Η ΔΕΑΒ έκλεισε την μοναδική θύρα της Λεωφόρου που είναι προσβάσιμη για αμαξίδια

Newsroom
Θύρα 13

bet365

Το παράδοξο με το λουκέτο της θύρας 13 από την ΔΕΑΒ που αφήνει εκτός γηπέδου τα άτομα που χρησιμοποιούν αμαξίδιο.

Χθες η ΔΕΑΒ ανακοίνωσε την απόφασή της να βάλει λουκέτο για μία αγωνιστική στην θύρα 13 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας λόγω των επεισοδίων που, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγιναν έξω από αυτό για να μπουν στο γήπεδο άτομα που δεν είχαν εισιτήριο.

Η απόφαση αυτή όμως δεν τιμωρεί μόνο τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και όσους κινούνται με αμαξίδια, καθώς η συγκεκριμένη θύρα είναι η μοναδική προσβάσιμη για άτομα με αναπηρία...

Η λύση σε αυτό θα μπορούσε να είναι, να γίνει εξαίρεση για τους ανθρώπους με αναπηρία και να μπορέσουν να δουν το παιχνίδι με την Λαμία μαζί με τους συνοδούς τους, όμως όταν η σελίδα «cool_crips» επικοινώνησε με την ΠΑΕ, η απάντηση που έλαβε ήταν πως η συγκεκριμένη θύρα θα είναι κλειστή για όλους.

Στην σχετική ανάρτησή που έγινε, έγραψαν χαρακτηριστικά: «Οι θέσεις για χρήστες/τριες αμαξιδίου στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ήταν ανέκαθεν προβληματικές, καθώς βρίσκονται μέσα στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών. Εκεί οι φίλαθλοι είναι συνήθως υπεράριθμοι, τα καπνογόνα κάνουν συχνά την ατμόσφαιρα αποπνικτική ενώ δεν λείπουν και οι φορές που γίνονται επεισόδια με την αστυνομία. Με λίγα λόγια, επικίνδυνο..

Τώρα όμως έχουμε ακόμα μια πρωτοτυπία. Οι χρήστες/τριες αμαξιδίου να τιμωρούνται για τα επεισόδια των οπαδών. Πως έγινε αυτό θα μου πείτε. Ας τα βάλουμε κάτω…

Στον αγώνα της προηγούμενης Τετάρτης ( 3/4 ) εναντίον της ΑΕΚ μια ομάδα οπαδών του ΠΑΟ μπήκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βίαια στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Για το γεγονός αυτό η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας) τιμώρησε τον ΠΑΟ βάζοντας «λουκετο» στο πέταλο των οργανωμένων όπου βρίσκονται και οι αναπηρικές θέσεις.

Αυτό όμως οδηγεί αυτόματα στον αποκλεισμό ΜΟΝΟ των χρηστών/τριων αμαξιδίων από τον αγώνα καθώς ακόμα και οι οπαδοί που έχουν διαρκείας στο συγκεκριμένο πέταλο θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν εισιτήρια σε κάποια άλλη θύρα η οποία είναι ανοιχτή…

Γιατί όμως δεν αφήνουν τα ανάπηρα άτομα να παρακολουθήσουν τον αγώνα στην συγκεκριμένη θύρα; ΕΛΑ ΝΤΕ; Λες και είναι τόσο δύσκολο να ελέγξει η αστυνομία 10 χρήστες/στριες αμαξιδίου και τους συνοδούς τους. Σε επικοινωνία πάντως με την ΠΑΕ @fcpanathinaikos μας μεταφέρθηκε ότι η θύρα θα είναι κλειστή για όλους…
Ποιος λοιπόν τιμωρήθηκε πραγματικά;

Τα συμπεράσματα δικά σας».

Για το θέμα αυτό, τοποθετήθηκε και ο Βασίλης Σαμπράκος αναφέροντας σε ανάρτησή του: «Η ΔΕΑΒ αποφάσισε να κλείσει την θύρα 13 για μια αγωνιστική. Την μόνη θύρα εισόδου για τους φίλους του Παναθηναϊκού που είναι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που τιμωρούνται με αυτή την απόφαση, αφού όλοι οι υπόλοιποι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι από οποιαδήποτε άλλη κερκίδα. Η 13 είναι η μοναδική προσβάσιμη θύρα για τα αναπηρικά αμαξίδια στη Λεωφόρο. Θα ήθελα πολύ να πιστεύω ότι δεν έχω καταλάβει καλά - δηλαδή ότι ακριβώς επειδή η Αστυνομία μπορεί να ελέγξει τους 10 ανθρώπους με αμαξίδια που εισέρχονται στο γήπεδο από τις πόρτες αυτής της κερκίδας, η θύρα 13 θα ανοίξει κατ’ εξαίρεση για αυτούς. Μέχρι τώρα πάντως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοια ενημέρωση. Και ντρέπομαι γι’ αυτό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα