ΑΕΚ: Ο Λιβάι το «υπερόπλο» στα μεγάλα ματς για τον τίτλο

ΑΕΚ: Ο Λιβάι το «υπερόπλο» στα μεγάλα ματς για τον τίτλο

Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει με τη φανέλα της ΑΕΚ

bet365

Η ομαδική δουλειά στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα είναι το παν για να επαναλάβει η Ένωση την κατάκτηση του τίτλου. Αλλά ο Λιβάι Γκαρσία -εφόσον παραμείνει σε καλή κατάσταση- είναι εκείνος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τελική ευθεία με την ορμή του στην κορυφή της επίθεσης.

Η επανέναρξη των play off μετά από τρεις εβδομάδες διακοπής έφτασε και η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την καθοριστική εβδομάδα που έρχεται αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Ένωση να υποδέχεται τον Ολυμπιακό και να έχει την ευκαιρία με νίκη όχι μόνο να διατηρηθεί στην κορυφή και να εκμεταλλευτεί την απώλεια που θα προκύψει από το ματς της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά και να αφήσει τον Ολυμπιακό οκτώ βαθμούς πίσω.

Τόσο στο ντέρμπι της Κυριακής στην OPAP Arena, όσο και στα επόμενα που ακολουθούν στην τελική ευθεία των play off, ο Ματίας Αλμέιδα ποντάρει σε όλα τα υλικά του πολύ ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει. Και ειδικά αυτή τη στιγμή ο «Πελάδο» βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Αυτό αποτελεί ένα από τα ατού της ΑΕΚ, όπως έχουμε αναλύσει, ωστόσο σε επίπεδο μονάδων, χωρίς καμία αμφιβολία, η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Όχι μόνο στο μεθαυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά στα μεγάλα ματς των play off.

Με πατημένο το... τούρμπο ο Λιβάι που σκοράρει και κρίνει τα ντέρμπι

Η τελευταία εμφάνιση του 26χρονου φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο στη Λαμία σε έκανε να αναρωτιέσαι για άλλη μια φορά τι θα γινόταν αν δεν είχε χάσει τα μισά παιχνίδια της φετινής σεζόν λόγω τραυματισμών... Υπάρχουν στιγμές που ο υπερηχητικός Λιβάι δεν πιάνεται για τα επίπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος και πηγαίνει στα play off με πατημένο το... τούρμπο μετρώντας 13 τέρματα και 14 συνολικά και απειλώντας το περσινό του ρεκόρ. Ο Αλμέιδα με τη μετατροπή του Λιβάι σε φορ την περσινή σεζόν τον έκανε να «εκραγεί», όπως ακριβώς το είχε στο μυαλό του τους πρώτους μήνες στην ΑΕΚ όταν είχε διακρίνει τα πλούσια χαρακτηριστικά του Λιβάι γι' αυτή τη θέση.

Ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο αποτελεί τον παίκτη των μεγάλων αγώνων της ΑΕΚ μετρώντας συνολικά 17 γκολ στα ματς με τις άλλες τέσσερις ομάδες του λεγόμενου Big 5. Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του, με πέντε γκολ, μόλις ένα λιγότερο από τα έξι που έχει σκοράρει εναντίον της Λαμίας. Πιάνοντας έτσι τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος μετράει τόσα στα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Πέντε τέρματα ο Λιβάι έχει σκοράρει και απέναντι στον Άρη, τέσσερα κόντρα στον Παναθηναϊκό και τρία απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ομάδες που θα τις βρει απέναντί του τις επόμενες αγωνιστικές.

Σημαντικό να διατηρηθεί ο Λιβάι σε καλή κατάσταση στα σερί ματς που έρχονται

Οι τραυματισμοί και οι ενοχλήσεις τη φετινή σεζόν δεν άφησαν καθόλου τον Λιβάι και αυτό είχε ως συνέπεια να του «σπάνε» συνεχώς τον ρυθμό. Με εξαίρεση την περίοδο από τα μέσα Δεκέμβρη ως τα μέσα Γενάρη και στη συνέχεια στις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, ο 26χρονος φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο δεν κατάφερε να βρει ποτέ σερί παιχνιδιών στα πόδια του. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να κάνει τη διαφορά όταν επανερχόταν, ενώ στα ματς που πήρε στη σειρά έκανε θραύση σκοράροντας ακατάπαυστα. Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Αλμέιδα και την ΑΕΚ ο Λιβάι να καταφέρει να παραμείνει σε καλή κατάσταση και να είναι διαθέσιμος στα συνεχόμενα παιχνίδια των play off που ακολουθούν.

Ο Λιβάι είναι το «υπερόπλο» της ΑΕΚ και με αυτόν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, οι «κιτρινόμαυροι» δεδομένα αποκτούν διαφορετική ορμή στην επίθεση. Άλλωστε η δυναμική επανεμφάνιση του Λιβάι από τον Δεκέμβριο και έπειτα σε συνδυασμό βέβαια και με τον Εσεκιέλ Πόνσε που βρήκε τον καλό του εαυτό, αύξησε σημαντικά την αποτελεσματικότητα της Ένωσης. Το επιπόλαιο τελείωμα των φάσεων κόστισε βαθμούς που δεν θα έπρεπε να είχαν χαθεί απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους, αλλά στη συνέχεια η εκτελεστική ικανότητα των φορ της ΑΕΚ έδωσε τη λύση. Και η κυνικότητα του Λιβάι στη φάση που μπαίνουμε θα είναι πολύτιμη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα