Τι κάνει ο ΠΑΟΚ όταν έρχεται με φόρα στο Καραϊσκάκη

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ όταν έρχεται με φόρα στο Καραϊσκάκη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο το αποψινό ντέρμπι.

Ξεκινούσα χθες το πρωί το κομμάτι μου, γράφοντας ότι εκτός από Σεμπά, Εμενίκε, Μπεν υπήρχε κι άλλο πρόβλημα με ενοχλήσεις βασικού παίκτη του Ολυμπιακού, που θα κρίνονταν στην απογευματινή προπόνηση. Εννοούσα ασφαλώς τον Μποτία, που όπως είδατε έμεινε τελικά εκτός 18άδας.

Κι έτσι, απέναντι σε ένα ΠΑΟΚ που θα παίξει κομπλέ, ο Ολυμπιακός θα είναι στο σημερινό ντέρμπι χωρίς τρεις επιθετικούς του (τους Σεμπά, Εμενίκε, Μπεν) και δυο αμυντικούς του (τον Μποτία και τον Φιγκέϊρας, που δεν είναι στα καλά του τον τελευταίο καιρό, όπως το είδαμε και στη Νέα Σμύρνη τις προάλλες). Για τον Μποτία μόλις την Πέμπτη σχολίαζα ότι ήταν συγκλονιστικός στη Βαρκελώνη, στην επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά από 3,5 μήνες αποχή από τους αγώνες. Και τώρα, μετά από ένα ματς, είναι πάλι έξω!

Προσφορά ημέρας σε περιμένει στο Τότεναμ – Λίβερπουλ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τέλος πάντων, ενίοτε, όταν ο Ολυμπιακός παίζει ένα μεγάλο παιχνίδι τόσο πληγωμένος, βγάζει μία διαφορετική συσπείρωση ως ομάδα, τον βοηθάει ακόμη περισσότερο κι ο κόσμος του και τα προβλήματα τον γιγαντώνουν και μετατρέπονται σε πλεονέκτημα! Όμως, σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, οι ελλείψεις πράγματι είναι και πολλές και σημαντικές.

Ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο φετινό ντέρμπι του στο Καραϊσκάκη και θέλει να πάρει πίσω ό,τι έχασε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, όπου προηγούνταν 2-0 και τελικά βρέθηκε στο 89’ ηττημένος (2-3). Βεβαίως κι είναι δύσκολο το έργο του, κυρίως γιατί ο ίδιος δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση, ενώ φυσικά κι ο ΠΑΟΚ αποτελεί ένα δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο, που έχει παθητικό μόλις δύο γκολ στις εφτά πρώτες αγωνιστικές-μάλιστα το ένα γκολ το έφαγε από πέναλτι και το άλλο στο 89’.

Η εμπειρία μας λέει εξάλλου ότι ποτέ δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να κερδίζει ακόμη και σπίτι της επί τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα τον ίδιο αντίπαλο σε ντέρμπι. Κι ο Ολυμπιακός ήδη έχει νικήσει στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΟΚ και πέρσι (2-1) και πρόπερσι (1-0). Τελευταία φορά που το έκανε επί τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα αυτό ο Ολυμπιακός ήταν πριν περίπου μία δεκαετία: 2006-07 με 2-0, 2007-08 με 2-1 και 2008-09 με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση. Άλλωστε, πρώτος είναι και αήττητος. Κι έχει πιστεύω ένα ενδιαφέρον να δούμε τι κάνει ο ΠΑΟΚ όταν επισκέπτεται στον α΄ γύρο το Καραϊσκάκη ερχόμενος, όπως λέμε, με φόρα.

2016 την 6η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Αποτέλεσμα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

2013 την 11η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ προέρχονταν από εφτά νίκες και μία ισοπαλία. Αποτέλεσμα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0

2011 την 5η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ προέρχονταν από τέσσερα σερί σπουδαία αποτελέσματα (2-2 με Ρούμπιν έξω, 3-0 με ΑΕΚ μέσα, 0-0 με Τότεναμ μέσα, 2-1 με Πανιώνιο έξω). Αποτέλεσμα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

2010 την 11η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ προέρχονταν από τη νίκη 1-0 επί της Βιγιαρεάλ κι από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, τελευταία το 2-1 επί της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0

2008 την 10η αγωνιστική. ΠΑΟΚ ήταν αήττητος τις εννιά πρώτες αγωνιστικές, με πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Αποτέλεσμα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0

2006 την 3η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ στις δυο πρώτες αγωνιστικές είχε 0-0 με την ΑΕΚ έξω και 3-1 με τον Ηρακλή μέσα. Αποτέλεσμα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0.

Η σημερινή είναι η 7η φορά. Να δούμε αν θα γίνει ό,τι στις έξι προηγούμενες η, ο ΠΑΟΚ το αλλάξει. Σήμερα έχει κι ένα δεύτερο πλεονέκτημα (το πρώτο ότι δεν έχει ο ίδιος απουσίες κι ο Ολυμπιακός έχει πολλές)-παίζει χωρίς να έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε την Τετάρτη Τσάμπιονς Λιγκ και δη κόντρα σε ολόκληρη Μπαρτσελόνα. Άρα, μπορεί να υπερτερεί σε φρεσκάδα κι αντοχές.

Πάντως, συνήθως ο ΠΑΟΚ παίρνει πιο εύκολα αποτέλεσμα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό στο β΄ μισό της σεζόν. Σε α΄ μισό σεζόν πήρε αποτέλεσμα τις δύο φορές που ήρθε με χαμηλούς τόνους. Μία την 6η αγωνιστική το 2005 (2-1, σε κεκλεισμένων θυρών) όταν στα πέντε πρώτα παιχνίδια του είχε μόλις μία νίκη. Και μία το 2014 (2-1, αρχές Δεκέμβρη) όταν ναι μεν ήταν πρώτος, αλλά μόλις είχε χάσει 1-2 από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα κι ο Αναστασιάδης δήλωνε έξυπνα, «φαβορί είναι ο Ολυμπιακός» κλπ, κλπ.

Πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει απόψε η έδρα. Αν βεβαίως είναι έδρα αγώνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή «πάθος, φωνή και σφύριγμα στον αντίπαλο», αλλά χωρίς την παραμικρή συμπεριφορά που μπορεί να αποβεί εις βάρος του συλλόγου και της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.