Κανείς δεν θέλει τη βία στα γήπεδα…

Κανείς δεν θέλει τη βία στα γήπεδα…

Κανείς δεν θέλει τη βία στα γήπεδα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ξεκινάει με τα επεισόδια που σημάδεψαν τον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός μετά τις αποφάσεις του διαιτητή Ευαγγέλου και καταλήγει στον αγώνα ΠΑΟΚ-Λαμία…
Ενώ γίνεται τέτοια ματσάρα, ενώ ο Πανιώνιος με τον Λάμπρου στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να κερδίσει, ενώ χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο, γιατί να μας ταλαιπωρεί ο νέος… Μήτσιος; Ο νέος… Σπάθας γιατί μας χαλάει πάλι το Σαββατοκύριακο; Για ποιο λόγο ο νέος… Παππάς κάνει τα όργια υπέρ του Ολυμπιακού για να τον βοηθήσει να πάρει τη νίκη και έτσι στο τέλος έχουμε και αυτά τα επεισόδια;
Φώναζαν οι Πανιώνιοι, κάποιοι πήδηξαν τα κάγκελα, άλλοι μετά τα έβαλαν με τους αστυνομικούς, κινδύνευσαν πάλι ζωές, άλλοι μπορεί να έχαναν την ελευθερία τους! Γιατί όλα αυτά; Γιατί ο Αθηναίος Ευαγγέλου θυμήθηκε τις χειρότερες στιγμές της οργάνωσης και αποφάσισε στο τέλος να καθορίσει τον νικητή του αγώνα της νέας Σμύρνης.
Δεν είδε τη βουτιά του Φορτούνη; Ήταν ανθρώπινο λάθος; Την καρατιά στον Χατζησαφί γιατί δεν τη δίνει; Τέλος πάντων… Το σύστημα είχε βαθιές ρίζες και τέτοιοι σαν τον Ευαγγέλου θα ξεπροβάλλουν που και που. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται…
Η ΚΕΔ τον Κουτσιαύτη που έδωσε το πέναλτι-βαθμό στον Ολυμπιακό στο ματς με τον Αστέρα, τον τιμώρησε ένα μήνα. Η ΚΕΔ τον Βάτσιο με το πέναλτι στο Λαμία-ΑΕΚ τον έχει αφήσει έξω για πολύ καιρό. Με τον Ευαγγέλου και αυτά που έκανε στο τέλος του αγώνα, αποφάσεις που προκάλεσαν ένταση και επεισόδια (όπως συνέβαινε και τα περασμένα χρόνια) οφείλει να είναι απόλυτη. Δεν γίνεται να τον ξαναδούμε αυτόν! Η μεγαλύτερη αλλοίωση αποτελέσματος πρέπει να επιφέρει και την μεγαλύτερη ποινή. Αλλιώς θα επιστρέψουμε στα παλιά και κάθε Κυριακή θα τρέχουμε, όπως έτρεχαν και ταλαιπωρήθηκαν τόσοι άνθρωποι χθες στη Νέα Σμύρνη..
Προχθές ήταν που 11 ΠΑΟΚτσήδες τιμωρήθηκαν με φυλάκιση από το δικαστήριο, επειδή στον ιστορικό ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-2 ο Παππάς με τα σφυρίγματά του, τους έκανε να μπουν μέσα. Γιατί λοιπόν να ταλαιπωρούνται ή να κινδυνεύουν άνθρωποι, όπως έγινε και χθες στη Νέα Σμύρνη;
Κατά τα άλλα είναι φανερό ότι το πρωτάθλημα ΤΩΡΑ αρχίζει! Οι πρώτες αγωνιστικές ήταν η προπόνηση! Από εδώ και πέρα έχουμε το κυρίως πιάτο. Για όλους! Και για την κορυφή, αλλά και για πιο κάτω.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία σήμερα το απόγευμα και όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για ένα απ’ αυτά τα ματς όπου κερδίζεις και δεν σου λέει κανείς τίποτα, ενώ αν δεν κερδίσεις… γίνεται πανικός. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να κερδίσεις με μέτρια εμφάνιση και να υπάρχει πάλι γκρίνια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο για τις μεγάλες ομάδες που δημιουργούν προσδοκίες.
Απέναντι στον ΠΑΟΚ σήμερα στην άδεια Τούμπα, είναι μία ομάδα πολύ καλύτερη από την Λάρισα και τον Απόλλωνα τους οποίους ο Δικέφαλος δεν κέρδισε. Είναι ξεκάθαρο ότι το σύνολο του Τεννέ αμύνεται πολύ καλά, ενώ με τον Πίτι και τους άλλους μπροστά βγάζει και ποιότητα. Η Λαμία έχασε με το ζόρι από την ΑΕΚ και με μισό-μηδέν από τον Ολυμπιακό. Το ματς δεν είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ που δεν πιστεύω ότι θα κερδίσει εύκολα.
Εξάλλου ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν να σφυρίξει πέναλτι εκτός περιοχής ή να κάνει τα στραβά μάτια σε καρατιές εντός αυτής… Ο «χαλίφης» που έλεγαν και έγραφαν κάποιοι φωστήρες προς το παρόν βλέπει μια βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί όπως έχει διαμορφωθεί, με τις καθοριστικές αποφάσεις που έκριναν στο τέλος τα αποτελέσματα των αγώνων: Ολυμπιακός-Αστέρας 1-1, Λαμία-ΑΕΚ 0-1, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.