Λαμία: Ο Σλίβκα έχει παίξει σε περισσότερες θέσεις από τον Κώτσιρα και δεν απογοήτευσε ποτέ τον Βόκολο (vids)

ελλαδα

bet365

Ο Βίκιντας Σλίβκα έχει εξελιχθεί σε... πασπαρτού στη Λαμία και το Gazzetta σας θυμίζει σε ποιες θέσεις τον έχει τοποθετήσει ο Λεωνίδας Βόκολος.

«Θα παίξω όπου με βάλει ο προπονητής», είναι μία δήλωση που ακούμε από ποδοσφαιριστές που υπηρετούν διαφόρους ρόλους στις ομάδες τους, ακόμα και αν δεν είναι η φυσική τους θέση.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει δικαιωματικά ο Βίκιντας Σλίβκα, ο οποίος παρότι είναι 8άρι, «αποστήθισε» εξαιρετικά τη θέση του φορ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου σκόραρε κιόλας το μοναδικό γκολ της ομάδας του.

Ο 28χρονος χαφ έχει αγωνιστεί σε επτά διαφορετικές θέσεις (!) στη φετινή σεζόν και αποτελεί ένας εκ των πρωταγωνιστών για την ιστορική πορεία του κλαμπ προς τα play off της Stoiximan Superleague.

Το Gazzetta σας εξηγεί πού έχει αγωνιστεί ο Λιθουανός ποδοσφαιριστής, το παιχνίδι της... χρονιάς για εκείνον αλλά και το θέμα του συμβολαίου του.

ελλάδα

Η βασική του θέση και οι έξι διαφορετικές που έχει... υπηρετήσει μέσα στη σεζόν

Ο απολογισμός του στο φετινό πρωτάθλημα είναι, μέχρι στιγμής, 29 συμμετοχές όπου έχει πετύχει πέντε γκολ και μία ασίστ με τη φανέλα της Λαμίας, με τελευταίο του επίτευγμα το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, στον Βίκιντας Σλίβκα, είναι ότι έχει αγωνιστεί σε επτά διαφορετικές θέσεις μέσα στη σεζόν, ξεπερνώντας μάλιστα, τις έξι που έχει παίξει ο Γιάννης Κώτσιρας του Παναθηναϊκού (δεξί μπακ, 6άρι, 8άρι, 10άρι, δεξί εξτρέμ, στόπερ σε τριάδα).

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η βασική του θέση είναι αυτή του 8αριού στη μεσαία γραμμή, στην οποία αποδίδει καλύτερα και τη δουλεύει από την αρχή της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Όμως από εκεί και πέρα, ήταν εξαιρετικός και στα άκρα της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, σε εκείνους τους ρόλους, ο Σλίβκα βοηθούσε σημαντικά στην ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας, βοηθούσε με αντιπάλους που είχαν επιθετικογενή ακραία μπακ (για παράδειγμα ο Ολυμπιακός) και κλείνει σωστά τους χώρους.

Επίσης τον έχουμε δει και στη θέση του φορ, όπου ποτέ δεν βρίσκεται μόνος του αλλά με παρτενέρ, καθώς ο Λιθουανός δεν είναι το κλασικός επιθετικός, όμως δίνει πολύτιμες βοήθειες στην πίεση της Λαμίας στο τρίτο μισό, έχει αντίληψη του χώρου ώστε να... φτιάξει παιχνίδι και προσθέτει μία ακόμα κίνηση μέσα στο «κουτί».

Ας δούμε αναλυτικά τι ρόλους έχει υπηρετήσει φέτος...

  • Έχει παίξει ως φορ
  • Έχει παίξει ως 10άρι
  • Έχει παίξει ως αριστερός εξτρέμ
  • Έχει παίξει ως δεξιός εξτρέμ
  • Έχει παίξει ως 6άρι
  • Έχει παίξει ως δεξιός φουλ μπακ σε σχηματισμό 3-5-2
  • Έχει παίξει ως 8άρι (η βασική του θέση)

Η μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό είχε τη δική του... υπογραφή

Αν ρωτήσεις κάποιον μέσα από τη Λαμία, για το ποιο θεωρεί πως είναι το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας στη φετινή σεζόν, τότε οι περισσότεροι θα δείξουν το πρώτο ματς του 2024. Η 3η μέρα του χρόνου ήταν ιδιαίτερη για την ομάδα της Φθιώτιδας καθώς κατάφερε να νικήσει με 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο «Αθ. Διάκος».

Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει... χαραγμένο στη μνήμη του Βίκιντας Σλίβκα καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών και ίσως και ο MVP στον συγκεκριμένο αγώνα. Δεν είναι μόνο το γκολ της νίκης που πέτυχε μόλις στο 4ο λεπτό αλλά είναι και η συνολική εικόνα του ως αριστερός εξτρέμ.

Με μία πρώτη ματιά στην εντεκάδα, άπαντες θα... απόρησαν βλέποντας τον διεθνή ποδοσφαιριστή στο βασικό σχήμα σε αυτή τη θέση, όμως εκ του αποτελέσματος, ο Λεωνίδας Βόκολος δικαιώθηκε στο 100%. Σε εκείνη την περίοδο, ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε επενδύσει πάνω στη δυναμική του Ροντινέι που βοηθούσε στην επιθετική λειτουργία και σε συνεργασία με τον Κώστα Φορτούνη.

Είχατε διαβάσει στο Gazzetta το «τρικ» του Έλληνα τεχνικού με βασικό πρωταγωνιστή τον Σλίβκα, ο οποίος δεν επέτρεψε στον Βραζιλιάνο μπακ να κάνει το παιχνίδι που γνωρίζει και κάπως έτσι, αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για να έρθει η μεγάλη νίκη.

Πιστός στρατιώτης στα «θέλω» του Λεωνίδα Βόκολου

Ας τα δούμε τα πράγματα από μία άλλη ματιά. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να... μιμηθούν τον Σλίβκα. Δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν διάφορους ρόλους από τον βασικό τους σε μία ομάδα.

Πολλές φορές που ένας προπονητής προσπαθεί να του βάλει αλλού είτε από ανάγκη είτε από δοκιμή, τότε οι ίδιοι βγάζουν μία δυσαρέσκεια, μία άρνηση να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Στην περίπτωση του Σλίβκα, αυτό σίγουρα δεν ισχύει.

Ο Λιθουανός χαφ, δεν συμβιβάζεται απλά με τους νέους ρόλους που τον τοποθετεί ο Βόκολος αλλά βγάζει στον αγωνιστικό χώρο όλες τις αρετές που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής και προσφέρει στη Λαμία κάτι παραπάνω από ένα «σεβαστό αποτέλεσμα».

Βροντερό παράδειγμα και πιο πρόσφατο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έπαιξε ως φορ δίπλα στον Μάλτσι προκειμένου να μην επιτρέψει το build up των «πρασίνων» από την άμυνα στην επίθεση αλλά και βοηθάει ανασταλτικά την ομάδα του.

Ωστόσο ο Λιθουανός εκμεταλλεύτηκε εξαιρετικά το λάθος του Κώτσιρα κοντά στην περιοχή, πήρε την μπάλα και μόλις βρήκε λίγο κενό χώρο, «εκτέλεσε» ως φορ τον Ντραγκόφσκι για το 0-1 στο 14'.

Το κομμάτι του συμβολαίου και οι «μνηστήρες»

Όπως αναφέραμε και πιο πριν, ο Σλίβκα έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν φέτος και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Λαμία βρίσκεται στα play off της Stoiximan Superleague για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παράλληλα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή σε καλή ηλικία (28 ετών) και με 62 παρουσίες με το εθνόσημο της Λιθουανίας στο στήθος του μέχρι στιγμής. Όλα αυτά κουμπώνουν με το γεγονός ότι σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Ιούνιο, ο Σλίβκα θα είναι ελεύθερος από τη Λαμία.

Εκρηκτικός συνδυασμός για δεκάδες ομάδες στην Ευρώπη. Το μέλλον του στη Λαμία είναι «ανοιχτό» καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του, την ίδια στιγμή που αρκετά κλαμπ από την Ευρώπη κοιτούν έντονα την περίπτωση του (ειδικά από Τουρκία, Ρουμανία και Καζακστάν).

Σίγουρα στο στρατόπεδο της ομάδας της Φθιώτιδας θα ήθελαν να κρατήσουν τον... κορμό τους ενόψει της νέας σεζόν και σε αυτόν να βρίσκεται ο Σλίβκα, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα γίνουν το προσεχή διάστημα.

Μέχρι τότε, ο Βόκολος έχει στα χέρια του έναν... πασπαρτού που μπορεί να «υπηρετήσει» ότι ρόλο του δώσει.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα