Μια Ιστορία από την Πόλη | Το ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ

Μια Ιστορία από την Πόλη | Το ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ

Βασίλης Τσίγκας
Μια Ιστορία από την Πόλη | Το ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το Gazzetta παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο συγκίνηση και μνήμες. Για την ΑΕΚ, για την Πόλη, για την προσφυγιά. Γι’ αυτούς που χάθηκαν, γι’ αυτούς που δεν πρόλαβαν, γι’ αυτούς που μεγαλώνουν από παιδιά με μια Ιστορία από την Πόλη…

Εκατό χρόνια ζωής, ένας αιώνας ιστορίας. 100 χρόνια ΑΕΚ! Μια Ιστορία από την Πόλη, μια Ιστορία που ήταν δικιά μας και δεν ήταν δικιά μας, μια Ιστορία ανθρώπων που έχασαν τα πάντα και τα έχτισαν από την αρχή. Μια Ιστορία προσφύγων, μια Ιστορία για τον ξεριζωμό, μια Ιστορία γι’ αυτά που θα λησμονηθούν.

Δείτε ακριβώς το ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ, που έγινε με την υποστήριξη της Stoiximan:

Το Gazzetta ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί που ξεκίνησε η Ιστορία. Γιατί μια ιδέα 100 ετών δεν μεταφέρεται μόνο με λόγια. Χρειάζεται εικόνες. Γιατί μια Ιστορία ξεριζωμού πρέπει να τη δεις για να τη νιώσεις. Πρέπει να την ακούσεις για να την καταλάβεις. Πρέπει να είσαι εκεί. Όπως ήταν εκεί αυτοί που την ξεκίνησαν.

Οι ρίζες είναι στο Πέρα Κλουμπ. Πήγαμε να το δούμε, να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που κρατάνε ακόμα ζωντανή τη φλόγα. Που έχουν Ιστορίες να πουν, στο κτίριο που ξεκίνησαν όλα.

Και μετά η Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που στεγάστηκαν τα όνειρα και οι ελπίδες. Εκεί που γκρεμίστηκαν για δεκαετίες. Εκεί που σηκώθηκαν ξανά για να στεγάσουν τις νέες γενιές. Αυτές τις γενιές που έχουν μία υποχρέωση: να μην ξεχάσουν.

Να μην ξεχάσουν αυτά που χάθηκαν. Να μην ξεχάσουν αυτούς που χάθηκαν. Αυτούς που δεν πρόλαβαν, αυτούς που τώρα λείπουν, αλλά θα τραγουδούν για πάντα.

Εκεί, μέσα στην Αγιά Σοφιά, εκεί αφήσαμε τους Αντώνη Καφετζόπουλο και Ντέμη Νικολαΐδη να θυμηθούν.

Εκεί, μέσα στην Αγιά Σοφιά, εκεί δώσαμε την ευκαιρία στον κ. Δημήτριο Δροσιάδη να δει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Έναν Κωνσταντινουπολίτη 93 ετών, που έζησε όλη του τη ζωή στην Πόλη και ποτέ δεν μπήκε στην Αγιά Σοφιά γιατί δεν μπορούσε. Γιατί ήταν δικιά μας και δεν ήταν δικιά μας. Και τελικά την είδε εδώ.

Μιλήσαμε και με τον Ματίας Αλμέδα. Που μπορεί να είναι μόλις δύο χρόνια στην ΑΕΚ, αλλά νιώθει και νιώθεις πως είναι μια ζωή.

Μιλήσαμε και με τον CEO της ΠΑΕ ΑΕΚ, τον Γιώργο Κοσμά. Που έχει κι αυτός το καθήκον να συνεχίσει αυτή την Ιστορία…

Εκατό χρόνια ΑΕΚ, λοιπόν. Εκατό χρόνια ιστορίες για έναν αιώνα μιας Ιστορίας. Μιας Ιστορίας από την Πόλη…

Credits ντοκιμαντέρ:

  • Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Σταθόπουλος
  • Οργάνωση Παραγωγής: Βασίλης Τσίγκας
  • Ιδέα - Σενάριο: Θάνος Σαρρής, Γιώργος Τσακίρης, Βασίλης Τσίγκας
  • Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Γιώργος Τσακίρης, Δημήτρης Βέργος, Βασίλης Τσίγκας
  • Κάμερα - Ήχος - Μοντάζ: Νεκτάριος Σταθόπουλος, Λάμπρος Στοιχειός, Παύλος Σφενδυλάκης
  • Εμπορική Διεύθυνση: Ρένα Κροκίδα
  • Λογότυπο: Χρήστος Ζωίδης

Ευχαριστούμε θερμά την ΠΑΕ ΑΕΚ για την βοήθειά της.
Ευχαριστούμε τον Πανο Αναστασόπουλο για την μετάφραση στη συνέντευξη του Ματίας Αλμέιδα
Ευχαριστούμε τους Στίχοιμα για την παραχώρηση του τραγουδιού «Ο Ξένος»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα