Διπλό στην Λεωφόρο και πάμε τελικό!

Διπλό στην Λεωφόρο και πάμε τελικό!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Διπλό στην Λεωφόρο και πάμε τελικό!

bet365

Το πιο δύσκολο ματς της σεζόν -έως τώρα- για την ΑΕΚ έφτασε σύμφωνα με τον Γιώργο Τσακίρη που βλέπει... Ριέκα, ενώ δεν λείπουν υστερόγραφα

Μετράμε ανάποδα για να παρακολουθήσουμε το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο συνιστά και το τελευταίο για την Ένωση για τον πρώτο γύρο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και το πιο δύσκολο απ' όλα όσα έχει δώσει έως τώρα. Προσωπική εκτίμηση είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» δίνουν το πιο δύσκολο ματς απ' όσα έχουν παίξει έως σήμερα και μετά τις διπλές αναμετρήσεις με αντίπαλο την Μπριζ που διακυβεύονταν πολλά για την ΑΕΚ και το ευρωπαϊκό της μέλλον...

Δεν χωράει συζήτηση για το γεγονός ότι το ντέρμπι με τους «πράσινους» αποτελεί την πλέον δύσκολη αναμέτρηση εντός συνόρων. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν περνάει καθόλου καλά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σίγουρα όχι νικηφόρα αρκετά χρόνια τώρα. Δεν χάνει κιόλας στα τελευταία ματς στην κανονική ροή του πρωταθλήματος (όχι στα πλέι οφ, δεν έχει άλλωστε φέτος για να μας απασχολούν εκείνα τα ματς) αφού έχει δυο λευκές ισοπαλίες, αλλά δεν κερδίζει. Επιπρόσθετα πρόκειται για μια ομάδα έδρας.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Νάπολι – Μίλαν με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ξεκάθαρα ομάδα του... σπιτιού της και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί. Οι «πράσινοι» μετατρέπονται απίθανα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και βγάζουν τον καλύτερό του εαυτό. Αυτό ίσως έχει να κάνει με τη δύναμη που τους περνάει ο κόσμος τους και το γεγονός ότι στα συγκεκριμένα ματς (τα δυνατά, τα μεγάλα) έχουν ένα επιπλέον κίνητρο άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα να αποδείξουν πράγματα και να βγάλουν εγωϊσμό. Μια τακτικά απόλυτα σωστή ομάδα χάρη στον προπονητή της που όπως έχω γράψει στο παρελθόν αν δεν είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα της φέτος, μάλλον θα ήταν (μαζί με τον Ολυμπιακό) εκ των βασικών αντιπάλων της ΑΕΚ για την κούπα του πρωταθλήματος.

Δεν έχει καμία σχέση αυτό το παιχνίδι με τα αντίστοιχα της Ένωσης απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτές τις αναμετρήσεις η ομάδα του Χιμένεθ διαχρονικά έχει αποδείξει ότι τα έχει, τα ελέγχει και τα κερδίζει. Το έχει κάνει όλες τις φορές απ' την επιστροφή της και έως σήμερα. Μόνο νίκες... Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι έχει βρει ακόμη και όταν όλα τις στραβώνουν τον τρόπο να φτάνει στη νίκη απέναντι στους συγκεκριμένους αντιπάλους. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Παναθηναϊκό. Αρκεί να φέρουμε το περσινό ματς (και) στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» για να διαπιστώσουμε αυτό που γράφω παραπάνω.

'Ομως τούτη τη φορά τα δεδομένα είναι διαφορετικά για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Χιμένεθ πηγαίνει στην Λεωφόρο χωρίς επιτέλους να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι ένα ματς το οποίο ακόμη και αν το χάσει – χάνεται! Αντίθετα χάρη στο διπλό με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και τη νίκη εύκολα με τον ΠΑΟΚ, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μισή στιγμή απειλής στην Ένωση παρά το γεγονός ότι έπαιξαν αρκετά με παίκτη παραπάνω και την κόπωση που είχε η αντίπαλός τους από την αναμέτρηση με την Μίλαν, η ΑΕΚ μπορεί να βλέπει πιο εύκολα το ματς στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Πηγαίνει πρώτη και αν δεν χάσει μόνο κέρδη θα έχει (και) από αυτήν την αναμέτρηση. Όμως για μένα δεν αρκεί το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει ΜΟΝΟ για τη νίκη, να πάει και να πάρει το διπλό με υπερπροσπάθεια και να οδηγηθεί έτσι με σούπερ ψυχολογία στο μεγάλο τελικό που ακολουθεί για τη σεζόν, στο ματς πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League με αντίπαλο την Ριέκα.

Την ίδια ώρα ένα διπλό επί του Παναθηναϊκού, από τον οποίο έχασε ο Ολυμπιακός και η εικόνα του ήταν κάκιστη μάλιστα, θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους και θα πιστέψει και ο τελευταίος πως η βασική διεκδικήτρια του τίτλου είναι η ΑΕΚ. Θα 'χει αφήσει πίσω της το πλέον δύσκολο πρόγραμμα και αν έχει κερδίσει εννοείται πως θα παραμένει στην κορυφή (ίσως με τον Ατρόμητο συγκάτοικο, ίσως και όχι αφού η ομάδα του Περιστερίου παίζει στην Τούμπα) έχοντας μπροστά της ένα βατό πλέον πρόγραμμα, αλλά λόγω απουσιών αρκετά δύσκολο επίσης.

Αυτό το τελευταίο γεγονός, ότι η ΑΕΚ πάει με τρεις απουσίες βασικών μονάδων της, όπως είναι οι Μάνταλος, Γιόχανσον και Αραούχο, μετατρέπει το έργο της ομάδας του Σεβιγιάνου τεχνικού σε ακόμη πιο δύσκολο. Το να πανηγυρίσει κοινώς το διπλό στην Λεωφόρο. Όμως ταυτόχρονα στο ενδεχόμενο που το πετύχει θα της εκτοξεύσει την ψυχολογία και την πίστη σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος σχετικά με το ότι μπορεί, ότι δύναται να ανταπεξέλθει στα δύσκολα και χωρίς τους πλέον σημαντικούς ποδοσφαιριστές της...

Η Ένωση θα πάει με τακτική προσέγγιση ποδοσφαιρικής λογικής. Δεν βλέπω πώς θα αλλάξει το 3-5-2 και το μόνο που απομένει είναι να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στα πρόσωπα. Επίσης δύσκολο για μένα αφού ο Χιμένεθ θα πάει στη λογική να εμπιστευτεί τους καλύτερους διαθέσιμους για την ενδεκάδα. Για να δούμε τι θα... δούμε!

Υγ: Είναι τεράστια η αξίας της κίνησης της ΑΕΚ που αφορά το ματς με τον Πλατανιά και τα έσοδά του που θα πάνε όλα στους συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική για να απαλύνει όσο γίνεται τον πόνο τους για όσα βίωσαν και θα συνεχίσουν να βιώνουν για αρκετό καιρό. Πρόκειται για μια προσπάθεια που αξίζει στήριξης απ' όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και το ίδιο ισχύει αν γινόταν από οποιαδήποτε ομάδα. Θα πρέπει ΟΛΟΙ λοιπόν να στηρίξουν. Θα πρέπει να φύγουν 60.000 εισιτήρια και ας μην βρίσκονται στο ΟΑΚΑ πάνω από 20.000. Δεν είναι άλλωστε απαραίτητο να βρεθείς στο γήπεδο, μπορείς να πάρεις απλά το εισιτήριο και να βοηθήσεις ουσιαστικά δίνοντας μόνο 5 ευρώ... Μακάρι να το καταλάνουν όλοι και να το πράξουν...

Υγ2: Σημαντική είναι και η κίνηση ανανέωσης της ΑΕΚ του Πέτρου Μάνταλου. Του αρχηγού που θα μείνει για πάντα στην Ένωση. Στα δύσκολα και με τα οικονομικά δεδομένα υπέρ του διεθνούς Έλληνα μεσοεπιθετικού παρά το χτύπημα της μοίρας. Το ίδιο τεράστιας αξίας κίνηση είναι το γεγονός ότι διατήρησε την πρότασή της ως έχει για τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Δεν συνηθίζεται... Δεν συμβαίνει παντού και αυτό κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ και τη διοίκησή της. Διατήρησε την πρόταση για τον διεθνή Σουηδό χαφ ως είχε τη στιγμή που τα δεδομένα είναι πολύ – πολύ διαφορετικά και τη δική του περίπτωση.

Υγ3: Τα μεταγραφικά στη διακοπή παίρνουν φωτιά. Χρειάζεται όμως να θυμόμαστε τη λέξη ρεπορτάζ. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας σε οποιοδήποτε όνομα μπορεί να προκύψει. Για τις περιπτώσεις Ερνάνι και Χολτσχάουζερ έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου, αυτά ισχύουν και απ' ότι βλέπω πλέον τα εμπέδωσαν όλοι. Υπομονή και όταν γίνει, ότι γίνει, εδώ θα είμαστε και από εδώ θα τα μάθετε... Η ΑΕΚ έχει αγώνες μπροστά της και μάλιστα σημαντικούς, δεν μπορούμε να εστιάζουμε αλλού, μόνο οι εφημερίδες δικαιολογούνται που πρέπει να γεμίζουν στις διακοπές πρωταθλημάτων.

Υγ4: Αστείοι πραγματικά όσοι προσπάθησαν (και φυσικά η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό) να συνδυάσουν το γεγονός της προσφοράς της ΠΑΕ ΑΕΚ στο ματς με τον Πλατανιά με το ότι έχει μάθει, ή προδικάσει την απόφαση που εκκρεμεί. Γελοίοι να συνδυάζουν αυτό το θέμα με την ελληνική τραγωδία και μικροί έως λίγοι σαν άνθρωποι. Ξέρουν αυτοί και φυλλάδες τους. Ακόμη και να τιμωρηθεί η Ένωση θαρρώ δέχονται ότι μπορεί να κάνει έφεση, όπως όλες, άρα και έπειτα να παίξει με κόσμο με τον Πλατανιά έστω... Αφήστε που δεν προκύπτει από ΠΟΥΘΕΝΑ τιμωρία έδρας για μία ομάδα που ΔΕΝ είναι υπότροπη! Καταλαβαίνω ότι τους λένε τι να γράφουν αλλά ας το ψάχνουν και λίγο...

Υγ5: Προφανώς και ΔΕΝ πρέπει να τιμωρηθεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός για όσα έγιναν χθες έξω από το ΣΕΦ και διέκοψαν την αναμέτρηση για το μπάσκετ και μάλιστα στην Ευρώπη. Χαίρομαι που δεν το ανέδειξαν τα site αφεντάδων όσο έπραξαν για τα ίδια γεγονότα στο ΟΑΚΑ στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και όσα έγιναν μακριά από αυτό με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μακάρι αν δούμε, όπου και να δούμε, ανάλογα περιστατικά να σταματήσουν να τα αναδεικνύουν βάσει του συμφέροντος του αφεντικού τους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...