Αριθμοί, γκολ και ρεκόρ του ντέρμπι!

Gazzetta team
Αριθμοί, γκολ και ρεκόρ του ντέρμπι!

bet365

Σσσσσ... αρχίζει! Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ, σε ένα ντέρμπι με πλούσιο παρελθόν, αριθμούς, γκολάρες και παραδόσεις.

Ενα ματς, ένα ντέρμπι, πολλές αποδείξεις. Ο νικητής παίρνει ώθηση βαθμολογική και ψυχολογική, ο χαμένος... χάνει πολλά! Οι αριθμοί παίζουν τη δική τους μπάλα στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο αναμένεται κατάμεστο!

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Οι Πειραιώτες καλούνται να λύσουν το πρόβλημα στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας κρατήσει την εστία τους ανέπαφη μόλις δυο φορές στα 15 φετινά παιχνίδια. Το αποψινό θα είναι το 149ο ντέρμπι των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός μετρά 72 νίκες, ο ΠΑΟΚ 48, ενώ 28 ματς έληξαν χωρίς νικητή. Το ρεκόρ των «ερυθρολεύκων» εντός έδρας αποτελεί σύμμαχο, αφού μετρούν 52 νίκες, 11 ήττες, αλλά και 11 ισοπαλίες!

Οι Πειραιώτες σκόραραν μέχρι το ημίχρονο στα 8 από τα 9 τελευταία ντέρμπι που υποδέχθηκαν τους «ασπρόμαυρους». Η ισοπαλία είναι κάτι που δεν... ταιριάζει στο προφίλ τους όταν συναντώνται, αφού μόλις 5 από τα τελευταία 30 ματς των δυο ομάδων εντός ή εκτός έληξαν ισόπαλα. Βέβαια, φέτος ο ΠΑΟΚ εκτός Θεσσαλίκης δεν πείθει, αφού σε τρία ματς έχει ισάριθμες ισοπαλίες.

Ο «Δικέφαλος» φιλοξενείται στον Πειραιά ως πρώτος στη βαθμολογία της Super League, όπως είχε συμβεί και την τελευταία φορά (Φεβρουάριος 1985), που στο τέλος της διαδρομής στέφθηκε πρωταθλητής. Είχε (ξανά) συμβεί και το Δεκέμβριο του 2014, όταν το εξαιρετικό τέρμα του Φακούντο Περέιρα τον έφερε στο +5 από τους «ερυθρόλευκους».

Εδώ και 55 χρόνια ο θρίαμβος με 6-0 στις 3 Ιουνίου του 1962 παραμένει η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» είναι η ομάδα που έχει υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στη μεγαλύτερη εκτός έδρας ήττα του (το 6-1 στις Σέρρες), ενώ η πιο βαριά εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ ήταν το 0-4 του 1975-76!.

O Τάκης Λεμονής, ως τεχνικός του Ολυμπιακό, αντιμετωπίζει για το πρωτάθλημα τον ΠΑΟΚ για 8η φορά! Μέχρι στιγμής δεν έχει ηττηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετρώντας μόλις δύο ισοπαλίες και πέντε νίκες.

Στις 14 νίκες το μεγαλύτερο σερί του Ολυμπιακού, εντός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα (1989-2002).

Ο Γιώργος Σιδέρης είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. με 9 τέρματα, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Αναστόπουλος με 7. Από τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι ο Ανέστης Αφεντουλίδης, μετρώντας 9 γκολ.

Μόνο οι Ομάρ και Ανσαριφάρντ (ως παίκτης του Πανιωνίου) έχουν σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ από το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα