Ο απολογισμός του Ουσίγιος, ο Ντάρκο και η Μάλαγα...

Ο απολογισμός του Ουσίγιος, ο Ντάρκο και η Μάλαγα...

Δημήτρης Τομαράς
Ο απολογισμός του Ουσίγιος, ο Ντάρκο και η Μάλαγα...

bet365

Ο Ουσίγιος αφήνει τον Ολυμπιακό με το επιτελείο του και όπως φαινόταν την τελευταία ώρα γυρίζει στην Μάλαγα. Ο... μίνι απολογισμός, η ισχυροποίηση Κοβάσεβιτς και οι νέες αλλαγές στην ΠΑΕ.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου είχατε ενημερωθεί από το Gazzetta.gr για την μεγάλη πίεση στο πρόσωπο του Ουσίγιος, που άφηνε... παράθυρο για εξελίξεις. Ο Αργεντίνος προσελήφθη από τον Ολυμπιακό στις 2 Ιουνίου για να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν στις 9 Οκτωβρίου.

Η λογική της πρόσληψης του Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος ήταν να βρεθεί ένας άνθρωπος έχοντας εν μέρει και αρμοδιότητες CEO (σ.σ. ως αντί-Βρέντζος) και με πολύ καλό δίκτυο σε Ισπανία και Αργεντινή για προπονητές και για παίκτες. Ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού το καλοκαίρι έγινε όσο πιο γρήγορα γινόταν και με ορισμένες πολύ καλές και δυνατές προσθήκες όπως του Οτζίτζα Οφόε. Ο Ουσίγιος όντως συνέβαλλε στην ολοκλήρωση ορισμένων deals όπως με τον Εμενίκε, ωστόσο στο σκέλος της εύρεσης προπονητή από Ισπανία και Λατινική Αμερική οι προσπάθειές του δεν καρποφόρησαν για να έρθει εν τέλει η πρόταση - εισήγηση του ατζέντη Ραμαντάνι, ο Μπέσνικ Χάσι.

Όπως επίσης παίκτη από τις πλέον δυνατές αγορές της ατζέντας του Ουσίγιος ο Ολυμπιακός δεν πήρε. Εδώ και μέρες υπήρχε ξανά μία μεγάλη δόση σιγουριάς για τις αλλαγές που είχαν να κάνουν με τον Ουσίγιος πέραν της μετάβασης του Κοβάσεβιτς στον μέχρι πρότινος ρόλο του Μοντέστο και της μετάθεσης του Κορσικανού ως chief scout. Το πλήρωμα του χρόνου για μία τέτοια απόφαση ήρθε.

Ο Ουσίγιος σε έναν μίνι απολογισμό δεν εκπλήρωσε σε σημαντικό βαθμό τους λόγους για τους οποίους ήρθε, κάποια στιγμή έδειχνε και σαν... παροπλισμένος και τελικώς φεύγει μαζί με το team του. Προς το παρόν στο τμήμα scouting θα είναι ο Μοντέστο με τον Κοβάσεβιτς αλλά θα γίνουν και άλλες αλλαγές - προσθήκες για να δυναμώσει αισθητά. Ο Ντάρκο πάντως ίσως δυναμώσει και άλλο και είναι υποψήφιος να καλύψει το κενό του Ουσίγιος και να έχει έναν ενισχυσμένο ρόλο - κλειδί στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Υπήρχε ακόμα και μία σκέψη να ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο Καρεμπέ.

- Θα πρέπει να τονιστεί πως οι ευθύνες του Ουσίγιος ήταν περισσότερο μη αγωνιστικές. Είχε το βάρος σχεδιασμού, προγραμματισμού, θέματος προπονητή και μεταγραφών αλλά και το κομμάτι του σωστού και καλού scouting. Επίσης όσο και να ταξίδευε δίπλα στην ομάδα δεν μπορεί να πει κανείς ότι συνέβαλλε κάπου έστω στο ψυχολογικό κομμάτι εκτός από κάποια τετ α τετ με προπονητή και συγκεκριμένους παίκτες και αυτά κυρίως στην αρχή.

Η ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ... ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Εκτός των άλλων πάντως ο Αργεντίνος είχε δεχτεί κρούση από την Μάλαγα και διατηρούσε επαφές μαζί με την ισπανική ομάδα, η οποία γνωρίζει τη δουλειά του και του έχει απόλυτα εμπιστοσύνη. Ήταν πια αρκετά πιθανό να γυρίσει εκεί με τους συνεργάτες του, όπως και εν τέλει έγινε. Εκτός όλων των άλλων παραμέτρων που αναφέραμε ο Ολυμπιακός από την δική του πλευρά δεν θέλησε να σταθεί εμπόδιο στον Ουσίγιος, δεδομένου ότι και στο συγκεκριμένο πόστο δεν τον είχαν πια τόσο τεράστια ανάγκη και έτσι ήρθε το συναινετικό και φιλικό... διαζύγιο. Η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει πολύ καλή πάντως - βάση των όσων διαρρέονται - και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας παραμένει στην οικογένεια των «ερυθρόλευκων». Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Ουσίγιος έχει μία πολύ καλή άποψη για τον Ολυμπιακό, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους Πειραιώτες, κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΕ ΝΤΑΡΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΣΤΟ
Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο Κοβάσεβιτς και ο Μοντέστο χαίρουν ιδιαίτερης και πολύ μεγάλης εκτίμησης από τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που αμφότεροι αναβαθμίζονται και αλλάζουν και θέσεις. Προκειμένου να συνεχίσουν στην πειραϊκή ΠΑΕ. Ειδικά για τον Κορσικανό που κάποια στιγμή όντως είχε βρεθεί ιδιαίτερα κοντά στο να αποχωρήσει τελείως...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα