Μετά τα γάντια μην ξεχάσετε και τα καλσόν…

Μετά τα γάντια μην ξεχάσετε και τα καλσόν…

Μετά τα γάντια μην ξεχάσετε και τα καλσόν…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αναλύσει τι δεν πήγε καλά και σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, για τον οποίο κόντρα στην ΑΕΚ μάλλον δεν πήγε τίποτα καλά...

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Νυρεμβέργη – Ινγκολσταντ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

«Πάλι Πρίγιοβιτς λοιπόν»;


Με αυτό το ερώτημα έκλεινε το περασμένο blog και η απάντηση ήρθε στο γήπεδο. Πάλι Πρίγιοβιτς, πάλι αυτός ο ΠΑΟΚ που έχουμε συνηθίσει εκτός έδρας…

Επί της ουσίας το πρόσωπο (ο Σέρβος επιθετικός δηλαδή) δεν είναι το κεντρικό θέμα και το πρόβλημα. Είναι όλο αυτό το πλάνο της ομάδας που θεωρεί ότι όπως δουλεύει εντός έδρας για να «ταΐσει» τον Σέρβο, έτσι μπορεί να κάνει και εκτός έδρας, ειδικά σε ματς όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να τα μονοπωλήσεις και να κυριαρχήσεις.

Παρολ’ αυτά ο Λουτσέσκου αποφάσισε να εμφανίσει και πάλι αυτό τον ΠΑΟΚ. Στο ίδιο αποτυχημένο πλάνο των περασμένων εβδομάδων. Αλλά το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι αυτό…

Το χειρότερο δεν είναι ότι έχασε και πάλι ο ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν είναι χειρότερο ότι ηττήθηκε από μία ομάδα που είχε να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα.

Το τρισχειρότερο είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν βγήκε ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ στον ΠΑΟΚ. Άρα δεν μπορείς να επιμείνεις σε ένα ζήτημα. Στο πλάνο, στον Πρίγιοβιτς, στη φιλοσοφία, στην αντίδραση, στην τακτική, στην επίθεση, στη ψυχραιμία-πειθαρχία. Μα αφού δεν πήγε ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ καλά. Δεν υπάρχει το παραμικρό για να κρατήσεις! Όλα ήταν στραβά και ανάποδα…

Ακόμη και η αμφίεση μερικών παικτών που φοράνε φανέλα με κοντό μανίκι, αλλά και γάντια στα χέρια! Και αφού φοράνε γάντια αυτή την εποχή, αν είναι να συνεχίσουν έτσι μακριά από την Τούμπα, την άλλη φορά ας βάλουν και τα καλσόν!! Και να προσέχουν (έτσι όπως «αγωνίζονται») να μην τα σκίσουν…

Όχι! Δεν φταίνε οι παίκτες γι’ αυτό. Η απόδοσή τους μπορεί να ήταν απαράδεκτη, μπορεί να μην υπήρχε ουδείς που να μπήκε στο πνεύμα του αγώνα, μπορεί και πάλι να μπήκαν σε ντέρμπι με τουπέ λες και έχουν ήδη πάρει τρία σερί πρωταθλήματα, αλλά δεν φταίνε αυτοί.

Πώς να φταίνε οι παίκτες όταν σε αυτό το παιχνίδι δεν λειτουργεί τίποτα μα τίποτα σωστά;

Ποδοσφαιρικά, τακτικά, δημιουργικά, στην ψυχραιμία, στην πειθαρχία, στις προσωπικές μάχες, στο 11 εναντίον 11, στο 10 εναντίον 11 αλλά και στο 10-10 ο ΠΑΟΚ είναι… από κακός έως απαράδεκτος.

Γι’ αυτό φταίει 100% ο Λουτσέσκου. Γι’ αυτό έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη χθες το βράδυ και όχι για το ότι δεν έβγαλε τον Ζαμπράνο. Ο Λουτσέσκου απέτυχε παταγωδώς σε αυτό το εκτός έδρας ματς και αυτό πρέπει να τονιστεί. Αν αυτή ήταν μόνιμα η εικόνα του ΠΑΟΚ, τότε ΝΑΙ (κατά την άποψή μου) έπρεπε να αποχωρήσει.
Τώρα, διαφωνώ με όλους όσους ζητάνε την απομάκρυνσή του. Σιγά μην αλλάξει πάλι προπονητή για να ζητήσει και ο επόμενος ένα μήνα μέχρι να παρουσιάσει κάτι (έστω και μέσα στην Τούμπα).

Τέλος πάντων… αυτό δεν είναι το θέμα.

Το θέμα είναι αυτό το χθεσινό έκτρωμα, για το οποίο πρέπει να γίνει χαμός στην Τούμπα. Πρέπει να συζητάνε και να μαλώνουν και να «πλακώνονται» επί μέρες!

Σε μία κανονική ομάδα, οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού θα έπαιρναν το μήνυμα και θα αντιδρούσαν… Θα γύριζαν τον κόσμο των αποδυτήριων… ανάποδα! Σε μια κανονική ομάδα αυτοί οι ίδιοι θα έβγαιναν και να μιλήσουν στο κόσμο και δεν θα άφηναν μόνο τον προπονητή να απευθύνεται στο κοινό που δικαιολογημένα βράζει! Εδώ το κοινό θέλει να πέσει να τον φάει τον προπονητή και αυτός που τον έφερε, δεν έχει πει μια λέξη για να τον στηρίξει!!

Αλλά αυτά γίνονται σε ομάδες που έχουν κανονική λειτουργία και ποδοσφαιρική καθημερινότητα, με ανθρώπους που ασχολούνται με τα αποδυτήρια κάθε μέρα.

Άντε τώρα βίωσε άλλες δύο εβδομάδες μέσα στην εσωστρέφεια και… περίμενε την επόμενη αγωνιστική να κερδίσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Ατρόμητο, για να είναι πάλι πρώτος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.