Λίγκα και ομάδες κοντά στους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα!

Δημήτρης Τομαράς
Λίγκα και ομάδες κοντά στους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα!

bet365

Η Λίγκα παίρνει δυναμική πρωτοβουλία για να φέρει ακόμα μία κοντά στο ποδόσφαιρο τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Τι ενέργειες δρομολογούνται από Super League σε συνεργασία με τις ομάδες.
Πριν από λίγο καιρό το Gazzetta.gr και συγκεκριμένα μέσω του blog του, ο Βασίλης Σαμπράκος είχε γράψει για τα προβλήματα που συναντούν οι ποδοσφαιρόφιλοι με αναπηρίες όταν απλά θέλουν να παρακολουθήσουν ένα ματς της ελληνικής Λίγκας. Μάλιστα είχε γίνει και η αντιπαραβολή με τις εκτός συνόρων διοργανώσης. Το... καμπανάκι εκείνο, ήχησε για τα καλά στα αυτιά όλων όσοι έπρεπε και έτσι στο Δ.Σ της Παρασκευής τα μέλη της Λίγκας πήραν μια σπουδαία απόφαση, ώστε να ασχοληθούν σοβαρά και όχι με ημίμετρα με το εξόχως σημαντικό ζήτημα! Αφιερωμένη στα άτομα με κινητικά προβλήματα θα είναι η 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Συνεταιρισμός την Παρασκευή. Η απόφαση ανέφερε σχετικά:

Η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή (18,19,20 Νοεμβρίου 2017) θα αφιερωθεί στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθούν συμπράξεις για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. πήρε την πρωτοβουλία για κάλεσμα για όλους τους φιλάθλους ΑμΕΑ στα γήπεδα ξεκινώντας και από αυτήν την αγωνιστική. Με ομόφωνη απόφαση όλων των ομάδων αποφασίστηκε να ευαισθητοποιηθεί για τα καλά η κοινή γνώμη και με σωστή και πλήρη ενημέρωση για τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα. Το μήνυμα που περνάει η Λίγκα είναι όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να έρθουν στο γήπεδο.
Και όχι μόνο αυτήν την αγωνιστική και φυσικά όχι μόνο την 11η. Το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και συλλόγους με άτομα ΑμΕΑ για ένα γενικό κάλεσμα να έρχονται στο γήπεδο. Επίσης θα γίνει σοβαρή και μεγάλη καταγραφή και του αριθμού των ατόμων με κινητικά προβλήματα που πάνε στα γήπεδα αλλά και αυτών που θα ήθελαν να το κάνουν, όπως και των πραγματικών αναγκών τους αλλά και των όποιων βελτιώσεων πρέπει να γίνουν στα γήπεδα.
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει μία σύμπραξη για βελτίωση των υποδομών στα γήπεδα για την σωστή πρόσβαση των ατόμων αυτών με ενέργειες που δρομολογούνται για να γίνουν άμεσα. Εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή στην συνέχεια οι ομάδες και η Λίγκα θα αναζητήσουν χορηγίες με εταιρείες ακόμα και με ορθοπεδικά είδη ή ιατρικό εξοπλισμό για να βοηθήσουν τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα και να τους φέρουν πιο κοντά από ποτέ στο ποδόσφαιρο και τις ομάδες που τόσο αγαπούν.
Δίχως άλλο πρόκειται για μία πολύ καλή ενέργεια από την Λίγκα και τους συλλόγους και κάτι που έπρεπε να γίνει. Διότι πολύ απλά το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας και των όποιων προβλημάτων της και δεν μπορεί να μένει αμέτοχο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα