.
3) Μαζί με όλα τα άλλα, «θυμάται» τον Κάνιας, μάλλον για να καλύψει καλύτερα τα νότα του έχοντας ως μπακ Μάτος-Βιεϊρίνια.
4) Στη διάρκεια του αγώνα παίζει για πρώτη φορά με 4-4-2. Το αφήνει ακόμη και μετά το 2-1, όπου ο ΠΑΟΚ δείχνει να χάνει το κέντρο, αφού του λείπει ένα χαφ.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα (που δυστυχώς πολλές φορές επηρεάζει τις μετέπειτα κρίσεις) ο Ρουμάνος έβγαλε προσωπικότητα και έκανε αυτό που πίστευε, αδιαφορώντας για τα «λόγια» σε περίπτωση αποτυχίας. (Γιατί κακά τα ψέματα, αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε, ακόμη και αν ήταν καταπληκτικός, θα είχαμε δύσκολη βραδιά και ακόμη δυσκολότερη εβδομάδα).
- Μεγάλη «τρέλα» και από τον Βιεϊρίνια! Ο Πορτογάλος που έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν του αρέσει και δεν του ταιριάζει να παίζει πίσω στην άμυνα, αλλά όταν ο προπονητής τον επιλέγει εκεί, ξεχνάει τα πάντα και είναι ο κορυφαίος σε απόδοση, σε διάθεση, σε συγκέντρωση, σε πάθος. Σε όλα!
- Τρέλα όμως πούλησε και ο αντίπαλος προπονητής. Ο οποίος πέρα από το ότι έβαλε έναν νεαρό που έγινε επαγγελματίας δύο μέρες πριν το ματς, έκανε και το φοβερό για την Ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία. Ενώ πολλοί ι (αντικειμενικοί και μη) είδαν… ανύπαρκτο πέναλτι στον Μακ, αυτός βγαίνει και λέει επίσημα αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που ισχύει:« Όσο αφορά για το πέναλτι από εκεί που το είδα ήταν 50-50 και ήταν σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την πορεία του αγώνα». Τόλμησε ο υπάλληλος του Ατρομήτου, να είναι πιο αντικειμενικός από τους «ουδέτερους»! Φοβερά πράγματα!
- Αλλά και ο νεαρός Στρούγγης. Άλλος πάλι αυτός: «Ήταν μια άτυχη στιγμή. Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι ή δεν ήταν…». Μα γιατί βρε αγόρι μου; Δεν είναι σωστό να λες αυτό που νιώθεις; Πες αυτό που θέλουν να ακούσουν όσοι τώρα "πρέπει" να υποστηρίξουν τη θεωρία περί αδικίας της ομάδας σου… Γίνε λίγο αρεστός!
Με τη διαιτησία δεν αξίζει να αναφερθούμε περισσότερο σε αυτό το ματς. Σε όλο το 90λεπτο ο Παπαπέτρου ήταν προσεκτικός και στο σύνολο των σφυριγμάτων δεν έπαιξε έδρα, δεν επηρέασε την εικόνα της αναμέτρησης. Για το 50-50 πέναλτι, όποιος είδε ζωντανά την εξέλιξη, αλλά και την επαφή (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) θα έχει ξεκάθαρα την αμφιβολία.
Αλλά είναι πραγματικά θεότρελο να υποτιμάμε την μαρτυρία του Στρούγγη, ενώ ξεφεύγει από τα όρια της τρέλας η προσπάθεια να είναι πάντα ο ΠΑΟΚ σε θέση άμυνας και απολογούμενου. Θέση στην οποία τον βάζουν ακόμη και ΠΑΟΚτσήδες!
Αυτή η τρέλα του στυλ… «φταίει ο ΠΑΟΚ είτε γιατί αδικήθηκε και δεν προασπίζεται τα συμφέροντά του, είτε γιατί ευνοούνται οι άλλοι ενώ άλλαξε η ΕΠΟ, είτε γιατί πήρε ένα σφύριγμα και ένα πέναλτι μετά από 18 αγώνες» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Και επειδή υπάρχουν πολλοί που το «παίζουν» τρελοί και κάνουν μεγάλη προσπάθεια (είτε κερδίζει είτε χάνει ο Δικέφαλος του Βορρά) να μην χαρεί ποτέ ο ΠΑΟΚτσής, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν ακόμη πιο τρελοί που θα πετύχουν το ακριβώς αντίθετο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.