Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ πήγαινε για «τεστ πρωταθλητή» στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός ήθελε να ξαναβρεθεί σε τροχιά κορυφής και το... γόνατο του Ένγκελς ήταν αυτό που έκανε την διαφορά και το «ερυθρόλευκο» 1-0!

Eνα... γόνατο ήταν αρκετό για να κρίνει το ντέρμπι. Από αυτό και μόνο μπορείτε να καταλάβετε την ποιότητα του αγώνα. Σ' ένα κάκιστο παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στα σημεία. Σημεία για το συγκεκριμένο ματς ήταν η θέληση. Το πάθος. Οι προσωπικές μονομαχίες. Και σ' ένα ντέρμπι που πήγε στις στατικές φάσεις αυτές έκαναν την διαφορά. Για τον μεν Ολυμπιακό στη φάση του γκολ ο Οτζίτζα παίρνει την πρώτη κεφαλιά, ο Ρομαό νικάει δύο αντιπάλους για την δεύτερη κεφαλιά και ο Ενγκελς παραμένει στη φάση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (στο 51').

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ στις στατικές φάσεις που κέρδισε στο τελευταίο 20λεπτο δεν κέρδισε καμία σημαντική μονομαχία. Δεν είχε τελική προσπάθεια και γι' ακόμα ένα παιχνίδι μακριά από την Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Γιατι και η ισοπαλία θα ήταν για τον ΠΑΟΚ καλό αποτέλεσμα.

Σ' ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα ο Ολυμπιακός ήταν νικητής. Και στο τέλος του πρωταθλήματος ίσως ένα γόνατο να κρίνει και τον τίτλο!

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΑΘΛΙΟ ΘΕΑΜΑ
Κοιτώντας τις δύο ενδεκάδες πίστευες πως θα δούμε ένα επιθετικό παιχνίδι. Ο μεν Ολυμπιακός είχε μαζί Οτζίτζα, Φορτούνη αλλά και Πάρντο, Ανδρούτσο, Ανσαριφάρντ την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ κατέβαινε στο Φάληρο και με Πρίγιοβιτς και με Βιεϊρίνια και με Μακ και με Ελ Καντουρί.

Κι όμως. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είναι μόλις μία τελική (κι αυτή από τον Σισέ στο 27') και οι φιλοξενούμενοι τρεις με πιο σημαντικές αυτή του Μακ (μπλόκαρε εύκολα το χλιαρό σουτ ο Προτό) και του Πρίγιοβιτς (σουτ ψηλά άουτ).

Ενα πρώτο μέρος μοιρασμένο με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να έχει τον έλεγχο στα πρώτα 20-25 λεπτά και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πιέσει στο υπόλοιπο ημίχρονο. Πολλά αβίαστα λάθη, λίγοι καλοί συνδυασμοί ακόμα λιγότερες προϋποθέσεις για γκολ και από τις δύο πλευρές. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι δύο άμυνες.

Ομάρ, Σισέ, Ενγκελς και Κούτρης λειτούργησαν καλά απέναντι στην πολύ επικίνδυνη τριάδα του ΠΑΟΚ όπως φυσικά και οι Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα και Λέοβατς οι οποίοι δεν άφησαν ούτε μία φορά να αντιδράσει ο γκολκίπερ τους.

ΕΝΑ ΓΟΝΑΤΟ...
Ο Ολυμπιακός έδειχνε πως θα μπορούσε ν' απειλήσει μόνο με στατική φάση. Και το έκανε. Στο 51' το φάουλ του Φορτούνη βρήκε τον Οτζίτζα, αυτός έκανε την κεφαλιά πάσα, ο Ρομαό πήρε την δεύτερη και ο Σαμπράνο έκανε το λάθος το οποίο και έκρινε το ματς. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν την άφησε στον Ρέι και η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Ενγκελς για να καταλήξει στα δίχτυα.

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΜΑ
Το γκολ άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έδωσε την κατοχή στον ΠΑΟΚ του έδωσε και μέτρα αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε πλάνο για να απειλήσει την εστία του Προτό. Αναγκάστηκαν οι φιλοξενούμενοι να... ανακαλύψουν κάποια ευκαιρία από τις στατικές φάσεις.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε αρκετές τέτοιες αλλά έβγαλε ένα ολόκληρο 45λεπτο χωρίς τελική on target. Ουσιαστικά η μόνη σπουδαία φάση του ΠΑΟΚ είναι η κεφαλιά του Μάτος στο 55' που πέρασε μόλις άουτ.

Και σε αυτό το σημείο φάνηκε η διαφορά θέλησης. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες με τον Σισέ να κάνει σπουδαίο ματς και να τον ακολουθεί και ο Ενγκελς ο οποίος πέτυχε και το γκολ που έκρινε το ματς.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου δεν βοήθησαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Σακχόφ ήταν χειρότερος του Μαουρίτσιο, ο Κάμπος δεν ξεχώρισε από τον Μακ και ο Μπίσεσβαρ δεν είχε τον χρόνο για να μπει στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο μετά το γκολ αλλά είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Και εν τέλει το διαχειρίστηκε σωστά.

Mvp: Κώστας Φορτούνης. Πληθωρική παρουσία στα 86 λεπτά που αγωνίστηκε. Οτι καλό γινόταν από πλευράς Ολυμπιακού ήταν από τα δικά του πόδια χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια από Ανδρούτσο, Πάρντο, Καρίμ.
Αδύναμος κρίκος: Ελ Καντουρί. Δεν έκανε τίποτα και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 96 λεπτά. Δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον ΠΑΟΚ.
Στο ύψος του: Ενγκελς. Με το δικό του γκολ κρίθηκε το ματς και ανασταλτικά τα πήγε εξαιρετικά στον πιο φορμαρισμένο φορ του πρωταθλήματος.
Η γκάφα: Η απομάκρυνση του Σαμπράνο στο 51'. Δεν αφήνει την μπάλα να την μπλοκάρει ο Ρέι και την στέλνει στο γόνατο του Ενγκελς για το 1-0.
Το στραγάλι: Στις αποφάσεις του δεν είχε πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός δικαίως διαμαρτύρεται για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάτος στο 55'. Κίτρινη έπρεπε να πάρει και ο Ανσαριφάρντ στο 56'.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε ένα κάκιστο ποιοτικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για την ψυχολογία του και την βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγαλύτερη θέληση, πήραν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και ήταν συγκεντρωμένοι στο ανασταλτικό κομμάτι σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μία φορά τα έχασε και δέχτηκε το γκολ!

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα, Φορτούνης (86' Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69' Μάριν), Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (62' Σακχόφ), Μακ (69' Κάμπος), Ελ Καντουρι, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα