Μπράβο για το αυτονόητο αλλά πόσες φορές γίνεται στην Ελλάδα;

Μπράβο για το αυτονόητο αλλά πόσες φορές γίνεται στην Ελλάδα;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μπράβο για το αυτονόητο αλλά πόσες φορές γίνεται στην Ελλάδα;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βγάζει το καπέλο στον κόσμο του Παναθηναϊκού που δεν «τσίμπησε» από την χειρονομία του Χιμένεθ και γράφει για την συγγνώμη του Ισπανού τεχνικού που κατάλαβε την απρέπειά του και έκανε αυτό που έπρεπε.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ζει ημέρες και στιγμές τόσο ξένες με τον σύλλογο που υποστηρίζει, βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να παλεύει με νύχια και με δόντια να παραμείνει ζωντανή, να επιβιώσει από την εκδικητική μανία του μεγαλομετόχου της που συνεχίζει να προκαλεί αυτή την φορά με την παραμονή του στο Δ.Σ μιας εταιρίας που δείχνει ότι θέλει να διαλύσει, καταλαβαίνει και νιώθει πως μόνο εκείνος μπορεί να δίνει ελάχιστες και μικρές ανάσες στον οργανισμό με την παρουσία του στο γήπεδο και πραγματικά κάνει τεράστια υπομονή. «Το εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ» τα λέει όλα και τίποτα μαζί. Γιατί από την μία δείχνει το τέραστιο δέσιμο που υπάρχει και από την άλλη όλοι γνωρίζουν πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται εκτός από αγάπη, άμεσα χρήματα και σοβαρό πλάνο.

Οι φίλοι της ΑΕΚ που μπορεί να διαβάζουν αυτές τις γραμμές, είναι σε θέση να καταλάβουν τι σημαίνει για τον κάθε οπαδό να νιώθει την απειλή της διάλυσης, του υποβιβασμού, τα οικονομικά προβλήματα να τρώνε τα σωθικά του οργανισμού και καμία λύση να μην φαίνεται από πουθενά, καθώς προς το παρόν όλοι οι επιφανείς φίλοι του κλαμπ έχουν γυρίσει την πλάτη και περιμένουν την κατάληξη του ασθενή που βρίσκεται στην εντατική!

Αυτός ο κόσμος που τόσο έχει υποφέρει εδώ και μια εικοσαετία από το σύστημα που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτός ο κόσμος που βρίσκει το κουράγιο να γεμίζει την Λεωφόρο και κάθε πέταλο της επαρχίας για να μην αφήσει πουθενά μόνο τον Παναθηναϊκό, είναι άξιος συγχαρητηρίων για την στήριξη στο «τριφύλλι» και πολύ περισσότερο για την χθεσινή μη αντίδραση στην βαρβάτη πρόκληση, στην απρέπεια του Μανόλο Χιμένεθ σε ένα χρονικό σημείο που η μπάλα «έκαιγε» και τα νεύρα ήταν τεντωμένα από την «κοκορομαχία» του Λόπες με τον Βιγιαφάνιες.

Ναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν το αυτονόητο. Ότι και να κάνει ο κάθε προπονητής ή ποδοσφαιριστής ή διαιτητής, όσο και να προκαλέσει ο καθένας, δουλειά του φιλάθλου είναι η δημιουργία «καυτής» ατμόσφαιρας και τίποτα παραπάνω. Να φωνάξει, να τραγουδήσει, να βρίσει, να «σπρώξει» ψυχολογικά την ομάδα του και μέχρι εκεί. Ναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν απλά το σωστό, δεν πέταξαν ούτε σταγόνα νερό προς τον Ισπανό τεχνικό, δεν ξέφυγαν με λίγα λόγια και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση θα ήταν ταφόπλακα για τον σύλλογο, οποιαδήποτε άλλη αντίδραση μόνο κακό θα έκανε στον Παναθηναϊκό και μπράβο στον κόσμο του «τριφυλλιού» που παρά τις στιγμές που ζει, βρήκε το καθαρό μυαλό να μην την... πατήσει, όπως έχει συμβεί λανθασμένα αρκετές φορές κατά το παρελθόν στην Λεωφόρο και έχει ζημιώσει τον σύλλογο.

Επαναλάμβανω πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν το αυτονόητο αλλά πόσες φορές στην Ελλάδα γίνεται το αυτονόητο; Πόσες φορές σε ντέρμπι έγινε γίνει παρόμοια κίνηση και δεν συνέβη πραγματικά το παραμικρό; Σχεδόν ποτέ...

Από κει και πέρα, και για να κλείσουμε μια και καλή αυτό το ζήτημα, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί, ο Μανόλο Χιμένεθ έπραξε κι αυτός το αυτονόητο. Ζήτησε συγγνώμη για όσους προσέβαλλε η απαράδεκτη ενέργειά του. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία για το αν θα έπρεπε να το κάνει με την λήξη του παιχνιδιού(που θα έπρεπε), δεν θα μπούμε στην διαδικασία για το αν πιέστηκε από την διοίκηση της ΑΕΚ βλέποντας τις αντιδράσεις από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», πραγματικά δεν έχει καμία σημασία. Το έκανε. Ζήτησε συγγνώμη και μάλιστα δύο φορές. Μία δημόσια και μία στα αποδυτήρια της ομάδας του.

Τουλάχιστον κατάλαβε το λάθος που έκανε και ανέλαβε τις ευθύνες του. Δεν βγήκε να δηλώσει πως πήγε να τσεκάρει τα δίχτυα όπως ο αστείος Περέιρα, δεν είπε πως τον έτρωγε το κεφάλι του και ήθελε να το ξύσει, δεν έκανε το... παγώνι όπως ο Κασάμι στο ΟΑΚΑ...

Υ.Γ1: Συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ στο ξενοδοχείο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Αυτό...

Υ.Γ2: Το να υπερασπίζονται τον Παναθηναίκό αυτοί που είκοσι χρόνια τώρα έκαναν το άσπρο-μαύρο, αυτοί που έκαναν τα πάντα για να φτάσει στο σήμερα το «τριφύλλι», δείχνει το μέγεθος της ξεφτίλας τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.