ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Πάρτι... χωρίς αντίπαλο!

bet365

Ο ΟΦΗ... σκόρπισε με 4-0 τον αποδυναμωμένο ΠΑΣ Γιάννινα, που ο δρόμος του έγινε ακόμη πιο δύσκολος μετά την αποβολή του Εραμούσπε στο 26΄και η οποία σήκωσε... συζήτηση! Δύο γκολ ο Ριέρα, από ένα Μπάκου και Ισέκα. Μόνο με... θαύμα θα αποφύγει τον υποβιβασμό ο «Αγιαξ».

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες μετά από τις 19/02, όταν είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ κόντρα στον Πανσερραϊκό (4-0) και πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στα φετινά play out κόντρα στον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα.

Μοιραίος ο Εραμούσπε με λάθος για το 1-0 και αποβολή

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε καλύτερα στο ματς και πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ, όμως αυτό κράτησε μέχρι το πρώτο 10λεπτό, όταν οι Κρητικοί βρήκαν τον δρόμο προς την εστία με τον Ριέρα. Συγκεκριμένα, ο Μπάκου πίεσε τον Εραμούσπε, ο οποίος έκανε λάθος απομάκρυνση σε συνδυασμό με την κακή έξοδο του Νάγκι και ο Τοράλ έστρωσε στον έμπειρο εξτρέμ για να έρθει το 1-0.

Από εκεί και πέρα, οι Κρητικοί είχαν το πάνω... χέρι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 20', όταν ο Ριέρα έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή, αλλά ούτε ο Μπάκου αλλά ούτε και ο Ισέκα πρόλαβαν να βάλουν την προβολή.

Τα χειρότερα όμως ήρθαν στο 26ο λεπτό για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, στο 22' ο Εραμούσπε σταμάτησε με φάουλ τον Ισέκα και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα αρχικά, όμως ο VAR κάλεσε τον διαιτητή στο μόνιτορ ώστε να δει ξανά τη φάση και έπειτα από το τσεκ, άλλαξε την απόφασή του, αποβάλλοντας τον Εραμούσπε με απευθείας κόκκινη. Μία απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από τους ανθρώπους και τους παίκτες του ΠΑΣ, ενώ υπήρξε και σχετική ανακοίνωση

Ο ΟΦΗ πήρε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και στο 34' είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Γκαγιέγος βρήκε τον Ριέρα, με τη σειρά του έδωσε στον Ισέκα αλλά από θέση βολής δεν νίκησε τον Νάγκι.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Τοράλ είδε τον Βούρο να του στρώνει την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ πήγε πάνω από την εστία του Νάγκι. Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε λίγα δευτερόλεπτα μετά, όπου το λάθος του Μεγιάδο έβγαλε στην αντεπίθεση τους φιλοξενούμενους, με τον Τζίμα να βλέπει το πλασέ του να σταματά στον Χριστογεώργο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκαγιέγος ήταν ο παίκτης που άγγιξε και άλλο γκολ όμως το δυνατό σουτ που έπιασε στα όρια της περιοχής, πήγε λίγο δίπλα από την εστία του Νάγκι. Τελικά, το δεύτερο γκολ ήρθε λίγο πριν μπουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο. Έπειτα από ωραίες αλλαγές της μπάλας, ο Τοράλ βρήκε με εντυπωσιακή κάθετη τον Μπάκου και εκείνος με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Νάγκι για το 2-0.

«Μονόλογος» το δεύτερο ημίχρονο και... πάρτι από τον ΟΦΗ

Το πόδι δεν έφυγε από το... γκάζι για τον ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56' πλησίασε στο τρίτο γκολ, όταν ο Τοράλ δοκίμασε ένα ωραίο σουτ στην περιοχή, ο Νάγκι απέκρουσε με δυσκολία και στο ριμπάουντ, ο Ισέκα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να βρει δίχτυα, όταν ο Θοράρινσον εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ, βρήκε τον Ισέκα στην πλάτη της άμυνας και εκείνος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-0 για τους Κρητικούς.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Γκαγιέγος κατάφερε να δημιουργήσει χώρο στην περιοχή για τον... εαυτό του αλλά το σουτ πήγε πάνω από τα δοκάρια, με τον ΟΦΗ να συνεχίζει να πιέζει ψηλά την αντίπαλη άμυνα. Τελικά ο Ισέκα βρήκε και δεύτερη φορά τα αντίπαλα δίχτυα αλλά χωρίς το τέρμα του να μετρήσει.

Συγκεκριμένα στο 64', έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Τοράλ, έφυγε στην επίθεση, έφερε την μπάλα στο καλό του πόδι και παρά την πίεση του Σόρια, έκανε ένα τρομερό σουτ νικώντας τον Νάγκι αλλά έπειτα από τσεκ στον VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στη συνέχεια, οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, με τον ΟΦΗ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς και παρά την πίεση του ΠΑΣ, έφτασε και σε 4ο γκολ στο 86'. Ο Φελίπε έβγαλε τον Ριέρα σε θέση τετ-α-τετ έπειτα από εξαιρετική πάσα και ο Ισπανός εξτρέμ με δυνατό σουτ νίκησε τον Νάγκι για το τελικό 4-0.

Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ στις καθυστερήσεις όμως ο Ισέκα σε πρώτη φάση, είδε τον Νάγκι να αποκρούει το δυνατό πλασέ που έκανε από κοντά και λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Μοσκέρα αστόχησε από κοντά να σκοράρει μετά από σέντρα του Ριέρα.

MVP: Πόσοι χωρούν για να μοιραστούν τον τίτλο; Οι περισσότεροι στην εντεκάδα του ΟΦΗ, όμως ένα... κλικ ξεχώρισε ο Τοράλ με τον Γκαγιέγος. Ο πρώτος μετράει δύο ασίστ στο παιχνίδι και γενικώς ήταν ο κινητήριος μοχλός στο μεσοεπιθετικό κομμάτι των Κρητικών ενώ ο δεύτερος ήταν πραγματικά... παντού στη μεσαία γραμμή και έκανε γεμάτο παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εδώ μπορεί να μπει όλη η μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Μπάκου σκόραρε, ο Ριέρα βρήκε δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ο Ισέκα σκόραρε επίσης και είχε ακόμα ένα γκολ που ακυρώθηκε με οφσάιντ. Γενικά οι 15+ τελικές επιβεβαιώνουν το παραπάνω.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Εραμούσπε ήταν μοιραίος για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάνει μεγάλο λάθος από το οποίο έρχεται το 1-0 του ΟΦΗ στο 10' και στο 26' αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για το φάουλ στον Ισέκα, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του

Η ΓΚΑΦΑ: Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες, ήταν κομβικό για τη συνέχεια του παιχνιδιού, ειδικά τόσο νωρίς (26'), οπότε σε αυτή την κατηγορία μπαίνει η αποβολή του Εραμούσπε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης δεν είχε κάποια δύσκολη φάση εκτός από αυτή του 26ου λεπτού. Αρχικά έβγαλε κίτρινη στον Εραμούσπε για το φάουλ στον Ισέκα ωστόσο μετά από το τσεκ στο μόνιτορ, άλλαξε την απόφαση του και έβγαλε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον ΠΑΣ με δέκα παίκτες. Μία απόφαση που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους του ΠΑΣ και σίγουρα σηκώνει αρκετή... συζήτηση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τη χρειαζόταν αυτή τη νίκη ο ΟΦΗ, ο οποίος πανηγύρισε το τρίποντο για πρώτη φορά μετά τις 19/02 και το πρώτο για τα play out, αυξάνοντας τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους 6 βαθμούς και πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση. Από την άλλη ο ΠΑΣ, δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό η παραμονή στην κατηγορία καθώς η διαφορά από την έξοδο της επικίνδυνης ζώνης αυξήθηκε στους έξι βαθμούς.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης (69' Θεοδοσουλάκης), Τοράρινσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος (69' Λουκάο), Μεγιάδο (69' Μπάκιτς), Γκαγέγος, Μπάκου, Τοράλ (69' Μοσκέρα), Ριέρα, Ισέκα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Καραχάλιος (80' Λιάσος), Ριένστρα (46' Τζίνο), Ροσάλες (46' Ροσέρο), Τζίμας (46' Ντεμίρ), Κόντε (69' Λεό)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα