Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που εκτόξευσε τον ΠΑΟΚ έχει γενέθλια

Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που εκτόξευσε τον ΠΑΟΚ έχει γενέθλια

Ο Ιβάν Σαββίδης ζητά διερεύνηση της καταγγελίας Μπένετ

bet365

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ και σε μεγάλο βαθμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ιβάν Σαββίδης, γίνεται σήμερα 65 ετών.

Ο Ιβάν Σαββίδης με την πίστη, την επιμονή και το όραμά του, κατόρθωσε μέσα σε μια δεκαετία να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ κι αυτό που θέλει, όπως λέει, είναι ο «Δικέφαλος του Βορρά» να σου δώσει πολλούς ακόμη λόγους να νιώσει περήφανος.

Γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1959 στο ελληνικό χωριό Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ γιορτάζει σήμερα τα 65α γενέθλιά του.

Το όγδοο παιδί από μια οικογένεια εργατών ελληνικής καταγωγής, που αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή Μαρτίνοβσκι της επαρχίας του Ροστόφ, αποστρατεύθηκε με το βαθμό του λοχία και το 1980 προσλήφθηκε ως εργάτης στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον.

Παράλληλα με την εργασία ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποφοιτώντας το 1988 από την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόφ, έγινε διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων και το 1993 εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της εταιρίας Donskoy Tabak.

Το 2012 αποφάσισε να μπει δυναμικά στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω του ΠΑΟΚ, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Δώδεκα χρόνια μετά έχοντας επενδύσει το ποσό-ρεκόρ των 180 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ είναι φανερό και αποδεδειγμένο ότι ΠΑΟΚ και Σαββίδης είναι πια «ταυτόσημες» έννοιες.

Μαζί με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα (ΟΛΘ, Μακεδονία Παλλάς, Πόρτο Καρράς, Σουρωτή κ.α) το σύνολο των χρημάτων που έχει «ρίξει» στην ελληνική οικονομία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 700.000.000 ευρώ!

Σε μια διαδρομή έντεκα και πλέον ετών, σε μια πορεία που έχει πολλά χρόνια μπροστά της. «Θα εκπληρώσω τα πάντα στον ΠΑΟΚ», είχε πει σε μια αποστροφή του λόγου του απευθυνόμενος προς τους νέους Έλληνες ομογενείς. Κι ό,τι λέει, το εννοεί...

@Photo credits: PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα