Κόφτης, αριστερός μπακ και... Ουσίγιος!

Κόφτης, αριστερός μπακ και... Ουσίγιος!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Κόφτης, αριστερός μπακ και... Ουσίγιος!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις άμεσες ανάγκες της ΑΕΚ, για τις συνέπειες (που συνεχίζονται) μιας ακόμη ήττας του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και έχει υστερόγραφα...

Η ανομβρία στο κομμάτι που αφορά την ειδησεογραφία της ΑΕΚ τούτη την περίοδο, γεγονός που ισχύει για κάθε club όταν υπάρχουν, ή έστω προηγήθηκαν, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, είναι λογικό να φέρνει στο φως της δημοσιότητας (μεταξύ άλλων) το κομμάτι των αναγκών ενίσχυσης του ποδοσφαιρικού τμήματος με παίκτη (ή παίκτες) στη θέση που προκύπτει ότι απαιτείται προσθήκη! Υπάρχει πάντα και το ζήτημα του γηπέδου και (πλέον) των εργασιών που έχουν ξεκινήσει στο οικόπεδο που βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας» και θα δημιουργηθεί η «Αγιά Σοφιά».

Σε τούτο το σημείο να πούμε πως το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει και ότι τον Νοέμβριο όπως είχε γίνει γνωστό (και μας το υπενθύμισαν τα ΜΜΕ) από τον αγιασμό του οικοπέδου θα ξεκινήσουν τα θεμέλια του νέου γηπέδου. Πρόκειται για κάτι το δεδομένο και όχι κάτι το οποίο ακόμη αναμένουμε να μάθουμε πότε θα γίνει. Αυτό γιατί δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια (όλα τα ΜΜΕ δεν πρέπει να το κάνουν) επειδή κάποιοι ελπίζουν και εύχονται ίσως να κολλήσει το έργο και να μη γίνει το γήπεδο. Αν και εφόσον γίνει κάτι το κακό θα το μάθουν όλοι, πάντα άλλωστε έτσι γίνεται με τα κακά μαντάτα.


Το θέμα μας όμως και αυτό πάνω στο οποίο θα εστιάσουμε είναι το κομμάτι της ενίσχυσης της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε και να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους η θέση του αριστερού μπακ και εκείνη του αμυντικού μέσου, του γνήσιου «κόφτη», το παιχνίδι του οποίου θα χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του στο ανασταλτικό κομμάτι! Δεν αποτελεί δα και τη σούπερ είδηση που αποκαλύπτουμε. Άλλωστε εδώ στο gazzetta.gr διαβάσατε σχετικά με την απόφαση για ουσιαστική ενίσχυση τον Γενάρη στη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού, τη στιγμή που όπως σημειώναμε τότε τσεκάρουν στην Ένωση (και) παίκτες από την εγχώρια αγορά (όπως για παράδειγμα τον Μαυροπάνο χωρίς ωστόσο να 'χει γίνει κάτι ουσιαστικό).


Στα Σπάτα η κουβέντα των Χιμένεθ και Λυμπερόπουλου που αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης της ΑΕΚ έχει μόνιμη αναφορά στο αριστερό μπακ (με τον κόουτς να στηρίζει και την εσωτερική ενίσχυση της θέσης μέσω του Μπακάκη). Δεδομένα υπάρχουν και άλλα που κουβεντιάζουν οι άνθρωποι που είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τον (από εδώ και πέρα) αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας (όπως η αδυναμία που έχει ο Ισπανός κόουτς στον Μασούντ αλλά τη δεδομένη στιγμή όσο κι αν υπάρχει επιθυμία δεν μπορεί να γίνει κίνηση, όμως τον θέλει και μάλιστα πολύ) και αφορούν το κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ, ωστόσο το μόνιμο θέμα συζήτησης είναι πώς θα ενισχυθεί το club στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κάτι απόλυτα λογικό... Έχουμε σημειώσει άλλωστε πολλές φορές από τούτο το χώρο αλλά και γενικά στο gazzetta.gr πως η απόφαση απόκτησης αριστερού μπακ έχει ληφθεί και συνιστά τη βασική και μόνη προτεραιότητα για την ΑΕΚ!

Στην πορεία προέκυψε το όνομα του Χολτσχάουζερ. Κι αυτό διότι ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής όντως άρεσε στους ανθρώπους της Ένωσης που ασχολούνται με τον αγωνιστικό σχεδιασμό και το κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας. Επιπλέον το γεγονός ότι ο αρχηγός της Αούστρια μένει ελεύθερος το καλοκαίρι προφανώς και έπαιξε έναν επιπλέον λόγο. Ωστόσο σε καμία των περιπτώσεων δεν μπήκε το όνομά του στις άμεσες ανάγκες της ΑΕΚ. Είναι και λογικό άλλωστε να μη μπουν στη διαδικασία στα Σπάτα να τρέξουν την υπόθεσή του σα να μην υπάρχει αύριο. «Εκδήλωση απλού ενδιαφέροντος» αναφέρει (και) ο ατζέντης του Χολτσχάουζερ σε όποιον επικοινωνεί μαζί του.

Δεν αποτελεί πρώτο όνομα στη λίστα της ενίσχυσης των «κιτρινόμαυρων» ο Χολτσχάουζερ διότι πολύ απλά υπάρχει και σ' αυτό το κομμάτι ταύτιση απόψεων μεταξύ του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ και του προπονητή της. Λυμπερόπουλος και Χιμένεθ εκτιμούν πως σε ότι αφορά το κομμάτι ενίσχυσης στη μεσαία γραμμή αυτό που μοιάζει για απαραίτητη προσθήκη (αν όχι από τον Ιανουάριο, για το καλοκαίρι) είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα αγωνίζεται ως γνήσιος αμυντικός μέσος. Ο κλασικός «κόφτης» που ονομάζουν πολλοί στο ποδόσφαιρο. Μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί τους; Θαρρώ πως όχι!

Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης κάτι που ευτυχώς για την ΑΕΚ, επαναλαμβάνω, έχουν καταλήξει και συναποφασίσει τεχνικός διευθυντής και προπονητής. Προτεραιότητα είναι το αριστερό μπακ που υπάρχει μόνο ο Λόπες με τα έως τώρα δεδομένα και έπειτα ένας αμυντικό μέσος. Με δεδομένο ότι στη θέση του «κόφτη» υπάρχει ο Σιμόες και ο φευγάτος Γιόχανσον, θα ήταν παράλογο στη σχετική «κιτρινόμαυρη» λίστα ενίσχυσης μετά τον αριστερό μπακ να βρίσκεται κάποια άλλη αναζήτηση πλην «6αριού».

Προσωπικά εκτιμώ πως μετά το αριστερό μπακ και τον «κόφτη», η τρίτη ανάγκη (με αυτή τη σειρά -επαναλαμβάνω- προτεραιότητας) είναι η απόκτηση κι ενός ακόμη ακραίου μεσοπιθετικού που θα δύναται να παίξει κυρίως αριστερά. Κάτι που επίσης έχει... πέσει στο τραπέζι της κουβέντας μεταξύ των υπευθύνων για το κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού. Προσοχή, η άμεση ανάγκη, αυτή που αφορά τον Ιανουάριο είναι μία (εκτός αν προκύψει κάποια άλλη που θα αποτελεί λύση σε σημαντικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε θέση που υπάρχουν τώρα παίκτες): αυτή του αριστερού μπακ.

Βέβαια για τον «κόφτη» και τον εξτρέμ θα πρέπει από τώρα να... τρέξει η ΑΕΚ για να προλάβει όπως το έκανε πολύ σωστά το καλοκαίρι που μας πέρασε και να έχει έτοιμες τις λύσεις ενίσχυσής της. Προτού πάει πάλι προετοιμασία. Το όφελος του αγωνιστικού σχεδιασμού το διαπιστώσαμε ήδη (με πρόκριση κόντρα στα προγνωστικά στην Ευρώπη και με την παρουσία της στην πρώτη θέση).

Ο Λυμπερόπουλος πρώτος απ' όλους γνωρίζει πως το πλέον σημαντικό στοιχείο της ΑΕΚ που την προοδεύει και βοηθάει στην ουσιαστική της εξέλιξη είναι η ομοιογένεια λόγω του κορμού που δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε. Γύρω απ' αυτό σιγά-σιγά χτίζεις και το απογειώνεις. Και αυτό έχει σκοπό να κάνει όπως γνωρίζουν όσοι πραγματικά ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Υγ: Τι έγινε ρε παιδί μου μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό; Πω πω πω... Έγραφαν θυμάμαι οι «ερυθρόλευκες» εφημερίδες (και αρθρογράφοι του Ολυμπιακού και «αντικειμενικοί») πως «τι τους κάνει ο Ολυμπιακός, τους αλλάζει συνέχεια προπονητή»... Όλοι και στο ίδιο μοτίβο... Τώρα; Τι έγινε ρε παιδιά; Απομακρύνθηκε όπως πληροφορηθήκατε και ο Ουσίγιος. Όχι μόνο ο πατέρας (αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού), αλλά και ο γιος (μέλος του τμήματος σκάουτινγκ των ερυθρόλευκων) είδε την πόρτα της εξόδου όπως και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας του Φαλήρου Κλαούντιο Ελόι Κάρσι, αλλά και το επίσης μέλος Φερνάντο Γκονζάλες Νούνιες. Εννοείται πως όλοι απομακρύνθηκαν μετά τον Χάσι (και τον Ράντο θυμίζω από τα μέλη του τεχνικού τιμ) και φυσικά έπειτα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και την ήττα με 3-2 στο ΟΑΚΑ ως συνέχεια των συνεπειών αυτής (σ.σ.: της ήττας ντε από την Ένωση, λες και τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν έστω βαθμό στο ΟΑΚΑ). Την ίδια ώρα ο Μοντεστό που έδιωχναν ΟΛΟΙ στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ανέλαβε τελικά επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ επειδή -λένε- έχει... μάτι (και προφανώς γι' αυτόν τον λόγο τον είχαν στον πάγκο και δεν τον αξιοποιούσαν από πριν). Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά έξι απομακρύνθηκαν από τον Ολυμπιακό μετά την ήττα από την ΑΕΚ (και δεν στέκομαι στα όσα έγιναν με τον Καπίνο). Φανταστείτε τώρα να είχαν γίνει τα αντίστοιχα στο... στρατόπεδο της Ένωσης έπειτα από ήττα από τον Ολυμπιακό τι θα έγραφαν όλο το προηγούμενο διάστημα και τι θα έλεγαν! Εμείς αφιερώνουμε ένα μόνο υστερόγραφο για να θυμούνται, διότι στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα και με την ελπίδα η έπαρση και η αλαζονεία να μη τους ρίξει ξανά στην ίδια αστεία λογική στο μέλλον, διότι έξι (μεταξύ των οποίων προπονητής, αθλητικός διευθυντής και ο γιός του) πρόσωπα δεν έδιωξε ποτέ καμια ομάδα έπειτα από μια ήττα σε ένα ντέρμπι, δεν ξανάγινε πραγματικά...

Υγ2: Απογοητευτικό δεκάλεπτο στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για την ΑΕΚ. Για γέλια η διαιτησία αλλά δεν αλλάζει αυτό. Στην Ένωση θα πρέπει να εστιάσουν στο γεγονός των 31 πόντων που δέχτηκε η ομάδα σε ένα δεκάλεπτο. Έπειτα ήταν σχετικά καλή η ομάδα. Έλειψε πολύ ο Λαρεντζάκης και ο Χάρις... Πάρα πολύ όμως. Δεν μπορώ ωστόσο να καταλάβω το black out του Μανωλόπουλου για ένα δεκάλεπτο. Με προβλημάτισε πολύ αυτό. Θέλει όμως και στήριξη. Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ έδωσαν και τη ψυχή τους στην εξέδρα και βοήθησαν πολύ την ομάδα. Αλλά με 3.000 κόσμο δεν μπορεί κανείς να περιμένει -και περισσότερο να απαιτεί- πολλά παραπάνω.

Υγ3: Στο θέμα του γηπέδου πραγματικά απορώ γιατί κάποιοι μοιάζουν έκπληκτοι και έπειτα φοβισμένοι για τις κινήσεις που εξακολουθούν να γίνονται σε βάρος της προσπάθειας να δούμε το όνειρό μας να γίνεται πράξη. Αναμενόμενες κινήσεις και απ' όσο προκύπτει από το ρεπορτάζ, κινήσεις πανικού και χωρίς ουσία. Δηλαδή προσφυγή στη διεύθυνση Δασών; Σοβαρά τώρα; Καμία τύχη... Από κει και πέρα η ουσία είναι πως τα έργα συνεχίζονται και η εξέλιξή τους είναι αυτή που πρέπει βάσει του χρονοδιαγράμματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...