ΑΕΚ: Η γιορτή της Ένωσης και τα ματς με τον Άρη...

ΑΕΚ: Η γιορτή της Ένωσης και τα ματς με τον Άρη...

ΑΕΚ: Η γιορτή της Ένωσης και τα ματς με τον Άρη...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το Σαββατοκύριακο των 100 χρόνων ζωής του Δικέφαλου, τη μάχη με τον Άρη και έχει υστερόγραφο για... σχέσεις και αλήθειες για διαιτησία!

Βρισκόμαστε στα μισά της εβδομάδας όπου η ολοκλήρωσή της μας φέρνει ένα υπέροχο διήμερο για την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως! Κι αυτό διότι όπως είναι γνωστό η μεγαλύτερη κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στις 13/04, το Σάββατο κοινώς, συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, υπεροχής και μοναδικής ιστορίας, για όσα αφορούν και πρεσβεύει η ΑΕΚ στον ελληνικό αθλητισμό και (κυρίως) πολιτισμό... Ένα σημαντικό και ιστορικό γεγονός για κάθε σωματείο και ανήκουμε στην ευλογημένη γενιά εκείνων που θα το ζήσουμε αυτό, διότι στα επόμενα 100 δεν θα είμαστε εδώ, τη στιγμή που τόσοι μα τόσοι πολλοί, δυστυχώς δεν είναι ανάμεσά μας...

Το Σάββατο λοιπόν είναι ήδη γνωστό ότι θα υπάρξουν εκδηλώσεις στην πόλη της ΑΕΚ, στην παντοτινή γειτονιά της, στο γήπεδό της, το οποίο εννοείται της είχαν στερήσει για δυο δεκαετίες. Υποχρεώνοντάς τη να περάσει μια δεύτερη, διαφορετική, προσφυγιά, μακριά από τα πατρογονικά της εδάφη! Γνώριζαν γιατί το έκαναν, αποδείχτηκε με 2 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του νέου σπιτιού της μοναχοκόρης της προσφυγιάς, ο λόγος για τον οποίο το πολέμησαν ήδη! Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και πλέον η ομάδα από την Κωνσταντινούπολη διανύει ξανά εποχές, επι της ουσίας, κανονικότητας!

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται η ΑΕΚ θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και όλη η κιτρινόμαυρη φυλή θα το ζήσει εκεί που πρέπει... Θα είναι στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό όλων και ειδικότερα των μικρών παιδιών. Θα γεμίσει η καρδιά και η ψυχή τους με την ΑΕΚ στο μέρος που για χρόνια θα πηγαίνουν να τη στηρίξουν και θαυμάσουν, πράγματα αυτονόητα που ωστόσο μόνο τέτοια δεν ήταν το προηγούμενο διάστημα, όπως ακριβώς πρέπει στη μεγαλύτερη κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Οι παλιοί και μεγάλοι θα γίνουν ένα με τους νέους και μικρούς, θα ζήσουν μια μοναδική στιγμή και ανεπανάληπτη ιστορικά που θα τους μείνει για πάντα...

Δυο ματς έξι πόντων οπωσδήποτε για αρχή...

ΑΕΚ

Την επόμενη των εκδηλώσεων, όλη η κιτρινόμαυρη φυλή, θα είναι και πάλι στης Φιλαδέλφειας τα μέρη για τον αγώνα με τον Άρη. Μια αναμέτρηση που θα συνδυαστεί με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και άπαντες επιθυμούν να κερδίσει η ομάδα προκειμένου να βρεθεί ξανά στην κορυφή (έστω με παιχνίδι περισσότερο). Στόχος είναι να μεταφερθεί και πίεση στον ΠΑΟΚ που είναι στον πόντο από πάνω και φυσικά το ματς που θα έπαιζε με τον Ολυμπιακό έχει αναβληθεί. Γενικά είναι μια σειρά δύο (για να μη γράψω τριών) αναμετρήσεων που το μοναδικό που υπάρχει για την ΑΕΚ είναι η κατάκτηση ισάριθμων νικών.

Δύο ματς έξι πόντων για αρχή, εντός και εκτός με τον Άρη, διαφορετικά δύσκολα θα έχουν τύχη έπειτα οι νταμπλούχοι στην προσπάθειά τους, να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Είναι ξεκάθαρο αυτό στο δικό μου κεφάλι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα κάνουν οι βασικοί ανταγωνιστές της. Και ειδικότερα η ομάδα του Λουτσέσκου αφού τον από πάνω σου κοιτάς. Στην προκειμένη περίπτωση και με τον Παναθηναϊκό πίσω σου να δει δύο αγώνες με την Λαμία, προφανώς οφείλεις να σκέφτεσαι και το συγκεκριμένο γεγονός, αφού αν δεν ανταποκριθείς εσύ στο εξάποντο των δύο επόμενων αναμετρήσεων και στο ενδεχόμενο να το κάνουν οι "πράσινοι", θα μείνεις τρίτος και θα έχουμε άλλα ζητήματα...

Είναι σημαντικό για την ομάδα και τον Πελάδο ότι έχει αυτή τη βδομάδα να δουλέψει όπως απαιτείται, έπειτα από μια σειρά σημαντικών αγώνων, τρία ντέρμπι σε διάστημα μόλις 8 ημερών. Εκτός από τη δουλειά που χρειάζεται και στο πνευματικό κομμάτι, είναι εξίσου σημαντική και επιπλέον απαραίτητη, να δύναται στο ενδιάμεσο μιας απαιτητικής διαδικασίας όπως είναι τα play off, να δύναται ο Ματίας Αλμέιδα (και οι προπονητές των υπολοίπων) να έχει το χρόνο για σωστή δουλειά σε τακτικά και όχι μόνο θέματα. Σημαντική σειρά αγώνων λοιπόν έως και την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό εντός, αλλά προέχουν οι δύο νίκες με τον Άρη για αρχή.

ΑΕΚ

Υγ: Έχουμε γράψει ξανά και ξανά για την τακτική αλητείας των ΜΜΕ που έχουν απόλυτη εξάρτηση από συγκεκριμένα αφεντικά και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, για τον βιασμό της αλήθειας με σκοπό και στόχο την ΑΕΚ, συμβαίνει χρόνια τώρα και δεν θα αλλάξει... Ξαφνικά θυμήθηκαν και πάλι πριν από ματς με τον Άρη το θέμα ελληνική διαιτησία με αφορμή το αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και φυσικά δεν ντράπηκαν να αλλάξουν την πραγματικότητα, να τη βιάσουν για την ακρίβεια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το ψέμα τους. Μετέτρεψαν τη συναίνεση της ΑΕΚ στο αίτημα του Άρη ως δικό της αίτημα και επιβολή απόφασης. Εννοείται ότι δεν αφήνουν ένα ψέμα να τους χαλάσει την ιστορία που εξυπηρετεί το συμφέρον τους. Έπειτα σκόπιμα παρέλειψαν να αναφέρουν ότι η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει πρόβλημα ότι διαιτητή και να θέλει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος, δεν βολεύει αυτή η αναφορά της επίσημης θέσης της ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή εδώ και χρόνια, όχι μόνο από φέτος. Και φυσικά δεν ανέφεραν ΠΟΥΘΕΝΑ ότι αυτό έγινε και στο "Βικελίδης" στο 3-3 της Ένωσης με τον Άρη στην κανονική διάρκεια με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο! Έχει ξεφύγει το έργο πλέον από το επίπεδο του βιασμού απλά της αλήθειας, η αλητεία σε άλλο level, ενώ τώρα οι καλές σχέσεις μεταξύ ομάδων (όπως αναφέρουν ότι έχουν ΑΕΚ και Άρης) συνιστούν αλλοίωση πρωταθλήματος, αλλά όχι τόσα χρόνια έως και πέρυσι! Μωρή ΑΕΚάρα στο τρελοκομείο θα τους στείλεις... Ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται και ας έχει ήδη αρκετές πιστολιές από ελληνικές διαιτησίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...