Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τρίποντο ασφαλείας!

bet365

Ο Πανσερραϊκός ήθελε τη νίκη ασφαλείας για την συνέχεια των play out και τα κατάφερε με το 2-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ουάρντα (πέναλτι) και Αυλωνίτης τα γκολ της νίκης, από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Σ' ένας ματς όπου Αστέρας και Πανσερραϊκός είχαν από ένα δοκάρι στο α' μέρος, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις γκέλες στην κιτρινομπλέ άμυνα και να πετύχουν δύο γκολ παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στα Play Out και να φτάνουν στους 30 βαθμούς.

Από την άλλη, οι Αρκάδες μετά τη δεύτερη ήττα τους στο μίνι πρωτάθλημα παραμένουν στους 31 βαθμούς και καλούνται να αλλάξουν την εικόνα τους άμεσα. Πρωταγωνιστής του ματς ο Αμρ Ουάρντα που άνοιξε το σκορ, ενώ ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα από την οποία ο Αυλωνίτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ετσι έπαιξαν

Και οι δύο προπονητές ξεκίνησε σε σύστημα 4-2-3-1. Για τις Σέρρες, ο Γκαρσία παρέταξε την ομάδα του με τους Χόβαν στο τέρμα και τους Δελληγιαννίδη, Διαμαντή, Μπέργκστρομ και Πεταυράκη μπροστά του στην άμυνα. Στάικος και Μορέιρα ήταν το δίδυμο στον άξονα με τους Χατζηστραβό, Ουάρντα και Γούλερι στη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεντακόρ.

Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς, είχε στη βασική του 11άδα τους: Τσιφτσή στο τέρμα και τους Ρούμπεν Γκαρθία, Καστάνιο Χριστόπουλο, Αλβαρες στην άμυνα. Αλάγκμπε και Σουρλής ήταν στον άξονα με τους Παλάσιος, Μπαρτάλο και Καλτσά πίσω από τον Μιριτέλο.

Πρωταγωνιστές τα... δοκάρια

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο... ζεστοί στο ματς. Είχαν ένα κόρνερ στο 2' και στο 6' ο Μαρτόλο έκανε τη σέντρα, ο Μπέργκοστρομ δεν έδιωξε καλά, ο Μιριτέλο είδε τη μπάλα να του στρώνεται αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

Οι Αρκάδες συνέχιζαν να πιέζουν και στο επόμενο λεπτό, ο Παλάσιος δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ρυθμός σιγά-σιγά έπεφτε, οι γηπεδούχοι πήραν χώρο για ένα διάστημα, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν. Η επόμενη... υποψία φάσης σημειώθηκε στο 29' με τον Αλβαρες να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον αντιπαλο κίπερ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Αστέρα, Παλάσιος, ήταν δραστήριος, έδινε μάχες και προσπαθούσε να δώσει ώθηση στην ομάδα του όντας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο πρώτο 45λεπτο.

Για τους γηπεδούχους, η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 37' με τον Στάικο να πιάνει ένα καλό και δυνατό σουτ, το οποίο όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιφτσή. Τα «λιοντάρια» πήγαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους στο ματς και στο 39' ο Ουάρντα εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπέργκστρομ γύρισε τη μπάλα κι ο Διαμαντής με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Στάικος εκτός περιοχής σούταρε αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Το φινάλε βρήκε τους κιτρινομπλέ να πιέζουν. Στο 45' ο Μιριτέλο έστρωσε με τακουνάκι στον Καλτσά αλλά το σουτ του ήταν άστοχο και στις καθυστερήσεις, η σέντρα του Μπαρτόλο βρήκε τον Μιριτέλο ο οποίος με το κεφάλι δεν μπόρεσε να βρει εστία.

VAR, χέρι, πέναλτι και 1-0

Στο β' μέρος, υπήρξε από μία αλλαγή για τους δύο προπονητές. Ο Γκαρσία έβαλε αντί του Δεληγιαννίδη τον Αυλωνίτη κι ο Ράσταβατς ανανέωσε τον άξονά του με τον Γιαμπλόνσκι να περνάει στο ματς αντί του Σουρλή.

Ωστόσο, η αλλαγή του Σέρβου κόουτς ήταν κι ο αρνητικός πρωταγωνιστής στη φάση του 55' όταν κι ο Τσέτσιλας πήγε στο VAR για να ελέγξει αν υπήρχε χέρι από τον Λευκορώσο μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι έκρινε ότι δεν υπήρξε επιθετικό φάουλ στη φάση κι έτσι έδωσε την εσχάτη των ποινών, με τον Ουάρντα από την άσπρη βούλα να μην αστοχεί. Στην ίδια φάση ο Καστάνιο πήρε και κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες.

Ο Ράσταβατς προχώρησε σε δύο ακόμα κινήσεις. Αντί του Χριστόπουλου έβαλε τον Ατιένθα και αντί του Παλάσιος τον Ρεγκίς. Μετά το cooling break,

Γκάφα από Αλάγκμπε - Ρεγκίς και 2-0

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ακόμα ένα λάθος της άμυνας των κιτρινομπλέ στο 74'. Από τη σέντρα του Ουάρντα ο Αλάγκμπε δεν έδιωξε τη μπάλα, η οποία πέρασε από μπροστά του, ο Ρεγκίς στη συνέχεια δεν απομάκρυνε ούτε αυτός από το πόδι του οποίου η στρώθηκε στον Αυλωνίτη ο οποίος με πολύ εύκολο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 79΄ο Τσιφτσής δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το σουτ του Μορέιρα.

Η ομάδα της Τρίπολης πήγε να δημιουργήσει συνθήκες για να απειλήσει στις καθυστερήσεις με το γέμισμα του Γκος να καταλήγει στα χέρια του Χόβαν.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα τελικά κι έτσι τα «λιοντάρια» πήραν μια νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά με την παραμονή.

MVP: Ο Ουάρντα ήταν δραστήριος, είχε όρεξη και άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα ενώ στο 2-0 είναι ο παίκτης που κάνει τη σέντρα, δημιουργώντας την... αναμπουμπούλα στην άμυνα των κιτρινομνπλέ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μιριτέλο είναι ο παίκτης που το πάλεψε από τον Αστέρα, ειδικά στο α' μέρος που οι κιτρινομπλέ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη εστία

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιαμπλόνσκι με το που μπήκε στο ματς έκανε το χέρι, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφύγει ανεξάρτητα από το αν υπήρξε ή όχι επιθετικό φάουλ στη φάση του πέναλτι που άνοιξε

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 2-0 η γκάφα γίνεται κυρίως από τον Αλέγκμπε που στην ουσία δεν διώχνει τη μπάλα που περνάει από μπροστά του και εν συνεχεία ο Ρεγκίς βλέπει αυτήν να φεύγει από το πόδι του και να στρώνεται στον Αυλωνίτη για το 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τσέτσιλας είχε μόνο μία δύσκολη φάση να διαχειριστεί: Αυτή του 1-0 όπου έπρεπε να κρίνει αν υπήρχε ή όχι επιθετικό φάουλ στο χέρι του Γιαμπλόνσκι μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι αποφάσισε μέσω του VAR να δώσει τελικά πέναλτι. Μάλιστα, στο α' μέρος άφησε με παράπονα τους φιλοξενούμενους που έφευγαν στην κόντρα στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο ίδιος όμως εξήγησε ότι είχε τελειώσει ο χρόνος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι Σέρρες ουσιαστικά μ' αυτήν τη νίκη φτάνει τους 30 βαθμούς και είναι αγκαλιά με την παραμονή από την αρχή της διαδικασίας των Play Out. Από την άλλη, οι Αρκάδες παραμένουν στους 31 βαθμούς, δεν θα κινδυνέψουν αλλα πρέπει να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και στα καλά αποτελέσματα.

Πανσερραϊκός: Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (46' Αυλωνίτης), Πεταυράκης, Μορέιρα (82' λ. τρ. Ουεντραόγκο), Στάικος, Γούλερι (66' Τομάς), Χατζηστραβός (66' Σοφιανός), Ουάρντα και Μπετανκόρ (75' Άλεξιτς).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία, Καστάνιο, Χριστόπουλος (60' Ατιένθα), Άλβαρες, Αλάγκμπε (79' Γκος), Σουρλής (Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς, Μπαρτόλο (79' Μάντζης), Παλάσιος (60' Κρεσπί) και Μιριτέλο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα