Κλασσικός Παναθηναϊκός…

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κλασσικός Παναθηναϊκός…

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανώμαλη προσγείωση του «τριφυλλιού» στην Τρίπολη και την ασθένεια μακριά από την Λεωφόρο που συνεχίζεται!

Νίκη με τον Ολυμπιακό, ποδόσφαιρο κυριαρχίας, πάρτι στη Λεωφόρο, εκστρατεία στην Τρίπολη από 2.000 «αρρώστους» που έφτιαξαν κερκιδάρα, κλίμα αντεπίθεσης κόντρα σε όλους και σε όλα και κυρίως κόντρα στον Γιάννη Αλαφούζο που με την συμπεριφορά του προσπαθεί να διαλύσει τον σύλλογο και να τον οδηγήσει σε πτώχευση!

Η έκπληξη θα ήταν αν ο Παναθηναϊκός έκανε το διπλό απόψε στην Αρκαδία και συνέχιζε να κρατά τον κόσμο του «φτιαγμένο» ενόψει της συνέχειας. Έκπληξη θα ήταν αν το «τριφύλλι» δεν έκανε ακόμη μία χοντρή γκέλα μακριά από την Λεωφόρο, ξενερώνοντας τον κόσμο που έδωσε και πάλι βροντερό παρών αλλά όπως και στην Λαμία επιστρέφει στην Αθήνα απογοητευμένος! Κλασσικός Παναθηναϊκός που την μία Κυριακή «φτιάχνει» τον κόσμο του και την επομένη τον… αρρωσταίνει!

Αδρεναλίνη στο μάξιμουμ στους αγώνες της SERIE A με live στοίχημα από το κινητό (21+)

Για πέμπτο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και… κατάφερε διότι περί κατορθώματος πρόκειται να χάσει και από τον Αστέρα! Σε ακόμη μία αναμέτρηση μετά τα… διόδια, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν παρά ελάχιστες φάσεις, δεν κατάφεραν να βγάλουν ξεκάθαρη ανωτερότητα και σαν να μην έφτανε αυτό, έκαναν δώρο το «τρίποντο» στους Αρκάδες.

Το γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός στο 86’ είναι παιδικό, ερασιτεχνικού επιπέδου, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Χαμένη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, εντελώς αμαρκάριστος ο Μουνάφο στο δεύτερο και ακόμη ένα γκολ που δέχεται από στατική φάση το «τριφύλλι», όπως ακριβώς έγινε και στην Λαμία. Το «καμπανάκι» για να βελτιωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι ακούστηκε δυνατά, αν σκεφτούμε πως και ο Ολυμπιακός παραλίγο να ισοφαρίσει από κόρνερ στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος είχε περισσότερο υπομονή στο παιχνίδι του, καλύτερη κυκλοφορία στα 2/3 αλλά μεγάλο θέμα στο να δημιουργήσει στα τελευταία τριάντα μέτρα και να πατήσει με αξιώσεις περιοχή. Μία φάση έκανε χάρη στην μαγική μπαλιά του Χίλιεμαρκ, ο Μολίνς το έχασε και… αυτό ήταν.
Αυτό συνέβη εξαιτίας της τραγικής ημέρας του Ρόμπιν Λουντ, του Λούκας Βιγιαφάνιες αλλά και λόγω της δυσκολίας να παράξουν παιχνίδι από τον άξονα οι Κουρμπέλης και Σιλά. Ο Μολίνς όσο τίμιος και να είναι στην μία επαφή εντός περιοχής, δεν είναι ούτε Τσάβες ούτε και Μπεργκ στην βοήθεια πάνω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο και λύσεις.

Μετά το 60’ οι χώροι άνοιξαν, ο ρυθμός ανέβηκε αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις σωστές επιλογές στο επιθετικό τρανζίσιον. Είτε οι παίκτες του θα καθυστερούσαν, είτε έξω από την περιοχή θα έκαναν την λάθος επιλογή. Μοναδική εξαίρεση το εξαιρετικό γύρισμα του Χουλτ από αριστερά που κατέληξε στο σουτ του Λουντ στο 72’, στην μοναδική ευκαιρία που προήλθε από ομαδική προσπάθεια(έχει και το ψαλίδι του Μολέδο ο Παναθηναϊκός μετά από κόρνερ) στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν, λοιπόν, σε ένα ολόκληρο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός φτιάχνει όλες κι όλες δύο φάσεις της προκοπής, πώς να κερδίσει; Πώς να πάρει την νίκη όταν ακόμη και σε αυτές τις ελάχιστες καλές στιγμές, δεν βρίσκει τα «τελειώματα» που πρέπει για να πάει η μπάλα στο πλεκτό;

Το σύνδρομο της επαρχίας συνεχίζεται και κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να καλείται άμεσα να βρει λύση για να μπορεί να παρουσιάζει έναν Παναθηναϊκό εξίσου ικανό όπως και στην Λεωφόρο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.