Άρης: Όταν ανοίξει το κεφάλαιο «Μορόν» αυτό θα έχει πολλούς… αναγνώστες

Άρης: Όταν ανοίξει το κεφάλαιο «Μορόν» αυτό θα έχει πολλούς… αναγνώστες

Ο Μορόν

bet365

Ο Άρης δεν παρεκκλίνει της τακτικής των χαμηλών τόνων επί της περίπτωσης του Λορέν Μορόν, ξέρει όμως ότι στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και βάσει της εντυπωσιακής χρονιάς που πραγματοποιεί ο Ισπανός επιθετικός, θα εισπράξει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες.

Η προσέγγιση του 31χρονου επιθετικού αποτελεί ένα από τα κορυφαία deal των «κίτρινων» βάζοντας στην ίδια ζυγαριά το κόστος και την αγωνιστική προσφορά του. Ο Λορέν Μορόν πραγματοποιεί την κορυφαία – και βάσει στατιστικής πιο παραγωγική – σεζόν στην επαγγελματική καριέρα του με τα 16 γκολ που έχει πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις. Ο στόχος της κατάκτησης της κορυφής στον πίνακα των πρώτων σκόρερ της Stoiximan Superleague παραμένει στο μυαλό του έμπειρου φορ, δεν δίστασε εξάλλου να τον εκφράσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό, σε σχέση με τις αγωνιστικές εμφανίσεις του, είναι το χαμηλό κόστος της μετακόμισής του στη Θεσσαλονίκη. Οι «κίτρινοι» γνώριζαν ότι δεν ήταν στο πλάνο του Μανουέλ Πελεγκρίνι στην Μπέτις και κατ’ επέκταση την πρόθεση της τελευταίας να τον αποδεσμεύσει. Αρχικά διαπιστώθηκε η διστακτικότητα του ποδοσφαιριστή ως προς την ιδέα αποχώρησης από την Ισπανία και η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε χρόνος για να ωριμάσει αυτή στο μυαλό του και τελικώς να αποδεχθεί την προοπτική. Αυτό ήταν εξάλλου και το δύσκολο κομμάτι στο σχέδιο που κατέθεσε ο Άρης και το οποίο ουσιαστικά περιλάμβανε μια… win win κατάσταση για τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Για την ακρίβεια, η ελληνική ομάδα ανέλαβε να καταβάλλει το 25% σε σχέση με το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης στην Μπέτις. Η τελευταία εξοικονόμησε ένα ποσό και παράλληλα έλυσε ένα πρόβλημα που την απασχολούσε ενώ ο Λορέν Μορόν δηλώνει ευθαρσώς εδώ και μήνες ότι… «η καριέρα μου αναγεννήθηκε στην Ελλάδα» αναγνωρίζοντας τα προσωπικά οφέλη μέσα από αυτή τη μετακόμιση αλλά και το restart της καριέρας του.

Δεν είναι μόνο ο κορυφαίος αλλά και ο πιο οικονομικός

Εδώ εντοπίζεται μια άλλη παράμετρος στο κεφάλαιο «Μορόν» καθώς αν κανείς διευρύνει τη σκέψη του θα διαπιστώσει ότι ο Ισπανός δεν είναι απλά ο κορυφαίος σέντερ φορ σε βάθος πολλών χρόνων αλλά και ο πιο οικονομικός! Βάζοντας δηλαδή στην εξίσωση τα χρήματα που δαπάνησε ο Άρης για τους Μπράουν Ιντέγε, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κώστα Μήτρογλου και Άντρε Γκρέι. Μάλιστα, το κόστος του Μορόν δεν παρεκκλίνει σημαντικά από το αντίστοιχο του Κριστιάν Λόπεθ του μόλις ενός τέρματος και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Χαμζά Γιουνές ο οποίος όμως «έβγαλε» τα λεφτά του.

Ο Μορόν

Πέραν όμως του κόστους, μεγαλύτερη σημασία έχει η προοπτική εξασφάλισης μεγαλύτερου κέρδους. Ο Άρης ωφελήθηκε από την περίπτωση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, είναι όμως αρκετά πιθανό να συμβεί το ίδιο και μάλιστα σε εντονότερο βαθμό από την αντίστοιχη του Λορέν Μορόν. Καιρό τώρα υπάρχει φημολογία περί ενδιαφέροντος ένα σωρό ομάδων για την απόκτησή του υπάρχει στα δημοσιογραφικά και… μανατζερικά γραφεία. Για την ακρίβεια, αναφέρεται ότι ήδη έχουν εκφραστεί σχετικές προθέσεις από εύρωστες ομάδες της Ασίας οι οποίες έχουν αυξήσει το επίπεδο επενδύσεών τους και εστιάζουν στους επιθετικούς.

Επί τούτου, ο Άρης δεν έχει πει το παραμικρό απολαμβάνοντας ουσιαστικά το πλεονέκτημα της ύπαρξης συμβολαίου (έως το καλοκαίρι του 2025) και γνωρίζοντας φυσικά ότι εφόσον παραμείνει ο παίκτης στο «Κλ. Βικελίδης» θα πρέπει να καλυφθεί το συνολικό ποσό από το συμβόλαιο που είχε στην Μπέτις (περίπου στο 1.000.000 ευρώ). Αυτό το κεφάλαιο θα ανοίξει μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και με τη γνώση ότι θα έχει πολλούς αναγνώστες καθώς ήδη υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα