ΑΕΚ - Αρης 2-0: Ξανά στην κορυφή με «κέρασμα» Πόνσε για τα 100ά γενέθλια (vids)

Δημήτρης Βέργος

bet365

Με δυο γκολ του Εζέκιελ Πόνσε στο 9΄και στο 14' η ΑΕΚ «καθάρισε» στο... άψε - σβήσε τον άχρωμο Αρη (2-0) στην εορτάζουσα και απαστράπτουσα «ΟPAP Arena» που ήταν και απόψε κατάμεστη.

Η ΑΕΚ γιόρτασε τα 100 της χρόνια με επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ένα ματς περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση με δύο γκολ του Πόνσε μέσα σε πέντε λεπτά στο πρώτο τέταρτο «καθάρισε» το παιχνίδι με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια (2-0) έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και χωρίς να απειληθεί σχεδόν σε κανένα σημείο του ματς. Εντυπωσιακό το κορεό πριν τη σέντρα με τις μεγάλες μορφές της ιστορίας της ΑΕΚ.

ΑΕΚ – Άρης: Έτσι ξεκίνησαν

Σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη που είχε επιλέξει στο ματς με τον ΠΑΟΚ προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε στην εστία, οι Χατζισαφί και Ρότα διατηρήθηκαν στα άκρα της άμυνας και ο Κάλενς επανήλθε πλάι στον Βίντα στο δίδυμο των στόπερ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπως αναμενόταν, αντί του τιμωρημένου Σιμάνσκι ήταν ο Γιόνσον μαζί με τον Πινέδα. Ο Γκατσίνοβιτς πήγε αριστερά, ο Ελίασον δεξιά, και ο Τσούμπερ επανήλθε στο βασικό σχήμα πίσω από τον προωθημένο Πόνσε που αντικατέστησε τον τραυματία Λιβάι Γκαρσία. Και ο Άκης Μάντζιος στον Άρη προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα καθώς είχε συνολικά έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Κουέστα ήταν στην εστία, οι Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο τετράδα στην άμυνα, οι Ζουλ και Βερστράτε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Φετφατζίδη μπροστά τους, τους Παναγίδη και Σαβέριο στα δύο άκρα και τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Ο γκολεαδόρ Πόνσε «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά

Η ΑΕΚ με εξαιρετική πίεση ψηλά και ένταση πήρε τα ηνία του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, μπαίνοντας δυναμικά και φτάνοντας γρήγορα στο 2-0 με τον γκολεαδόρ Πόνσε να επιστρέφει στα τέρματα. Στο 9' η εξαιρετική συνεργασία του Γιόνσον με τον Χατζισαφί από αριστερά, με τον Δανό χαφ να βρίσκει με τακουνάκι τον Ιρανό μπακ που έβγαλε μια συρτή μπαλιά μέσα στην περιοχή και εκεί ο Πόνσε με προβολή πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Άρη και έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα πάλι ο Αργεντινός φορ ήταν εκείνος που «χτύπησε» για το 2-0 με στατική φάση, στο 26ο τέρμα της Ένωσης από στημένη μπάλα τη φετινή σεζόν. Ο Ελίασον γέμισε μέσα στην περιοχή με φάουλ και ο Πόνσε με πλασέ νίκησε τον Κουέστα στο 14' για το δεύτερο προσωπικό του γκολ και 15ο φέτος συνολικά.

Πέρα από τη φάση στο 16' με τον Αθανασιάδη να λέει «όχι» στο καλοζυγισμένο σουτ του Σαβέριο ο Άρης δεν απείλησε σε καμία στιγμή, με την ΑΕΚ να ελέγχει άνετα το παιχνίδι και να έχει καλές στιγμές στο 30' και στο 35' όταν οι Χατζισαφί και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα από πλεονεκτικές θέσεις δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τις φάσεις. Μάλιστα στο τέλος του πρώτου μέρους ο Ρόουζ με καθοριστική προβολή σταμάτησε το πλασέ του Πόνσε που θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο για τρίτο γκολ.

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο και το σκορ επιστρέφοντας στις νίκες

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάντζιος προχώρησε σε δύο διορθωτικές κινήσεις με Φατόρε και Νταρίντα, με την ΑΕΚ να απειλεί στο 50' με πλασέ του Πόνσε έπειτα από ωραία κίνηση του Ελίασον που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα. Η ΑΕΚ αύξανε την πίεση με τον Τσούμπερ στο 57' να δοκιμάζει το πόδι του, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση ο Κουέστα είπε «όχι», ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ελίασον να απειλήσει με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο.

Ο Μάντζιος πέρασε στο ματς Μανού Γκαρθία και Μορόν προσπαθώντας να βρει λύση στο κράτημα της μπάλας, με τον Αλμέιδα έπειτα να προχωρά και αυτός στις πρώτες του αλλαγές με τον Αραούχο και τον Λιούμπισιτς και τον Πινέδα να περνάει αριστερά, ενώ λίγο αργότερα έβαλε τόσο τον Μάνταλο όσο και τον Αμραμπατ με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να παίζει αριστερά. Και έκλεισε τις αλλαγές του προς το τέλος με τον Φερνάντες να αντικαθιστά τον Πόνσε και τον Αραούχο να περνάει στην κορυφή. Η ΑΕΚ διατήρησε απλά το προβάδισμα των δύο τερμάτων ως το τέλος επιστρέφοντας στις νίκες.

MVP: Ο Πόνσε με τα δύο τέρματα που σημείωσε. Απέδειξε για άλλη μια φορά την εκτελεστική του δεινότητα επιστρέφοντας στα γκολ.

Στο ύψος τους: Πολύ καλό ματς από τον Πινέδα στον άξονα που αποτελούσε το μηχανάκι της ανάπτυξης. Ουσιαστικό παιχνίδι και από τον Χατζισαφί στην αριστερή πλευρά βρίσκοντας και ασίστ.

Αδύναμος κρίκος: Οι στόπερ του Άρη, Ρόουζ και Μπράμπετς ήταν ευάλωτοι.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια.

Το στραγάλι: Ο Μανούχος έκανε μια σωστή διαιτησία χωρίς να έχει τη δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ με τη γνωστή πίεση και ένταση που μας έχει συνηθίσει και με καλή κυκλοφορία της μπάλας φρόντισε να βάλει νωρίς τις βάσεις της νίκης και στη συνέχεια διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς να επιστρέψει στα τρίποντα και στην κορυφή. Ο Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει την Ένωση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (77' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (68' Λιούμπισιτς), Ελίασον (77' Άμραμπατ), Τσούμπερ (68' Αραούχο), Πόνσε (84' Φερνάντες)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (46' Φατόρε), Ρόουζ, Μπράμπετς, Ζουλ (46' Νταρίντα), Βερστράτε, Παναγίδης, Σαβέριο (64' Μορόν), Φετφατζίδης (63' Μανού Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75' Βέλεθ)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα