ΑΕΚ: Η πολυεπίπεδη δουλειά του Αλμέιδα ενόψει των τριών μεγάλων ματς που έρχονται

ΑΕΚ: Η πολυεπίπεδη δουλειά του Αλμέιδα ενόψει των τριών μεγάλων ματς που έρχονται

Δημήτρης Βέργος
Αραούχο και Τσούμπερ στην προπόνηση της ΑΕΚ

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα στην ανοικτή προπόνηση της Τετάρτης δούλεψε διαφορετικά κομμάτια του παιχνιδιού, προετοιμάζοντας τους παίκτες του για την κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για μια καθοριστική εβδομάδα που έχει μπροστά της αρχής γενομένης από την Κυριακή. Πρώτα θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και στη συνέχεια θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena. Τρία σερί μεγάλα παιχνίδια, τα οποία μπορεί να σημαίνουν πολλά στην τελική ευθεία για την πρωτοπόρο αυτή τη στιγμή ΑΕΚ στην προσπάθειά της να επαναλάβει την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του και αναμένεται... μάχη για μια θέση στην αποστολή. Οι διεθνείς, ο ένας μετά τον άλλο, επανεντάσσονται στις προπονήσεις με τον «Πελάδο» να περιμένει από αύριο και τους Έλληνες διεθνείς αλλά και τους Βίντα και Σιμάνσκι για να μένει έπειτα μόνο ο Κάλενς που επιστρέφει τελευταίος από τις υποχρεώσεις του.

Ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης προετοιμάζει το σύνολό του για τα τρία μεγάλα παιχνίδια που έρχονται, έχοντας στο μυαλό του και τη σωστή διαχείριση που θα χρειαστεί να κάνει καθώς μεταξύ των αγώνων θα μεσολαβούν μόλις μερικές ημέρες. Με τον Αλμέιδα να δουλεύει σε διάφορα μέτωπα, όπως διαβάσατε και στο ρεπορτάζ από την ανοικτή προπόνηση της Τετάρτης στα Σπάτα.

Το δίωρο ουσιαστικά πρόγραμμα του «Πελάδο» περιείχε ασκήσεις σε πολλά επίπεδα στο ανασταλτικό και δημιουργικό - επιθετικό κομμάτι, με τον Αργεντινό τεχνικό και τους βοηθούς του να δίνουν την ίδια βαρύτητα και με τους ρυθμούς να διατηρούνται όπως πάντα σε υψηλά επίπεδα.

Στο κομμάτι της κυκλοφορίας, όπως διαβάσατε, οι εντολές ήταν για μια με δύο επαφές το πολύ, με τον Αλμέιδα και το επιτελείο του να μετράνε τις σερί εύστοχες μεταβιβάσεις και την ίδια στιγμή να απαιτούν ένταση στην πίεση από την ομάδα που επιδίωκε να ανακτήσει την μπάλα. Συνδυάζοντας με λίγα λόγια δύο κομμάτια του παιχνιδιού στην ίδια άσκηση.

Ανάλογο συνδυασμό ανασταλτικής και επιθετικής λειτουργίας είχε και η άσκηση άμυνας - επίθεσης με ανάπτυξη από τα πλάγια, ενώ μεγάλο βάρος δόθηκε και στα τελειώματα στο τέλος του προγράμματος. Η αποτελεσματικότητα βάσει και των αριθμών έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν με τους κιτρινόμαυρους να εξασκούνται στα σουτ εκτός περιοχής με διάφορους τρόπους για αρκετή ώρα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα