ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1: Το δράμα συνεΧίζεται!

bet365

Στο... θρίλερ των Ζωσιμάδων, η νίκη δεν ήρθε ούτε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ούτε για τον Παναιτωλικό (1-1) και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται, με τους Ηπειρώτες να είναι σε πιο δεινή θέση! Κόντε και Ντίας τα γκολ του ματς. Απίθανη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες στο φινάλε του αγώνα.

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι παραμονής που έγινε στους «Ζωσιμάδες», καθώς ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1. Αποτέλεσμα που μάλλον «Χ»αροποιεί τους φιλοξενουμένους, οι οποίοι βρέθηκαν πλέον στο «+2» από την επικίνδυνη ζώνη και παράλληλα «πήραν» την ισοβαθμία από τους γηπεδούχους που συνεχίζουν ουραγοί.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξεκίνησε με τον Νάγκι κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Κιάκο τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Καραχάλιο, Τζίνο, Ριένστρα στον άξονα, τους Παμλίδη, Ροσέρο στα άκρα και τον Κόντε στο «9».


Τα «καναρίνια» παρατάχθηκαν με τον Τσάβες στο τέρμα, τους Ταμπίτζε, Μλάντεν, Οικονόμου τριάδα στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Τσιγγάρα, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Ντίας, Καρέλη στη γραμμή κρούσης.

Κλίνατε επί δεξιά και... 1-0

Σέντρα στο ματς και από την πρώτη στιγμή έκανε «μπαμ» πως ήταν ένα ντέρμπι όπου... παίζονταν μία κατηγορία. Το άγχος και η πίεση ήταν εμφανή «συστατικά» του και ο ΠΑΣ έδειχνε στα πρώτα λεπτά ένα κλικ πιο «ορεξάτος». Οι γηπεδούχοι έπαιζαν συνεχώς από τη δεξιά τους πλευρά με τους Σόρια, Ροσέρο από εκεί ξεκίνησε η πρώτη τους απειλή στον αγώνα (σ.σ. στο 3', κεφαλιά του Κόντε που πέρασε άουτ), αλλά δεν δημιουργούσαν ιδιαίτερες επικίνδυνες καταστάσεις, Ετσι με την πάροδο του χρόνου ο Παναιτωλικός ισορρόπησε, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τρόπο να εκμεταλλευτούν τις αποστάσεις που παρατηρούνταν ορισμένες φορές μεταξύ των γραμμών των αντιπάλων τους.

Πάντως η αναμέτρηση κυλούσε σε ανάλογο τέμπο, μέχρι που φτάσαμε στο 25'. Τότε οι Γιαννιώτες έκλεψαν με τον Ροσέρο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εκείνος έπαιξε γρήγορα για τον Σόρια που ανέβηκε και ο Ισπανός μπακ βρήκε τον Κόντε που με ωραία τελείωμα άνοιξε το σκορ.

..

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα τα «καναρίνια» πήραν την κατοχή, σε ορισμένες περιπτώσεις πάτησαν – κυρίως με τον Χουάνπι – στα καρέ του Νάγκι, όμως τα όποια σουτ/τελικές επιχείρησαν (π.χ. με τον Καρέλη) δεν έβαλαν δύσκολα στον Ούγγρο πορτιέρε.

Αλλαγή συστήματος για το Παναιτωλικό, φουλ επίθεση, ο Τζίνο το έχασε, ο Ντίας το έβαλε και 1-1

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μισό ήταν «γεμάτα» εκατέρωθεν λάθη και ο αγώνας κυλούσε σε αργό τέμπο και χωρίς φάσεις. Μέχρι που φτάσαμε στο 55' όπου και ήρθε η πρώτη «παρέμβαση» από τους πάγκους, καθώς ο Παναιτωλικός «γύρισε» μετά την αλλαγή των Πέρες-Μλάντεν σε 4-2-3-1, θέλοντας προφανώς να γίνει πιο δημιουργικός/απειλητικός. Τα «καναρίνια» πήραν την κατοχή, το ματς παίζονταν πια στο μισό του ΠΑΣ αλλά μόλις στο 65' απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ένα σουτ του Μαυρία πέρασε λίγο άουτ.

Από το 66' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν φουλ επίθεση καθώς είχαν πλέον στο γήπεδο τους Καρέλη, Ντίας, Λομόνακο, Χουάνπι και Φ. Ντουάρτε, κάτι που είδαν οι γηπεδούχοι και έδειξαν διατεθειμένοι να παίξουν με τρεις στόπερ καθώς μεταξύ άλλων σηκώθηκε να περάσει ως αλλαγή και ο στόπερ Σομποτσίνσκι. Κάπου εκεί ο ΠΑΣ απώλεσε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Τζίνο στο 69', όταν βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ωραία ενέργεια του Ροσέρο σε open play αλλά πλάσαρε άουτ και όλα άλλαξαν στο 70'. Ο Φ. Ντουάρτε σήκωσε για τον Μαυρία που κατέβασε όμορφα και σέντραρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής για το δεύτερο δοκάρι, όπου «πετάχτηκε» ο Ντίας και ισοφάρισε με κεφαλιά «ψαράκι».

..

4-2-4 ο ΠΑΣ, «ροντέο» το ματς στις καθυστερήσεις

Η παραπάνω εξέλιξη ακύρωσε και εύλογα άμεσα τις αλλαγές που ετοίμαζε ο ΠΑΣ, που αντί για παίκτες «μετόπισθεν» ήταν η σειρά του να παίξει φουλ επίθεση. Για παράδειγμα ο Λεό πέρασε στο γήπεδο όπως είχε προγραμματιστεί όχι όμως αντί του Κόντε που παρέμεινε εντός των τεσσάρων γραμμών και πλέον ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έπαιζε κάτι που έμοιαζε περισσότερο με 4-2-4. Ο αγώνας πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή, αλλά οι δύο ομάδες δεν «παρήγαγαν» φάσεις τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, καθώς στις καθυστερήσεις και τα τελευταία δευτερόλεπτα θα μπορούσαμε να είχαμε τόσο το 2-1 όσο και το 1-2.

Αρχικά με ένα πλασέ του Τζίμα που ο Οικονόμου έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και στα «καπάκια» οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τέσσερις παίκτες στο τρανζίσιον, ο Φ. Ντουάρτε έκανε το πλασέ, ο Νάγκι απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης σκόραραν, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφ σάιντ του Μπακάκη που πήρε το «ριμπάουντ» μετά την πρώτη επέμβαση του Ούγγρου πορτιέρε.

MVP: Ο Σόρια. Εδωσε την ασίστ για το 1-0 του Κόντε και συχνά έφερε με καλές προϋποθέσεις την μπάλα στα καρέ του Παναιτωλικού. Παράλληλα ο Ισπανός δεξιός μπακ τα πήγε αρκετά καλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Στο ύψος του: Ο Μαυρίας στο δεύτερο μισό ήταν αρκετά δραστήριος για τον Παναιτωλικό και μάλιστα το «πιστώνεται» σε μεγάλο βαθμό το 1-1 του Ντίας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τζίνο. Ο άξονας του ΠΑΣ Γιάννινα είχε πολλά «θέματα» και παράλληλα ο 30χρονος μέσος απώλεσε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 69'.

Η «γκάφα»: Στην τελευταία φάση του αγώνα τα «καναρίνια» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ότι βγήκαν με τρεις παίκτες παραπάνω στην κόντρα.

Το «στραγάλι»: Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 5', όταν ο Χουάνπι έπαιξε δεξιά για τον Μαυρία, εκείνος έκανε την παράλληλη και ο Καρέλης σκόραρε με κοντινή προβολή. Ο ρέφερι έδειξε σέντρα, όμως μετά από έλεγχο στο VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφ σάιντ του Ελληνα φορ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 88' για πέναλτι στον Τζίμα, όμως ο διαιτητής και το VAR είπαν άμεσα «παίζεται». Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε το τέρμα του Παναιτωλικού στο φινάλε για οφ σάιντ του Μπακάκη μετά την πρώτη απέκρουση του Νάγκι και το VAR «συμφώνησε».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ματς με λίγες εκατέρωθεν φάσεις, ήταν από την αρχή του εμφανές πως θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο μισό ο ΠΑΣ το πήγε εκεί που ήθελε, στο δεύτερο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και εκτός από το γκολ είχε και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του φινάλε, ώστε να πάρει και τη νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο (86' Ροσάλες), Καραχάλιος, Ριένστρα (71' Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71' Μπατίστ), Κόντε.
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (56' Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Τσιγγάρας (66' Φρ. Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (66' Λομόνακο), Χουάνπι (86' Λιάβας), Καρέλης, Ντίας (86' Μπακάκης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα