Πολύ καλοί ήταν κι οι δύο σέντερ φορ του Ολυμπιακού!

Πολύ καλοί ήταν κι οι δύο σέντερ φορ του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta από μία διαφορετική σκοπιά την εικόνα χθες των Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς.

Λογικό είναι να γίνεται κριτική στους σέντερ φορ του Ολυμπιακού, από την στιγμή που δεν σκοράρουν με ευκολία-η, δεν σκοράρουν και καθόλου! Ωστόσο, αν θέλουμε να κάνουμε μία αποτίμηση του χθεσινού αγώνα, βασισμένη σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, εγώ θεωρώ ότι ήταν πολύ καλός ο Ανσαριφάρντ και ότι ήταν καλός κι ο Τζούρτζεβιτς.

Για την ακρίβεια ο Τζούρτζεβιτς ήταν πάρα πολύ καλός, υπό το πρίσμα ότι πρόλαβε κι έκανε πάρα πολλά πράγματα και πραγματικά αισθητή την παρουσία του παρότι έπαιξε μόλις 14 λεπτά!!! Το παιδί μπορεί να έχασε μία σημαντική ευκαιρία με το άστοχο δυνατό σουτ από καλή θέση, αλλά ήταν μέσα στις φάσεις, αυτός έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο και ξεκίνησε η φάση του νικητήριου γκολ, αυτός ξανάκλεψε μπάλα από αντίπαλο και έφτιαξε ο ίδιος ευκαιρία στο 91’ (έστω κι αν δεν πέρασε τελικά την σωστή πάσα στον Καρίμ) κι αυτός κέρδισε τρία φάουλ μπαίνοντας σαν ταυρί σε όλες τις διεκδικήσεις! Όσα έκανε ο Ούρος σε 14 λεπτά, αμφιβάλλω αν τα έκανε ο Καρσελά παίζοντας 60 λεπτά…Και τέλος πάντως, αν συνεχίσει έτσι ο Σέρβος, είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολύ περισσότερο τον Ολυμπιακό απ΄ όσο τον έχει βοηθήσει μέχρι τώρα.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Σαμπντόρια – Γιουβέντους. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τώρα για τον Ανσαριφάρντ! Σίγουρα δεν είναι καλό για ένα σέντερ φορ, να έχει πέντε φάσεις για γκολ και να τελειώνει το ματς χωρίς να σκοράρει. Το χθεσινό ήταν ένα κλασικό παιχνίδι για να το τέλειωνε σέντερ φορ του Ολυμπιακού με δύο γκολάκια. Αυτή είναι η αλήθεια και ασφαλώς καταγράφεται ως παθητικό για τον παίκτη.

Μόνο που υπάρχει και μία άλλη αλήθεια: αυτή της γενικότερης απόδοσης του Καρίμ, που έκανε ένα πολύ «γεμάτο» παιχνίδι. Είχε διαρκή κινητικότητα βγαίνοντας συνεχώς από την αντίπαλη περιοχή για να ζητήσει μπάλα και να συμμετέχει στις επιθέσεις, έκανε εκπληκτικές κινήσεις στην πλάτη της άμυνας (χάρη στις οποίες βγήκε τρεις φορές απέναντι από τον γκολκίπερ), έφτιαξε ευκαιρίες σε συμπαίκτες του με πλαγιοκόπηση της άμυνας (στο 00.33 στο πιο κάτω βίντεο), είχε φοβερές συνεργασίες με τον Φορτούνη, τον Μάριν και τον Ταχτσίδη, ήταν μεγάλος μαχητής (με τάκλιν στην γραμμή του αράουτ, έως κι επιστροφές στην άμυνα κόβοντας αντίπαλες επιθέσεις) και κυριολεκτικά ισχύει αυτό που λέμε, «του έλειψε μόνο το γκολ».

Αξίζει τον κόπο να δει κάποιος τα χάϊλαϊτς του αγώνα και να εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο έκανε την κίνηση για να βγει σε θέση γκολ ο Ιρανός διεθνής και στο 00.58, αλλά κυρίως στο 01.11 και στο 02.53 και στο 03.16.

Ήταν κι άτυχος ο Καρίμ, αφενός μεν γιατί έπεσε πάνω σε ένα γκολκίπερ-λάστιχο, αυτό το Γαλλάκι τον Επασί, αφετέρου δε γιατί στην πιο εύκολη φάση που θα του κάθονταν για γκολ, ενώ η μπάλα θα του στρώνονταν στα πόδια και ήταν αμαρκάριστος, βρέθηκε στην πορεία της ο Φορτούνης και της άλλαξε κατεύθυνση, στην πάσα που έκανε ο Καρσελά στη μοναδική του ολοκληρωμένη ενέργεια (δείτε τη φωτογραφία).

Και νομίζω ότι θα έβαζε και το γκολ του αγώνα στο 44’, αλλά τον πούλησε πάλι η μπάλα και δεν την βρήκε να την καρφώσει με το κεφάλι στη σέντρα του Φορτούνη, προϊόν μίας φανταστικής συνεργασίας που είχαν οι δυό τους (δείτε στα χάϊλαϊτς το 02.04)

Η μοναδική πραγματικά κακιά στιγμή του χθες ήταν εκείνη στα τελευταία λεπτά, που έφυγε μπροστά κι αντί να πασάρει στον Τζούρτζεβιτς, που βρίσκονταν μόνος αριστερά του και του ζητούσε την μπάλα, πήγε να κάνει μόνος του το γκολ, με μία πολύ εξτρίμ προσωπική προσπάθεια. Κι ήταν πολύ κακιά στιγμή γιατί το σκορ είναι στο εύθραυστο 2-1 και μολονότι καταλαβαίνω ότι ο φορ διψάει για το γκολ, ο κάθε παίκτης πρέπει να βάλει μπροστά την ομάδα κι όχι τον εγωϊσμό του.

Είναι κρίμα που ο Καρίμ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής την Τετάρτη στον αγώνα με την Σπόρτινγκ,αφού το παιδί βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το μόνο που δεν έχει είναι τη ρέντα του φορ-αν θυμηθούμε και το δοκάρι του στα τελευταία λεπτά στη Λεωφόρο, σε μία καθοριστική φάση, γιατί και δεν θα έχανε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναικό κι ο ίδιος ο Ανσαριφάρντ θα έπαιρνε τεράστια ένεση ηθικού, που είναι το άλφα και το ωμέγα για κάθε φορ.

Αλλά νομίζω ότι ο Τζούρτζεβιτς πρόλαβε, σε αυτά τα μόλις 14 λεπτά που έπαιξε, να βάλει ιδέες στον Λεμονή ενόψει του παιχνιδιού του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τον ξεκινήσει, είμαι όμως 1000% σίγουρος ότι του έβαλε ιδέες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.