Ο κοσμογυρισμένος Πορτογάλος

Γιώργος Ντυμένος
Ο κοσμογυρισμένος Πορτογάλος

bet365

Ο Νούνες, αν και μόλις 25 ετών, έχει ήδη παίξει σε 4 διαφορετικές χώρες και υπήρξε συμπαίκτης με τους Νούνο Γκόμες, Ζοάο Μάριο και Γουίλιαμ Καρβάλιο
Στις αποκαλύψεις της φετινής Κέρκυρας συγκαταλέγεται ο Φάμπιο Αλεξάντρε Σίλβα Νούνες, όπως είναι το πλήρες όνομα του 25χρονου ακραίου. Ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης των Φαιάκων που έχει σκοράρει σε ροή αγώνα και μάλιστα, μετρά ήδη 2 γκολ στη σεζόν. Αν και μόλις 25 ετών, μπορεί να λογίζεται ως κοσμογυρισμένος, αφού έχει ήδη παίξει στην Ιταλία, την Αγγλία, την Ελλάδα και φυσικά την χώρα του.
Ξεκίνησε από την Πορτιμονένσε, την ομάδα της γενέτειράς του, αφού στο σπίτι του υπήρχε πάντα μία μπάλα. Ο πατέρας του είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και το μήλο... έπεσε κάτω από την μηλιά.
Στα 13 του βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα και σταδιακά άρχισε να γίνεται μόνιμο στέλεχος των «μικρών» Εθνικών της χώρας του. Το 2006 επέστρεψε «σπίτι» του και πριν καν ενηλικιωθεί, ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο.
Την ίδια στιγμή έπαιρνε «προαγωγές» στα κλιμάκια του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και πέρασε από την Under 17, Under 17, Under 19 και Under 21. Εκεί γνώρισε και υπήρξε συμπαίκτης με ποδοσφαιριστές όπως ο Ζοάο Μάριο που πλέον παίζει στην Ιντερ και τον Γουίλιμαμ Καρβάλιο της Σπόρτινγκ.
Ο μικρός ξεχώριζε και το 2012 έφτασε η στιγμή για το άλμα στην καριέρα του, όταν η Μπάλκμπερν έκανε πρόταση για την απόκτησή του. Στα «ρόδα» βρήκε έναν συμπατριώτη του, τον Νούνο Γκόμες που διένυε εκεί την τελευταία σεζόν της μεγάλης του καριέρας. «Είμαι μαζί του κάθε μέρα και μου δίνει συνεχώς συμβουλές. Με βοηθά πάρα πολύ και είναι καλό για εμένα που βρίσκεται εδώ», θα πει ο μικρός για την σχέση του με τον παλαίμαχο πια άσο.
Στην «Γηραιά Αλβιώνα» έμεινε για 1,5 χρόνο, αλλά πέτυχε την Μπάκμπερν σε μία εποχή που είχε αρκετά «ζητήματα» και άλλαζε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Ετσι δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και το 2014 βρέθηκε στην Ιταλία και την Λατίνα της Serie B. Ακολούθησε η Μπελενένσες της χώρας του που βρήκε ξανά τα «πατήματά» του και πλέον μας... συστήνεται.
Από την Αγγλία κράτησε την «τρέλα» του κόσμου για την μπάλα, από την Ιταλία το φαγητό και στο νησί των Φαιάκων δείχνει ικανοποιημένος, τόσο από το κλίμα στην ομάδα, όσο και από τους ανθρώπους της πόλης. Ηδη έχει βρεθεί σε πολλά μέρη της Κέρκυρας και όποτε βρει χρόνο, σκοπεύει να επισκεφθεί και άλλα. Περνά αρκετό χρόνο με τον Ντιόγκο που γνώριζε από παλιά και του είπε τα καλύτερα όταν ρώτησε να μάθει τι και πώς για τον σύλλογο, μόλις τέθηκε ζήτημα μετακίνησής του σε αυτόν.
Οσο για το μέλλον. Δείχνει προαποφασισμένο. Μόλις σταματήσει την μπάλα – αργεί ακόμα αυτή η στιγμή – θα γίνει προπονητής και μάλιστα ακαδημιών, αφού του αρέσει να δουλεύει με πιτσιρικάδες. Το ψάχνει και το... προχωρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα