Γρηγορίου: «Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στον ΠΑΣ Γιάννινα»

Newsroom
grigoriou_eurokinisi

bet365

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για όλους και για όλα, στη «μαραθώνια» συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ισοπαλίας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό.

Πολύτιμο έδαφος στη «μάχη» της παραμονής απώλεσε χθες (30/3) ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το 1-1 που παραχώρησε στον Παναιτωλικό. Ομως ο Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε μετά το παιχνίδι πως στην ομάδα... δεν θα πετάξουν «λευκή πετσέτα», στη «μαραθώνια» συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης. «Γι’ άλλη μια φορά κάναμε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά, προηγηθήκαμε, είχαμε πει να ρισκάρουμε στον σχηματισμό του Παναιτωλικού, χωρίς να αλλάξουμε τον δικό μας, γιατί θέλαμε τους τρεις βαθμούς. Ημασταν επιθετικοί, είχαμε καλές προϋποθέσεις, βάλαμε γκολ, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Αλλαξε ο αντίπαλος τον σχηματισμό του, έπαιξε με τον Λομόνακο δεύτερο επιθετικό, όταν εμείς ήμασταν έτοιμοι πριν το γκολ να βάλουμε τον Σομποτσίνσκι και να παίξουμε 5-4-1.
Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τίποτα, στο τέλος μπορούσαμε και να κερδίσουμε και να χάσουμε. Ζητάγαμε μόνο τη νίκη και στην τελευταία αντεπίθεση κοντέψαμε να το χάσουμε το ματς», είπε αρχικά.

Και συνέχισε. «Δεν έχω να πω περισσότερα, θέλαμε, δεν τα καταφέραμε, δεχτήκαμε γκολ που ήμασταν όλοι πίσω στην άμυνα και όχι σε ανισορροπία. Το ζητούμενο είναι ότι η ομάδα είναι σε πολύ δυσχερή θέση, απομακρύνθηκε ο Παναιτωλικός που είναι στο +5. Απομένουν πέντε ματς, για να είμαστε ρεαλιστές, είμαστε σε δύσκολη θέση. Εμείς τα φέραμε εδώ, είχαμε μία σειρά παιχνιδιών που θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Η απουσία του Νάγκι φάνηκε σε προηγούμενα ματς. Μη μείνω σε πρόσωπα και σε ατομικά στοιχεία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και θα δούμε στο τέλος Δεν είναι ότι δεν προσπαθούμε ή δεν κάνουμε αξιόλογα ματς, αλλά κάποιες στιγμές οι αδυναμίες πληρώνονται και γι’ αυτό είπα ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

«Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι»

O 50χρονος κόουτς ρωτήθηκε μετά για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. «Το γνωρίζει και ο πρόεδρος κι εσείς, οι ομάδες χτίζονται από το καλοκαίρι, είναι ηλίου φαεινότερον αυτό. Τα λέγαμε τον Ιανουάριο τα είπαμε ότι δεν έρχονταν προτάσεις. Το ότι έγιναν αργά οι μεταγραφές δεν είναι το ζητούμενο. Μη έχοντας αξιόλογες προτάσεις να κάνουν την προσπάθειά μας καλύτερη, δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και το να πετύχεις έστω το 50% των μεταγραφών Ιανουαρίου είναι δύσκολο. Ο Τούτου είχε ποιότητα, οι Ροζάλες και Σομποτσίνσκι ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση. Αν δεν τους παίρναμε όμως δεν θα είχαμε κάνει ούτε αυτά. Ποτέ δεν μπορείς Ιανουάριο να πάρεις παίκτες που θα σε ανεβάσουν επίπεδο και οι πέντε παίκτες που θα πάρεις. Το να πάρουμε μεταγραφές Ιανουάριο, ενώ ήμασταν τελευταίοι, δεν είναι εύκολο. Αν με πάτε σε θέματα μπάτζετ, αυτό προϋπέθετε να έρχονται και οι παίκτες. Τι να έκανα; Να έφευγα και να τα παρατούσα;».

Για το ότι ΠΑΣ σε πολλά παιχνίδια προηγείται και ύστερα ισοφαρίζεται σχολίασε πως «μόνο αυτό συζητάμε κάθε μέρα και προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Πρέπει να κάνουμε την ανάλυση του παιχνιδιού για να δούμε σήμερα τι έφταιξε. Ως αποτέλεσμα φαίνεται ότι κάτι γίνεται, αλλά υπάρχει ψυχολογικό βάρος. Δεν είναι εύκολο να αντιπαρέλθεις μία κατάσταση που βαραίνει τα πόδια των παικτών. Στα ματς με Ατρόμητο και ΟΦΗ στο πρώτο σουτ η μπάλα βρίσκει κόντρα και πάει γκολ. Δεν θυμάμαι άλλες φάσεις σ’ αυτά τα ματς. Ισως είναι αδράνεια της στιγμής, ίσως δεν είναι μεγάλη η συγκέντρωση να πάρουμε το αποτέλεσμα. Και ο παράγοντας τύχη είναι σημαντικός. Οταν παρακολουθείτε την ομάδα απ’ έξω, ποια ομάδα ήταν καλύτερη στα τελευταία ματς ο ΠΑΣ ή οι αντίπαλοί του; Μη νομίζετε ότι το θέλετε περισσότερο από εμάς να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Μετά του μεταφέρθηκε πως είχε πει για τις μεταγραφές πως δεν θα γίνουν απλά για να γίνουν, την πρόσφατη τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της ομάδας Παναγιώτη Χριστοβασίλη για το μεγαλύτερο μπάτζετ της 8ετίας και ρωτήθηκε αν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις μεταγραφές. «Στο μέγεθος που μου αναλογεί. Οι μεταγραφές σχεδιάστηκαν με τις ανάγκες που υπήρχαν με τον ερχομό μου. Να πάρω ευθύνη που δεν ήρθαν αξιόλογες προτάσεις για παίκτες; Αν δεν είχαμε κάνει καθόλου τι θα λέγατε; Πριν τον Ροζάλες ήθελα άλλον παίκτη, αλλά υπέγραψε σε άλλη ομάδα. Πήραμε Ροζάλες και Σομποτσίνσκι τις τελευταίες μέρες. Αυτούς ή δεν θα τους παίρναμε ή θα τους παίρναμε με γνώμονα να παίξουν μετά από μερικές εβδομάδες. Πρέπει να παίξει κάποιος σώνει και καλά επειδή είναι μεταγραφή; Προσπαθώ πολύ, ούτε μανατζερικό γραφείο έχω, ούτε μπορεί κάποιος να μου πει να παίζουν αυτοί κι αυτοί. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τους παίκτες, με γνώμονα την προπόνηση».
Για το αν χάλασαν κάποιες μεταγραφές για το οικονομικό σχολίασε ότι «δεν το ξέρω, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Κάναμε το σκάουτινγκ αυτών που θα έρχονταν, αλλά δεν κάνω τις διαπραγματεύσεις ούτε μιλάω με τους μάνατζερ».

«Δεν κρύφτηκα ποτέ, αναλαμβάνω ό,τι μερίδιο μου αναλογεί»

Για τη διαχείριση κατά τη διάρκεια του αγώνα είπε ότι «θέλαμε να βάλουμε τον Λέο να κρατάμε την μπάλα μπροστά, ήθελα να βάλω τον Λιάσο δίπλα στον Καραχάλιο να έχουμε φρεσκάδα. Οταν ο κ. Πετράκης πήγε σε 4-3-3 δεν χρειαζόταν να βάλουμε τρίτο στόπερ. Απλά θέλαμε να κάνουμε κινήσεις φρεσκάδας, χωρίς να αλλάξουμε το δικό μας 4-2-3-1. Τη στιγμή που είναι έτοιμος να μπει ο Λέο, περίμενα να δω αν θα αλλάξει κάτι τακτικά ο κ. Πετράκης που ετοίμαζε κι αυτός δύο αλλαγές. Μπήκε ο Λομόνακο, έβαλε δύο φορ δηλαδή στην κορυφή. Φώναξα τον Σομποτσίνσκι με το σκεπτικό να παίξουμε 5-4-1 και δεχτήκαμε το γκολ πριν τις αλλαγές αυτές. Λογικό μετά να αναθεωρήσω πάλι και να παίξουμε 4-4-2 να διεκδικήσουμε το ματς».

Υστερα σχολίασε ότι «δεν κρύφτηκα ποτέ, ό,τι μερίδιο μου αναλογεί, αλλά όχι όλης της χρονιάς. Είμαι ειλικρινής, είπα όταν ήρθα στην ομάδα ότι αναλαμβάνω δύσκολο έργο, όταν το 90% του κόσμου έλεγε ότι πέσαμε. Πίστευα γιατί το είχα ξανακάνει, ότι με τη βοήθεια κόσμου και βλέποντας το πρόγραμμα, ότι θα το παλέψουμε. Στις λεπτομέρειες μπορούσαμε να έχουμε 5-6 βαθμούς παραπάνω κι αυτό το παραδέχονται όλοι. Αλλάξαμε άρδην τον τελευταίο καιρό την εικόνα μας. Καμία φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζεις. Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στον ΠΑΣ, που ήταν σε δύσκολη φάση όταν τον ανέλαβα. Αν ήμουν από το καλοκαίρι θα ήταν όλο το μερίδιο ευθύνης δικό μου. Τώρα που μιλάμε και είμαστε ακόμα σε δυσχερή θέση, πώς να μην έχω ευθύνη κι εγώ, αλλά αυτή που μου αναλογεί».

Για το αν μετανιώνει για κάτι που δεν έκανε υπογράμμισε πως «όχι, από την πρώτη μέρα ήμασταν πάνω από κάθε παίκτη. Αν η προπόνηση γίνεται όπως πρέπει κι αν τα δίνουν όλα οι παίκτες, αυτό το ξέρουν και τρεις από εσάς που έρχονται κάθε μέρα και το βλέπουν. Εχει γίνει προσπάθεια, αλλά σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν που η προσπάθεια δεν έχει καρποφορήσει με τους βαθμούς που θέλαμε».

«Αν θα μείνω ως το τέλος; Εσείς θέλετε κάτι άλλο;»

Για το αν αναλαμβάνει μερίδιο του υποβιβασμού που ενδέχεται να υπάρξει είπε ότι «ακούω για τις τρεις τελευταίες επιλογές μου σε πάγκους ομάδων που ήταν στο χείλος του γκρεμού. Να πω κάτι μεταφορικά, γιατί είναι λάθος ότι είμαι άνθρωπος ειδικών αποστολών. Οταν πονάει κάποιος λέει να πάω στον γιατρό, αν συνεχίσει να πονάει, πάει στο νοσοκομείο και αν του πουν ότι είναι σε δύσκολη κατάσταση θα ψάξει ποιος μπορεί κι αν μπορεί να τον σώσει. Αρα λοιπόν, επειδή θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια, ενώ πιο πριν έχω 8 ευρωπαϊκά ματς και ομάδες από το καλοκαίρι και σωνόμασταν από Ιανουάριο και ιστορικές ομάδες όπως ΑΕΛ, Πανιώνιο, το ότι οι τρεις επιλογές μου ήταν τέτοιες αποστολές σωτηρίας δεν σημαίνει κάτι. Για τον ΠΑΣ είμαι περήφανος που τον ανέλαβα. Υπό άλλες συνθήκες αν πηγαίναμε και πιο καλά, θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος. Δεν διαφέρει η δική μου στεναχώρια από τη δική σας και του κόσμου. Αλλά το άνθρωπος ειδικών αποστολών να το αναθεωρήσουμε. Οταν φτάνεις στο χείλος του γκρεμού, ενώ όλα πριν έχουν γίνει λάθος, ψάχνουν τον καλύτερο. Αν ήμουν ο καλύτερος για όλους αυτούς τους προέδρους, αυτό με τιμά».

Οσο για το αν θα παραμείνει ως το τέλος στον πάγκο απάντησε αφοπλιστικά: «Γιατί θέλετε κάτι άλλο;».

Για το αν λέει την «αλήθεια» ο βαθμολογικός πίνακας σχολίασε ότι «συνήθως η βαθμολογία δεν λέει ψέματα, αλλά εγώ επιμένω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε άλλους έξι βαθμούς. Δεν λέει την αλήθεια για το διάστημα που είμαι εγώ εδώ και μπορώ να ξέρω πως εξελίχθηκαν τα ματς. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες από τη δική μας. Στα τελευταία ματς παίζουμε πολύ καλύτερα ματς από άλλους. Το λένε και ουδέτεροι αυτό».

Για το αν τηρήθηκαν όσο είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο για το μπάτζετ υπογράμμισε ότι «δεν έχω παράπονο από τον πρόεδρο. Δεν είχαμε μπει σε διαδικασία να δώσει 500 χιλιάρικα ή ένα εκατομμύριο για μεταγραφές και τέτοια. Ηρθα 18/12 και όσο και να γνώριζα το ρόστερ ήθελα να κάνω μία αξιολόγηση και εν συνεχεία να αλλάξω το τέμπο παιχνιδιού. Και θα παίρναμε και κάποιους παίκτες να διαμορφώσουμε το νέο ρόστερ». Για την αλλαγή του Κιάκου είπε πως «ήταν αναγκαστική η αλλαγή». Κλείνοντας ρωτήθηκε για για το αν ήταν πέναλτι του Τζίμα στο φινάλε. «Οχι, δεν υπήρχε πέναλτι».


@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα