Παναιτωλικός: Το «χειμερινό λαχείο» που λέγεται Ταμπίντζε

Γιώργος Ντυμένος
tabintze_intime.jpg

bet365

Ο Ζεμάλ Ταμπίντζε που ήρθε ίσως και από... σπόντα τον Γενάρη στον Παναιτωλικό, έκανε στην Καισαριανή την κορυφαία του εμφάνιση με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε το περασμένο Σάββατο (13/11) ο Παναιτωλικός, όταν επικράτησε 1-0 της Κηφισιάς και έτσι βγήκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Βέβαια ακόμη απομένουν για τα «καναρίνια» τρεις «τελικοί», όσα δηλαδή και τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στα Play Out μέχρι το φινάλε της σεζόν, όμως από το Αγρίνιο... έστειλαν το «μήνυμα» πως θα είναι και φέτος μία die hard ομάδα.

Στον αγώνα της Καισαριανής έλαμψε το άστρο του Ζεμάλ Ταμπίντζε, καθώς ο Γεωργιανός κεντρικός αμυντικός έκανε εξαιρετική εμφάνιση - όπως άλλωστε όλοι οι «κυανοκίτρινοι» - το «κοντέρ» του... έγραψε, μεταξύ άλλων, 10 επεμβάσεις/κλεψίματα και έτσι επιβεβαιώθηκε πως διεκδικεί τον τίτλο μίας από τις κορυφαίες χειμερινές μεταγραφές της Stoiximan Super League.

Μάλιστα η περίπτωσή του ήταν κάπως και αυτό που λέμε... «λαχείο» και για να ολοκληρωθεί... συνέβησαν πολλά. Ο 28χρονος ξεκίνησε τη σεζόν στην Ντιναμό Τιφλίδας και αποτελούσε τότε εν ενεργεία μέλος του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, αφού η τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο στο στήθος ήταν τον Μάρτιο του 2023 κόντρα στη Νορβηγία.

Ομως στην «Boris Paitchadze Dinamo Arena» γνώρισαν πρόωρους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, αρχικά από την Αστάνα και ύστερα από την Χάμρουν Σπάρτανς της Μάλτας, με τον δεύτερο να αποτελεί και εύλογα σοκ. Λόγω αυτών το τότε club του άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έτσι ο Ταμπίντζε έλυσε, στα τέλη Σεπτεμβρίου, το συμβόλαιό του, σε ένα άκρως φιλικό «διαζύγιο». Είναι χαρακτηριστικό δε πως ο διεθνής στόπερ συνέχισε για κάποιο χρονικό διάστημα να κάνει εκεί προπονήσεις, με σκοπό να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Την ίδια στιγμή ο ύψους 1.87 αμυντικός βγήκε στην αγορά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, όμως δεν βρήκε κάτι που να του αρέσει και να θεωρεί πως του ταιριάζει σε όλους τους τομείς, ενώ το χρονικό σημείο που έγινε free agent δεν ήταν και το ιδανικό αφού στα περισσότερα πρωταθλήματα είχε ήδη εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος.

Με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Βέλγιο με τις Γάνδη, Κορτράικ και Ρωσία ως παίκτης της Ούραλ και της Ούφα, προτιμούσε να μείνει ανενεργός παρά να δεσμευτεί κάπου που δεν θα αισθάνονταν άνετα ή δεν καλύπτονταν στο έπακρο οικονομικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο καιρός πέρασε και φτάσαμε στην Πρωτοχρονιά του 2024. Ελέω λοιπόν της κοινής τους παρουσίας στην Εθνική ομάδα της Γεωργίας διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Λέβαν Σενγκέλια, ενώ οι δυο τους εκπροσωπούνται και από τον ίδιο μάνατζερ. Ο συνομήλικός του μεσοεπιθετικός βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2022 στον Παναιτωλικό, ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στα «καναρίνια» και κάπως έτσι το όνομα του συμπατριώτη του έπεσε στο «κυανοκίτρινο» μεταγραφικό τραπέζι.

Ο Ταμπίντζε «ψήθηκε» με τα όσα του μεταφέρθηκαν, ο Παναιτωλικός άλλωστε διαθέτει εξαιρετικό brand name και αυτόματο το οικονομικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ο Γεωργιανός δεν ήθελε να μείνει περαιτέρω ανενεργός. Κάπως έτσι λοιπόν την ημέρα που τα «καναρίνια» έπαιξαν στο «Ελ Πάσο» τη ρεβάνς Κυπέλλου με την Athens Kallithea εκείνος αφίχτηκε ιγκόγνιτο στο Αγρίνιο και την επομένη (18/1) ανακοινώθηκε.

Το ντεμπούτο του έγινε περίπου 40 ημέρες μετά αφού έπρεπε σταδιακά να μπει σε φουλ ρυθμούς, στο τότε 2-1 που έχασε ο Παναιτωλικός από τον Ολυμπιακό στο «κλουβί». Μάλιστα δεν ήταν ακόμη σε θέση να βγάλει 90λεπτο και αντικαταστάθηκε στα μέσα του δεύτερου μισού (67'). Εκτοτε και κυρίως από τα μέσα Μαρτίου και έπειτα μπήκε για τα καλά στην αγωνιστική «εξίσωση» της τριάδας των στόπερ του Γιάννη Πετράκη, αφού ενσωματώθηκε πλήρως και βρήκε τα πατήματά του, αν και «έχασε» 1-2 αναμετρήσεις λόγω μικροτραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν.

Πλέον μετρά πέντε συμμετοχές με τα «κυανοκίτρινα» και εκείνη της Καισαριανής είναι μακράν η κορυφαία του, ενώ προκύπτει ένα εύρημα που δεν περνά απαρατήρητο.

Ο μόνος αντίπαλος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει εναντίον του Παναιτωλικού με εκείνον στο γήπεδο είναι ο Πέδρο Κόντε, στο 1-1 των «Ζωσιμάδων» για τη 2η αγωνιστική των Play Out, κάτι που αντικατοπτρίζει το ότι «δέθηκε» και συνεργάζεται καλά με τους Μάριο Οικονόμου, Αλέξανδρο Μαλή, Μπρούνο Ντουάρτε και Σεμπάστιαν Μλάντεν, τους έτερους δηλαδή κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας. Πλέον μετά την απώλεια του τελευταίου λόγω τιμωρίας οι... υποχρεώσεις όλων αυξήθηκαν περαιτέρω, αλλά αυτή η πεντάδα φαίνεται πως λειτουργεί καλά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα