Οφορίκουε στο gazzetta.gr: «Ήξερα πως θα σκοράρω, αλλά όχι πως θα κάνω ρεκόρ»

Οφορίκουε στο gazzetta.gr: «Ήξερα πως θα σκοράρω, αλλά όχι πως θα κάνω ρεκόρ»

Οφορίκουε στο gazzetta.gr: «Ήξερα πως θα σκοράρω, αλλά όχι πως θα κάνω ρεκόρ»

bet365

Ο Πίτερ Οφορίκουε 20 χρόνια μετά το ιστορικό γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρόζενμποργκ μιλάει στο gazzetta.gr το ρεκόρ που διατηρείται μέχρι σήμερα όντας ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League!

Για αδρεναλίνη χωρίς όρια, παίξε νόμιμα live στοίχημα. (21+)!

Για χάρη του Πίτερ Οφορίκουε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης δαπάνησε το καλοκαίρι του 1997 περισσότερα από 3.5 εκατ. δολάρια προκειμένου να τον αποκτήσει από την Καλαμάτα.

Ο Γκανέζος στράικερ στα 17 του θεωρούνταν ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα παγκοσμίως και οι ειδικοί έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που επρόκειτο να αφήσει εποχή.

Ο Οφορίκουε «μιλούσε στο τόπι», όμως ήταν αρκετά δύστροπος χαρακτήρας. Άλλωστε έχουν μείνει στην ιστορία οι καθυστερημένες επιστροφές από την Γκάνα. Ο Αφρικανός ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Κόκκαλη, που συνήθιζε να του δίνει συγχωροχάρτι περιμένοντας να ξεδιπλώσει το σπάνιο ταλέντο του.

Στον Ολυμπιακό έμεινε για έξι σεζόν με την πορεία του να καταγράφει πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο «Πίπης» όπως τον αποκαλούσαν κατάφερε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Champions League, αφού στο ντεμπούτο του κόντρα στη Ρόζενμποργκ στο «Λέρκενταλ» κατάφερε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα να σκοράρει.

Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Οκτωβρίου 1997. Το παγωμένο Τρόντχαϊμ αποδείχθηκε αφιλόξενο για τον Ολυμπιακό που συνετρίβη με 5-1.

Μαύρη σελίδα για τον Ολυμπιακό. Άπαντες θέλουν να ξεχάσουν τούτο το ματς εκτός από τον Οφορίκουε.

Ο παλαίμαχος Γκανέζος στράικερ μίλησε στο gazzetta.gr για την ενδοξότερη βραδιά της καριέρας του. Σε ηλικία 17 ετών και 195 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League επίδοση που διατηρείται μέχρι σήμερα!

«Νιώθω ευλογημένος και ευχαριστώ τον Θεό για όσα πρόσφερε στη ζωή μου. Ήταν ένα κακό παιχνίδι για τον Ολυμπιακού αφού χάσαμε 5-1 από την Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για την ομάδα. Αιφνιδιαστήκαμε από τους Νορβηγούς».

Ο Οφορίκουε τονίζει στο gazzetta.gr πως είχε προαίσθημα πως θα σκοράρει, αλλά δεν είχε σκεφτεί ποτέ θα γινόταν ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

«Μέσα σε όλα αυτά o Μπάγεβιτς με πέρασε αλλαγή. Ήταν το πρώτο μου ματς. Για έναν περίεργο λόγο το περίμενα πως θα σκοράρω, όπως και έγινε. Αυτό που δεν ήξερα είναι πως με αυτό το γκολ θα έγραφα ιστορία και γινόμουν ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League κάτι που ισχύει ακόμη και σήμερα».

Ο Οφορίκουε θεωρεί πως κάποια στιγμή το ρεκόρ του θα καταρριφθεί αρκεί οι προπονητές να εμπιστευθούν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους.

«Τα ρεκόρ πάντα σπάνε. Πιστεύω πως όταν οι προπονητές ρίξουν στη μάχη νέα παιδιά θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να σκοράρουν και να απειλήσουν το ρεκόρ μου. Δεν σου κρύβω πως είμαι έκπληκτος για το γεγονός πως ακόμη είμαι κάτοχος αυτού του ρεκόρ».

Θυμηθείτε το ιστορικό γκολ που πέτυχε ο Πίτερ Οφορίκουε κόντρα στη Ρόζενμποργκ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα