Άρης: Πώς διαχειρίστηκε ο Μάντζιος τα προηγούμενα ματς με τον Παναθηναϊκό και το σενάριο του Μανού

Άρης: Πώς διαχειρίστηκε ο Μάντζιος τα προηγούμενα ματς με τον Παναθηναϊκό και το σενάριο του Μανού

Ο Μανού Γκαρθία

bet365

Tο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Μανού Γκαρθία στο αρχικό σχήμα στον αγώνα (7/4, 19:30) με τον Παναθηναϊκό είναι υπαρκτό κι αν τελικώς προτιμηθεί ο Άκης Μάντζιος ουσιαστικά θα αλλάξει τη συνταγή του σε σχέση με αυτή που είχε εφαρμόσει στα προηγούμενα παιχνίδια με τους «πράσινους».

Κρίνοντας από τις αποφάσεις του έμπειρου τεχνικού στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν για την κανονική διάρκεια της Stoiximan Superleague, το 4-3-3 είχε την τιμητική του με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα σε ρόλο… ψευτοδεκαριού και δύο αμυντικούς χαφ. Στον αγώνα στη Λεωφόρο ήταν ο Βερστράτε με τον Ζουλ και στο δεύτερο στο «Κλ. Βικελίδης» διατηρήθηκε ο Βέλγος μέσος και είχε δίπλα του τον Νέβεν Τζούρασεκ.

Οι δύο τριάδες δεν ανταποκρίθηκαν στον βαθμό που θα ήθελε ο Άκης Μάντζιος καθώς στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα οι «κίτρινοι» υστέρησαν τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά στον δε δεύτερο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» η οξυδέρκεια του Λορέν Μορόν σε συνδυασμό με το σοβαρό λάθος του Μπρινιόλι είχαν κρύψει το μέτριο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, το δεύτερο ήταν εντυπωσιακό για τον Άρη ο οποίος θα μπορούσε να είχε πετύχει πιο ευρεία νίκη σε σχέση μ’ εκείνο το 2-0.

Ο Μορόν

Ενόψει του αυριανού (7/4, 19:30) στο «Κλ. Βικελίδης», η… πολυτέλεια για τον Άκη Μάντζιο είναι ότι υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του άξονα πλην του τραυματία Φραν Βέλεθ ο οποίος θα κάνει προσπάθεια επιστροφής στους αγώνες με την ΑΕΚ. Η δε απόφαση που καλείται να πάρει είναι μεταξύ του επιθετικού σχήματος παρόντος του Μανού Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λορέν Μορόν ή η διατήρηση της τριάδας των Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα με την προσδοκία καλύτερης λειτουργίας στον ανασταλτικό τομέα αλλά και τις γνωστές αδυναμίες στον αντίστοιχο δημιουργικό.

Αν το ένα δίλημμα του 55χρονου τεχνικού βρίσκεται στον άξονα, το δεύτερο σχετίζεται με την αριστερή πλευρά. Καταρχάς είναι ευνόητο ότι εφόσον ο Φαμπιάνο Λέισμαν νιώσει έτοιμος αυτομάτως θα αποτελέσει και τον παρτενέρ του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας καθώς κατέστη σαφές και στο Καραϊσκάκη ότι ο Λίντσεϊ Ροζ δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στη δεξιά πτέρυγα δεν υπάρχει αμφιβολία για την παρουσία του Μόζες Οντουμπάτζο ενώ στην αριστερή δεν έχει ληφθεί απόφαση μεταξύ του Μάρτιν Μοντόγια και του Φράνκο Φεράρι. Το ίδιο ισχύει και για τον αριστερό ακραίο επιθετικό όπου ο Άκης Μάντζιος πρέπει να επιλέξει μεταξύ του πιο συνεπή τακτικά Κίκε Σαβέριο και του Άλβαρο Ζαμόρα. Δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στη δεξιά πλευρά με τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ, υπάρχει όμως η απαίτηση για καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με την εμφάνισή του απέναντι στον Ολυμπιακό όπου υστέρησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα