Αλμέιδα στο Gazzetta: «Η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ βαθύ, εδώ υπερασπιζόμαστε την τιμή της φανέλας»

Αλμέιδα στο Gazzetta: «Η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ βαθύ, εδώ υπερασπιζόμαστε την τιμή της φανέλας»

Newsroom
Αλμέιδα στο Gazzetta: «Η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ βαθύ, εδώ υπερασπιζόμαστε την τιμή της φανέλας»

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στο ντοκιμαντέρ του Gazzetta για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ, την οποία χαρακτηρίζει ως κάτι πολύ βαθύ. Ο «Πελάδο» μεταξύ άλλων τονίζει ότι τη διαφορά την κάνει η ένωση και το γεγονός της υπεράσπισης της τιμής της φανέλας ενός κλαμπ το οποίο δημιούργησαν οι πρόσφυγες.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και στο ξεχωριστό ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το Gazzetta μεταξύ άλλων μίλησε και ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης, με τον οποίο οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στην περσινή πρώτη του χρονιά στην κατάκτηση του νταμπλ, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ.

«Αρχικά είμαι ευγνώμων στη ζωή, είμαι ευγνώμων στον ιδιοκτήτη αυτού του κλαμπ επειδή μου επέτρεψε να έχω δουλειά, σε αυτές τις στιγμές που είναι ξεχωριστές όπως τα εγκαίνια του νέου γηπέδου με όλα όσα σήμαινε και προφανώς το να είμαι ανάμεσα σε αυτούς στην επέτειο των 100 χρόνων είναι κάτι βαθύ στο οποίο δίνω μία ξεχωριστή αξία. Σχεδόν στα δύο χρόνια που είμαι στην ΑΕΚ έχω αγαπήσει βαθιά αυτήν την ομάδα κι επιθυμώ πάντα τα πράγματα να συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά και να μπορέσω να συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ και να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας που έχω γνωρίσει και είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι», ανέφερε ο «Πελάδο», ο οποίος βλέπει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές στην ομάδα:

«Σχετικά με τα συναισθήματα και με αυτά που οραματιζόμουν, πιστεύω ότι υπάρχει ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει κατά την άποψή μου. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία (project) που οραματίστηκα, που είδα και που αισθάνομαι και πιστεύω ότι μου δίνει μεγάλη ελπίδα το να ξέρω ότι όλο αυτό θα συνεχίσει να μεγαλώνει (βελτιώνεται) με τον χρόνο».

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την ΑΕΚ διαφορετική σύμφωνα με τον Αλμέιδα; Όπως υποστηρίζει ο Αργεντινός κόουτς η ενέργεια που επικρατεί σε αυτήν την ομάδα είναι ξεχωριστή, κάτι που δεν έχει συναντήσει σε κανέναν άλλο σύλλογο, όπως και η ένωση που υπάρχει.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ΑΕΚ είναι διαφορετική. Είναι ένα κλαμπ, που από τότε που είμαι εγώ εδώ τουλάχιστον, πάντα υπήρξε ανταγωνιστικό αλλά αυτή τη φορά βλέπω ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έπειτα από την κατάκτηση δύο τίτλων συνεχίζει να θέλει το παραπάνω και έχει κάτι πολύ ξεχωριστό που είναι το πάθος και η στήριξη των φιλάθλων μας. Αυτό πιστεύω ότι το μετατρέπει σε ένα κλαμπ μοναδικό επειδή υπάρχει μία ενέργεια εντελώς διαφορετική από αυτή που βλέπω και αισθάνθηκα σε άλλα μέρη. Το να μπαίνεις και να δίνεις οδηγίες στο γήπεδο μας είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα, κάτι που με συγκινεί, που το αισθάνομαι και έπειτα ο σεβασμός του κόσμου και κυρίως αυτή η ένωση που ψάχνω όχι μόνο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές αλλά σε όλο τον κόσμο που δουλεύει στην ΑΕΚ», υπογράμμισε ο Αλμέιδα και συνέχισε λέγοντας:

«Να είναι όλοι χαρούμενοι, όλοι να συμμετέχουν και πιστεύω ότι αυτό ξεκινάει από τον ιδιοκτήτη, τα μέλη της διοίκησης. Είμαστε όλοι σε μία κοινή γραμμή και αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους. Το να είναι όλοι σε μια κοινή γραμμή στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο, εδώ εμείς με τη διοίκηση λέμε τα καλά και τα κακά κατά πρόσωπο, επειδή κάτι χτίζουμε. Κανείς δε θυμώνει, κανείς δεν προσβάλλεται και ξέρουμε ότι κάθε βήμα που κάνουμε είναι για το καλό μιας ομάδας που ονομάζεται ΑΕΚ, που έχει 100 χρόνια ιστορίας κι όλοι μας δίνουμε μάχη ώστε το μέλλον να είναι κάθε φορά και καλύτερο».

Η ΑΕΚ για τον Αλμέιδα δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος, αλλά ένα κλαμπ κοινωνικό και ανθρώπινο και όπως επισημαίνει, ο ίδιος προσπαθεί να μεταδώσει την τιμή των προσφύγων και όλοι μαζί να υπερασπίζονται την τιμή της φανέλας.

«Αρχικά είναι μία ποδοσφαιρική ομάδα που γεννιέται με μία ιστορία διαφορετική από πολλές ομάδες στον κόσμο. Από την αρχή της, η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ βαθύ. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, κοινωνικά έχει μία ιστορία δυνατή που την είδαν όλοι στα εγκαίνια του γηπέδου, μία ιστορία που όλος ο κόσμος της ξέρει πολύ περισσότερο από τους ξένους για το πώς ιδρύθηκε, το πώς εξελίχθηκε και αυτό οι νέοι δεν πρέπει να το χάσουν. Θα πρέπει να το διατηρήσουν επειδή μιλάμε για ένα κλαμπ ποδοσφαιρικό αλλά ταυτόχρονα και κοινωνικό, που το μετατρέπει σε ένα κλαμπ ανθρώπινο, σε ένα κλαμπ με αξίες, σε ένα κλαμπ με συναισθήματα, σε ένα κλαμπ της τιμής. Εδώ υπερασπιζόμαστε την τιμή της φανέλας και αυτό που προσπαθώ εγώ να μεταδώσω είναι η τιμή εκείνων που ήρθαν την πρώτη φορά, που ήταν οι πρόσφυγες», σχολίασε ο «Πελάδο», ο οποίος επανέλαβε τη σημασία της ένωσης ως χαρακτηριστικό που εντοπίζεται εντός της ομάδας και την κάνει να ξεχωρίζει.

«Οπότε, εγώ έχω εμβαθύνει αρκετά σε αυτήν την κουλτούρα παρόλο που δε μπορώ να μιλάω τη γλώσσα, αλλά το νόημα της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο και αυτό φάνηκε σε παιχνίδια που έχουμε παίξει και σου μιλάω για ένα παιχνίδι που συνέβη κάτι πολύ δυνατό. Αυτό με την Μπράιτον στην Ευρώπη, μπορώ να σου πω μέχρι και τα λεπτά. Από το 16ο μέχρι το 25ο , αυτό που αισθάνθηκα εκείνη τη φορά, με τον τρόπο που εκδηλώθηκε από τους φιλάθλους μας, αυτή την ώθηση, είχα χρόνια να το δω αυτό σε μία ομάδα και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά σε εμάς. Είναι η ένωση και η ένωση έρχεται …προσέξτε γιατί αυτή η λέξη, το νόημά της στα ισπανικά, σημαίνει το να είμαστε όλοι μαζί και στην ιστορία της ΑΕΚ επικρατεί η ένωση, οπότε για όλα υπάρχει ένας λόγος στην ΑΕΚ.

Για όλα υπάρχει ένας λόγος που ήρθα, για όλα υπάρχει ένας λόγος στην ιστορία της ΑΕΚ, για όλα υπάρχει ένας λόγος για την ιστορία τη δική μου ως άνθρωπος, τον λόγο που βγήκα να ψάξω το μέλλον μου κι εδώ οι άνθρωποι έφτασαν για να ψάξουν το μέλλον τους, οπότε υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που συνδέονται και χρειάζεται χρόνος να τα καταλάβεις είτε είσαι ποδοσφαιριστής, είτε φίλαθλος, είτε δημοσιογράφος αλλά σε βάθος χρόνου αυτά φαίνονται όταν φέρεσαι και ενεργείς με πάθος, με ειλικρίνεια, με αγάπη και με το συναίσθημα ότι κάπου ανήκεις. Εγώ νιώθω ότι ανήκω στην ΑΕΚ, παρόλο που δεν είμαι Έλληνας, παρόλο που είμαι εδώ σχεδόν δύο χρόνια αλλά προσαρμόστηκα γρήγορα σ’ αυτήν την ιστορία , έλαβα μέρος στην ιστορία όπου μέλη της υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι κι εγώ πλέον είμαι ένας από αυτούς και γι' αυτό νιώθω ευτυχισμένος».

Σύμφωνα με τον Αλμέιδα σε αυτά τα 100 χρόνια ιστορίας της ΑΕΚ υπήρξαν στιγμές που ήταν πιο σημαντικές ακόμα και από τις νίκες. Όπως για παράδειγμα η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Οι ομάδες που συμπληρώνουν 100 χρόνια έχουν πολλές εξαιρετικές στιγμές. Υπάρχουν στιγμές που εμείς δεν είχαμε καν γεννηθεί και σίγουρα για εκείνη την εποχή υπήρξαν στιγμές πολύ δυνατές για όσους τις ζούσανε. Το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή είναι ένας κύκλος. Συμβαίνουν πράγματα ωραία, άσχημα, συνηθισμένα και πάλι απ’ την αρχή. Και σε 100 χρόνια ιστορίας υπάρχουν όλες αυτές οι στιγμές. Σίγουρα το να έχουμε κατακτήσει δυο τίτλους και είναι η τρίτη φορά σε 100 χρόνια είναι μία από τις σημαντικές στιγμές και από τις πιο όμορφες στην ιστορία. Έπειτα υπήρξαν καταπληκτικές περίοδοι όπου η ΑΕΚ κέρδιζε συνεχόμενους τίτλους και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κάποιους από αυτούς τους ποδοσφαιριστές και βρεθήκαμε μαζί σε γιορτές, τους οποίους τους προσκαλώ να έρθουν στις προπονήσεις για να μπορέσουν να μεταδώσουν όλα αυτά που έζησαν οι ίδιοι. Γιατί όταν κάποιος είναι πρώην ποδοσφαιριστής υπάρχει πολύς κόσμος που τον ξεχνάει. Εγώ δίνω πολλή σημασία σε αυτά που καταφέρανε τόσα χρόνια πριν», υποστήριξε ο Αλμέιδα προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Έπειτα ίσως θα έπρεπε να διαχωρίσουμε αυτά τα 100 χρόνια ιστορίας. Το πώς φτάσανε, το πώς φτιάξανε το κλαμπ, σε ποιο μέρος πήγαν, ποιοι ήταν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, πώς εξελίχθηκε η ομάδα, πώς εξελίχθηκε το κλαμπ, οι ξένοι που ήρθαν και έγραψαν ιστορία, οι Έλληνες που έγραψαν ιστορία, είναι πολύ πλούσια η ιστορία ενός κλαμπ που συμπληρώνει 100 χρόνια για να μιλάμε μόνο για μία δυνατή στιγμή. Γενικά στον κόσμο και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, μας μένουν στο μυαλό οι νίκες, όμως σίγουρα υπήρξαν στιγμές πολύ πιο σημαντικές από μία νίκη όπως πχ το να, πεις: “πάμε να χτίσουμε το γήπεδο εκεί που βρισκόταν”… Τα εγκαίνια αυτού του γηπέδου ήταν κάτι πολύ δυνατό γιατί πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν να δουν αυτό το γήπεδο όμως έφυγαν από τη ζωή, δεν κατάφεραν να το δουν, οπότε είμαστε τυχεροί όσοι το είδαμε. Πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι σε εκείνη την εποχή που έρχονταν όλοι (οι πρόσφυγες). Εμένα θα μου άρεσε να είμαι ένας από αυτούς που ερχόταν οπότε στη ζωή υπάρχουν φυσιολογικές στιγμές στη ζωή που συμβαίνουν αλλά στην πραγματικότητα κάθε βήμα είναι σημαντικό. Για να συμπληρωθούν 100 χρόνια είναι επειδή τόσο το καλό όσο και το κακό όπως και το φυσιολογικό παίξανε ρόλο ώστε να συμπληρωθούν 100 έτη, οπότε δε μένω σε μία στιγμή και πραγματικά το να μιλάω για τα 100 χρόνια, εγώ ως ξένος θα ήμουν ψεύτης και ψεύτης προσπαθώ να μην είμαι. Αλλά αυτό που λέω είναι ότι όταν συμπληρώνονται 100 χρόνια ιστορίας, συμβαίνουν τόσα καλά, άσχημα και φυσιολογικά γεγονότα»

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα