Έρικ Λάρσον: «Ήρθαν οπαδοί στην προπόνηση και ζητούσαν απαντήσεις, αυτό δείχνει ότι νοιάζονται»

Έρικ Λάρσον: «Ήρθαν οπαδοί στην προπόνηση και ζητούσαν απαντήσεις, αυτό δείχνει ότι νοιάζονται»

Newsroom
larson_eurokinisi

bet365

Για τη ζωή του στην Ελλάδα και τη θητεία του στον ΟΦΗ μίλησε ο Έρικ Λάρσον σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του.

O πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Έρικ Λάρσον παραχώρησε συνέντευξη στο fotbollskanalen όπου αναφέρεται λεπτομερώς στη ζωή του στη χώρα μας και στη θητεία του στον ΟΦΗ. Ο 33χρονος δεξιός μπακ μιλά για τη διαφορά στην κουλτούρα, τις... επισκέψεις των οπαδών στο αεροδρόμιο και το προπονητικό κέντρο, αλλά και για το επόμενο βήμα στην καριέρα του στη Νορβηγία και την Λίλεστρομ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη χώρα μας και τον ΟΦΗ: «Δεν έχω κανένα παράπονο για την ζωή που είχαμε με την οικογένεια μου εκτός ποδοσφαίρου καθώς στην Κρήτη έχει κυρίως ήλιο ενώ ζούσαμε σε πολύ ωραία σπίτια κοντά στην παραλία. Από αυτήν την πλευρά ο τρόπος ζωής ήταν μαγικός αλλά όταν το ζεις συνεχώς, θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα και δεν τα εκτιμάς. Παρόλο που μέναμε 50 μέτρα από την παραλία, δεν ήμασταν συνεχώς εκεί ενώ έπρεπε να προσαρμοστούμε και στην ρουτίνα του παιδιού».

Φαίνεται και είναι ωραίο αλλά δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς συνεχώς. Επομένως ήταν η ώρα να επιστρέψουμε στην Σκανδιναβία όπου γνωρίζουμε την κουλτούρα, υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για την κόρη μας ενώ και η γυναίκα μου θ’ απολαύσει την καθημερινότητα της. Ήταν ένα σύνολο πραγμάτων που μας έκανε να φύγουμε από τώρα από τον ήλιο και ένα παραδεισένιο νησί στο οποίο ζούσαμε μέχρι τώρα».

Για τη διαφορά στην κουλτούρα Σουηδίας και Ελλάδας και όσα συνέβησαν κατά την παραμονή του στην Κρήτη: «Ως Σουηδός και με την δική μας κουλτούρα, αποτέλεσε μια μεγάλη προσαρμογή για μένα. Για παράδειγμα, η γυναίκα μου ήταν έγκυος και έπρεπε να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Κλείναμε ραντεβού στις 13.00, ο γιατρός όμως ερχόταν στις 14.00 και μας έλεγε “θα είμαι εκεί σύντομα, θα είμαι εκεί αμέσως”. Αυτό είναι κάπως περίεργο όταν έχεις μεγαλώσει με μια διαφορετική κουλτούρα όπου σέβεσαι πάντα τον χρόνο του άλλου και τα πάντα κυλούν κανονικά. Από την ώρα των ραντεβού σου μέχρι να πληρώνεσαι την ημέρα που γίνονται οι πληρωμές των μισθών. Όταν έχεις μεγαλώσει με αυτήν την κουλτούρα τότε προσαρμόζεσαι σε μια διαφορετική καθημερινότητα. Στην συνέχεια έγινε απεργία των διαιτητών.

«Έζησα θετικές κι αρνητικές στιγμές, όταν ήρθαν οπαδοί στην προπόνηση και ήθελαν απαντήσεις»

Οι Έλληνες οπαδοί είναι, το λιγότερο, παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Έζησα και πολύ θετικές στιγμές αλλά και αρνητικές όταν μας περίμεναν στο αεροδρόμιο ή ήρθαν στην προπόνηση και ήθελαν απαντήσεις για τα αποτελέσματα της ομάδας. Είναι λίγο διαφορετικό στην Ελλάδα, έχω περάσει πολλά. Από ταραχώδεις καταστάσεις όπως είναι οι απεργίες των διαιτητών, μέχρι απογοητευμένους οπαδούς και πλημμύρες στην Κρήτη».

Για τις επισκέψεις των οπαδών στο αεροδρόμιο και το προπονητικό κέντρο: «Μερικές φορές οι Έλληνες όταν μιλούν στην καθημερινή τους ζωή ακούγονται απειλητικοί. Νιώθεις την αίσθηση ότι φωνάζουν και θυμώνουν ο ένας στον άλλον παρότι είναι μια κανονική συζήτηση. Τα ελληνικά γήπεδα μπορεί να μην είναι τα πιο φωτεινά αλλά όμως αυτές οι επισκέψεις δείχνουν πως οι Έλληνες φίλαθλοι νοιάζονται και βασικά κάνει το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Όταν μπορείς να κάνεις τους φιλάθλους χαρούμενους, τότε το ποδόσφαιρο γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό»

«Είχα πει και παλιότερα πως δεν κλείνω καμία πόρτα γιατί κάτι τέτοιο μου φαίνεται ανόητο. Αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον που να ήταν ιδιαίτερα ζεστό τον περασμένο χειμώνα όπως επίσης ήθελα να μείνω στον ΟΦΗ και να κάνω ένα καλό finish στην χρονιά. Μετά εμφανίστηκε η πρόταση της Λίλεστροομ με λίγες μέρες περιθώριο απάντησης και όλα έγινα πολύ γρήγορα», ανέφερε σχετικά με το αν κλείνει την πόρτα στο πρωτάθλημα Σουηδίας.

Για το αν υπήρχαν ομάδες από την Σουηδία που να ήρθαν σε επαφή μαζί του. «Όχι, δεν είχα κάτι συγκεκριμένο αλλά εγώ γνωρίζω τι έχω κάνει στην Σουηδία, τα έχω πάει καλά και επομένως ήταν πολύ πιθανό να υπάρχει ενδιαφέρον. Όμως δεν έγινε ποτέ κάτι συγκεκριμένο και αφού προέκυψε η πρόταση της Λίλεστρομ θα ήταν ηλίθιο να περιμένω το καλοκαίρι για να βρω κάτι άλλο. Η ομάδα μου ταιριάζει πολύ».

Για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα του: «Η Λίλεστρομ είχε καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να έχει ψηλούς στόχους. Μου δίνει έμπνευση η συμμετοχή και δική μου προσπάθεια ώστε να βοηθήσω να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία. Το νορβηγικό πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό και πολλές ομάδες είναι ισοδύναμες. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε, ανυπομονώ πολύ για να πετύχουμε τους στόχους μας και να περάσουμε καλά»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα